Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gastblog van Debbie:
Daar zit je dan…. S’morgens lekker met je bakkie koffie op de bank. In alle rust even naar het nieuws kijken, social media checken en rustig wakker worden op die manier.
Dan komen de voetstappen op de trap, de deur gaat open en je vriend stapt de woonkamer binnen. Geeft een kus ‘goedemorgen lieverd’ en gaat zitten op de bank.

Hij pakt de afstandsbediening en begint meteen te zappen naar de zender met winterbeelden. Ik hoor een zucht met daar achteraan ‘ik mis het zo’.. Het skiën, de sneeuw, gewoon wintersport met alles wat daarbij hoort.

Er gaat geen dag voorbij of hij checkt de sneeuwhoogtes, leest de alpenberichten, bekijkt de webcambeelden waar overigens weinig mensen op te zien zijn. Alleen maar het verlangen naar de sneeuw, het gevoel van krakend sneeuw onder zijn schoenen, de ijle lucht in de ochtend wanneer je naar de plaatselijke bakker loopt om broodjes te halen.

Op een dag kwam ik boven, staat ie met zijn skischoenen aan.. Ik keek hem raar aan en het enige wat hij antwoordde was: “Het is alleen even het gevoel”. Zie je het voor je? In huis is het 21 graden en hij staat met zijn skischoenen aan in onze slaapkamer.

Vorige week begon het dan eindelijk te sneeuwen in Nederland. Hij was zo enthousiast en keek er echt naar uit. Geloof dat hij wel 100 keer naar buiten heeft gekeken, wachtend op dat ene sneeuwvlokje, want wees eerlijk.. We leven wel in Nederland en een flink pak sneeuw is hier wel uitzonderlijk. Maar nee, Alpenweerman had het goed en er lag welgeteld 1 tot 2 cm sneeuw.

Ieder andere man zou even naar buiten kijken, schouders ophalen en lekker verder kijken naar die ene voetbalwedstrijd, of naar darten. Maar nee, mijn vriend niet, die denkt meteen dat ie van een hele skipiste af kan..

Vanmorgen zat ik lekker aan tafel, even op de laptop bezig. Mijn vriend die in de keuken staat, naar buiten kijkt en zegt: ‘vandaag is het echt kaiserwetter’. Ik als leek keek hem aan en vraag wat kaiserwetter betekent. Blauwe lucht, weinig wind en een zonnetje. Perfect weer om te  skiën, zegt ie. Kortom, voor in Nederland perfect wandelweer in mijn ogen als leek zijnde.

Het samenleven met een wintersporter..  zucht…Ik hou niet zo van de wintersport, maar je wordt bijna gedwongen om dat leventje in te stappen. Wanneer de skischolen hier weer opengaan in Nederland krijg ik mijn eerste skiles van hem. Wat als ik weiger? Geeft hij mij dan aan bij het geheime genootschap van wintersporters?

(Visited 3.490 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

15 Reactie op “Samenleven met een wintersporter”

 • Ferry
  26 januari 2021 at 10:28

  Waarschijnlijk hoor je ook heel de tijd apresski muziek thuis 😂😂 je verhaal zo herkenbaar. Maar partners zijn snel om te krijgen, dan zitten jullie straks samen met skischoenen aan naar buiten te kijken met een chocomelk in de hand.

  • Debbie
   26 januari 2021 at 16:40

   Ja, dat met chocomelk hebben we al geprobeerd op de klimduin, helaas kreeg Marco daar ook niet het gevoel te pakken. Volgende keer de ski’s maar meenemen. Werkt goed op zand, denk ik 😂

 • Thea de wit-stolk
  26 januari 2021 at 10:38

  Leef mee,ook wij houden v bergen en sneeuw.nee,we skieen al lang niet meer.maar om in zo n prachtige,sprookjes bos en omgeving te zijn,geweldig.je voelt dat je weer leeft,heerlijk!!

  • Debbie
   26 januari 2021 at 16:41

   Het lijkt me heerlijk om een keer in zo’n omgeving te lopen. Hopen dat die mogelijkheid er snel komt!

 • Ria Koopmans
  26 januari 2021 at 12:01

  Het bovenstaande is zo herkenbaar.

 • Remco Mienis
  26 januari 2021 at 13:43

  Zeker heel herkenbaar voor een wintersportliefhebber haha!
  Mijn overburen zullen soms ook wel denken… wat doet hij met zijn ski’s in de woonkamer in deze tijd van het jaar. 😀

 • Tom
  26 januari 2021 at 14:16

  Leuke blog Debbie, mijn vrouw wordt ook helemaal gek van mijn fascinatie 😉

  • Debbie
   26 januari 2021 at 16:44

   Hahaha, dank je wel, Tom! Wie weet volgend jaar!

 • Raymond
  26 januari 2021 at 15:32

  Mooi en herkenbaar😬elke dag kwellen we ons met winterbeelden, deze site! Wij krijgen nu steeds meer om ons idee wat al jaren sluimert door te zetten. Over 5a6 jaar te emigreren naar Oostenrijk!

 • Marijke
  26 januari 2021 at 16:08

  Ik dacht tijdens het wandelen gisteren ook: het is Kaiserwetter. We missen de sneeuw en de bergen. We zullen maar postief blijven en hopen dat we volgende winter weer naar dr sneeuw kunnen. Dat sneeuwvirus gaat nooit weg.

 • Debbie
  26 januari 2021 at 16:50

  Dank jullie wel voor de leuke reacties! Onder dwang van Marco schrijf ik nu dat zodra de skibanen open zijn dat ik op ski-les ga 😉

 • Raymond
  26 januari 2021 at 17:04

  @Debbie, zekers doen!

 • Josef
  27 januari 2021 at 17:04

  Bijna niet te doen om hier te zitten en niet van die pistes af te mogen gaan. Terwijl het weer en de sneeuw zo perfect is. Niks mis ik zo als wintersport en ja alles wat daar bij komt kijken, rust, Apreski, lekker eten.

  • marco
   28 januari 2021 at 09:10

   amen

 • Anja
  29 januari 2021 at 19:55

  Hallo Debbie,
  wij zijn een echte wintersport familie, en vinden het echt jammer dat we dit jaar niet kunnen.
  Als je eenmaal begint met lessen nemen, ben je volgens mij zo verkocht. Dan heeft de ski-koorts je zo te pakken. Of niet.
  Maar geef nu toe, het is toch magisch die mooie besneeuwde bergtoppen!

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer