Gastblog van Debbie:
Daar zit je dan…. S’morgens lekker met je bakkie koffie op de bank. In alle rust even naar het nieuws kijken, social media checken en rustig wakker worden op die manier.
Dan komen de voetstappen op de trap, de deur gaat open en je vriend stapt de woonkamer binnen. Geeft een kus ‘goedemorgen lieverd’ en gaat zitten op de bank.

Hij pakt de afstandsbediening en begint meteen te zappen naar de zender met winterbeelden. Ik hoor een zucht met daar achteraan ‘ik mis het zo’.. Het skiën, de sneeuw, gewoon wintersport met alles wat daarbij hoort.

Er gaat geen dag voorbij of hij checkt de sneeuwhoogtes, leest de alpenberichten, bekijkt de webcambeelden waar overigens weinig mensen op te zien zijn. Alleen maar het verlangen naar de sneeuw, het gevoel van krakend sneeuw onder zijn schoenen, de ijle lucht in de ochtend wanneer je naar de plaatselijke bakker loopt om broodjes te halen.Op een dag kwam ik boven, staat ie met zijn skischoenen aan.. Ik keek hem raar aan en het enige wat hij antwoordde was: “Het is alleen even het gevoel”. Zie je het voor je? In huis is het 21 graden en hij staat met zijn skischoenen aan in onze slaapkamer.

Vorige week begon het dan eindelijk te sneeuwen in Nederland. Hij was zo enthousiast en keek er echt naar uit. Geloof dat hij wel 100 keer naar buiten heeft gekeken, wachtend op dat ene sneeuwvlokje, want wees eerlijk.. We leven wel in Nederland en een flink pak sneeuw is hier wel uitzonderlijk. Maar nee, Alpenweerman had het goed en er lag welgeteld 1 tot 2 cm sneeuw.

Ieder andere man zou even naar buiten kijken, schouders ophalen en lekker verder kijken naar die ene voetbalwedstrijd, of naar darten. Maar nee, mijn vriend niet, die denkt meteen dat ie van een hele skipiste af kan..

Vanmorgen zat ik lekker aan tafel, even op de laptop bezig. Mijn vriend die in de keuken staat, naar buiten kijkt en zegt: ‘vandaag is het echt kaiserwetter’. Ik als leek keek hem aan en vraag wat kaiserwetter betekent. Blauwe lucht, weinig wind en een zonnetje. Perfect weer om te  skiën, zegt ie. Kortom, voor in Nederland perfect wandelweer in mijn ogen als leek zijnde.

Het samenleven met een wintersporter..  zucht…Ik hou niet zo van de wintersport, maar je wordt bijna gedwongen om dat leventje in te stappen. Wanneer de skischolen hier weer opengaan in Nederland krijg ik mijn eerste skiles van hem. Wat als ik weiger? Geeft hij mij dan aan bij het geheime genootschap van wintersporters?


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

15 REACTIES

 1. Waarschijnlijk hoor je ook heel de tijd apresski muziek thuis 😂😂 je verhaal zo herkenbaar. Maar partners zijn snel om te krijgen, dan zitten jullie straks samen met skischoenen aan naar buiten te kijken met een chocomelk in de hand.

  • Ja, dat met chocomelk hebben we al geprobeerd op de klimduin, helaas kreeg Marco daar ook niet het gevoel te pakken. Volgende keer de ski’s maar meenemen. Werkt goed op zand, denk ik 😂

 2. Leef mee,ook wij houden v bergen en sneeuw.nee,we skieen al lang niet meer.maar om in zo n prachtige,sprookjes bos en omgeving te zijn,geweldig.je voelt dat je weer leeft,heerlijk!!

  • Het lijkt me heerlijk om een keer in zo’n omgeving te lopen. Hopen dat die mogelijkheid er snel komt!

 3. Zeker heel herkenbaar voor een wintersportliefhebber haha!
  Mijn overburen zullen soms ook wel denken… wat doet hij met zijn ski’s in de woonkamer in deze tijd van het jaar. 😀

 4. Mooi en herkenbaar😬elke dag kwellen we ons met winterbeelden, deze site! Wij krijgen nu steeds meer om ons idee wat al jaren sluimert door te zetten. Over 5a6 jaar te emigreren naar Oostenrijk!

 5. Ik dacht tijdens het wandelen gisteren ook: het is Kaiserwetter. We missen de sneeuw en de bergen. We zullen maar postief blijven en hopen dat we volgende winter weer naar dr sneeuw kunnen. Dat sneeuwvirus gaat nooit weg.

 6. Dank jullie wel voor de leuke reacties! Onder dwang van Marco schrijf ik nu dat zodra de skibanen open zijn dat ik op ski-les ga 😉

 7. Bijna niet te doen om hier te zitten en niet van die pistes af te mogen gaan. Terwijl het weer en de sneeuw zo perfect is. Niks mis ik zo als wintersport en ja alles wat daar bij komt kijken, rust, Apreski, lekker eten.

 8. Hallo Debbie,
  wij zijn een echte wintersport familie, en vinden het echt jammer dat we dit jaar niet kunnen.
  Als je eenmaal begint met lessen nemen, ben je volgens mij zo verkocht. Dan heeft de ski-koorts je zo te pakken. Of niet.
  Maar geef nu toe, het is toch magisch die mooie besneeuwde bergtoppen!

Comments are closed.