Een wintersport zoals een wintersport behoort te wezen. Sneeuw, zon en koude temperaturen. Afgelopen dagen heeft Justin van Onweer-online, het grootste en tevens mooiste weerforum van de Benelux en partner van Alpenweerman hier vertoefd. De beelden zijn schitterend evenals het filmpje met de enkelvoudige ijskristallen. Lees snel verder.

Saalbach-Hinterglemm is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land, en maakt deel uit van het district Zell am See. Saalbach-Hinterglemm https://www.saalbach.com/ bestaat uit de dorpen Saalbach en Hinterglemm.

Vrijdag 13-01 werd aangevangen met de reis vanuit Nederland richting Saalbach Hinterglemm. Een reis die 5 uur langer duurde dan gepland door sneeuwval en gladheid in Duitsland en afgesloten snelwegen in Oostenrijk (vermoedelijk door dezelfde reden).

Het weer was deels zonnig maar over de pistes van Saalbach, Leogang en Fiberbrunn ook steeds continue sneeuwval en hele wisselende omstandigheden. Lichte sneeuwval in combinatie met zon leverde regelmatig bijzondere weersverschijnselen en mooie plaatjes op. De wind is afgenomen, hoewel op de toppen het gister nog erg slecht kon zijn. Temperaturen ver onder de -10, vandaag ook in het dal.

Gisteren op en top winterweer in Saalbach Gisteren was het maar nog wel koud met een graadje of -15 vorst in het dal volgens de hoteleigenaar. Afgelopen dagen eigenlijk continu sneeuw gehad, zij het sinds maandag wel lichte sneeuw en zo nu en dan wat zon. Piste condities zijn zeer goed, in het hele gebied skigeied van Fieberbrunn Hinterglemm Leogang enz). Sneeuwhoogtes varieerden van meer dan 100cm bovenin tot 60cm in de lagere delen (dorp). Alle liften en pistes zijn geopend. De pistes zijn soms wel wat ijzig (hard).

Vandaag en gisteren in de koude lucht veel ijsnaalden (zie fragment hierboven (enkelvoudige ijskristallen, poolsneeuw), een fenomeen wat je bij strenge vrieskou ziet. Tevens waren in combinatie met de laagstaande zon ook “halo’s” of bijzonnen te zien (sun dogs)

De vooruitzichten zijn top voor degene die nu op wintersport zijn of die eerdaags vertrekken naar de Alpen. Zie hier nog Johann zijn laatste weerbericht over de komende dagen.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman PROMO (via YouTube)

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.