Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Afgelopen week was Snowrepublic reporter Saskia een week in Serfaus-Fiss-Ladis. Lees hieronder over haar ervaringen en gouden tips.

Een weekje heerlijk genieten van prachtige pistes, goede liften, mooie tochten én goede sneeuw. En dan vergeet ik nog het lekkere eten en de gezellige après-ski.

Serfaus tips
Richting de Noordzijde | Credits: Saskia

Alvast twee tips

Mijn reisgenote en ik gaan altijd met de auto. Dat brengt me trouwens meteen op de eerste tip: vermijd de Fernpass door via Bregenz te rijden. Een aantal jaren geleden deden we dat niet en dat leverde prompt een hoop vertraging op. Nadat we zonder problemen Serfaus binnen rijden, voelt het een beetje als thuiskomen. Zodra we zijn ingecheckt zijn lopen we alvast met onze ski’s en boards naar de metro. Deze wordt grondig verbouwd, maar daar is op “ons” station Centrum nog niet zoveel van te merken. Maar dat klopt ook, want pas deze zomer wordt dit station grondig verbouwd. We rijden ermee naar de plek waar de drie gondels zijn die je naar het skigebied brengen. Daar is ook het skidepot. En dat is meteen mijn tweede tip: zet daar je spullen neer aan het einde van de skidag en loop op je gewone schoenen zonder gesjouw het dorp weer in. De volgende dag haal je ze gewoon weer op.

Serfaus tips
Serfaus is magisch! | Credits: Saskia

214 kilometer pistes

In Serfaus-Fiss-Ladis kun je genieten van maar liefst 214 kilometer goed geprepareerde pistes. Omdat het gebied een grote variatie kent is het erg populair onder Nederlanders. Zo kun je er tussen de bomen skiën, kun je terecht op een van de vele blauwe pistes (zoals die naar Ladis) of genieten van goed geprepareerde lange pistes (zoals de 11 kilometer lange Frommes afdaling) of je skills testen op een van de zwarte pistes (wij hebben de Zwölfer Sportiv en de Frommes Extrem gedaan).

De zwarte “Zwölfer Sportiv” aan de Noordzijde. Credits: Huppi/Alpinforum

Hypermoderne liften

Wat ik een ander groot voordeel vind zijn de enorm goede en hypermoderne liften. Je vindt er maar liefst 68 in het gebied, variërend van 16 grote stoeltjesliften (bijvoorbeeld de Königsleitenlift een 8-presoonslift mét stoelverwarming) en diverse gondels (bijvoorbeeld de Sonnenbahn). Sleepliften zijn er wel, maar niet veel. In Serfaus vind je maar liefst drie gondels die je toegang geven tot verschillende kanten van het gebied.

Serfaus tips
Komperdell – Lazidbahn die je richting de Masner brengt | Credits: Saskia
Serfaus tips
De Sohnenbahn die je vanuit Fiss en Ladis richting Serfaus brengt | Credits

Veel variatie, veel keuze

Omdat het gebied zo gevarieerd is, laat ’t zich ook lekker makkelijk indelen in “dagjes skiën”. Zo deden wij een “dagje Nordseite”. Daar kun je genieten van lekker blauwe brede pistes, maar ook steile zwarte pistes (Zwölfer Sportiv). Even uitblazen en genieten van een hapje of een drankje? Dan heb je meteen mijn derde tip te pakken: ga lekker zitten op het terras van de Zirbenhutte en geniet niet alleen van je drankje, maar óók van het gave uitzicht op de piste. Daarna kun je de Schöngampbahn nemen en vervolgens een foto te maken op de traditionele stoel van Serfaus. Klik daarna snel je ski’s onder om de Frommes te nemen. Lees verder ..


Lees hier alle reisverhalen op Alpenweerman.nl


(Visited 305 times, 1 visits today)