Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Voor vandaag stond er schitterend weer op het programma dus Saalbach Hinterglemm in het skiprogramma van enkele van onze stamgasten  ingepland. Nadat er gisteren toch veel hoge bewolking was, was ik vanochtend erg benieuwd of er een herhaling van zetten zou optreden. Gelukkig is dit niet het geval gebleken! Van vanochtend vroeg tot laat in de middag een strak blauwe lucht met een voorjaarsachtige temperatuur die rond het middaguur rond de 7 graden was op de hogere toppen. In het zonnetje uit de wind wees een van de thermometers die ik tegen kwam 24 graden aan,….lekker!

De pistes in het Skicircus lagen er allemaal goed bij, maar in deze tijd van het jaar en met deze weerscondities natuurlijk ‘matschiger Schnee’ op de lagere pistes en op de pistes die vanaf het vroege uur van de zon mogen genieten. Tot ongeveer 11.00 uur alles super te skiën daarna dus rekening houden met zwaardere condities. Wanneer je in Leogang opstapt is het het overwegen waard in deze tijd van het jaar, om zonder al te veel pauzes eerst ‘even’ het rondje Saalbach Hinterglemm te skiën om daarna in de middag nog lekker een uurtje op de hellingen van Leogang te skiën. Op deze hellingen heeft de zon veel minder invloed en blijven de sneeuwcondities tot laat in de middag echt goed!

Eind van de middag weer richting het dalstation van de Steinbergbahn om vervolgens weer huiswaarts te keren. Morgen hebben mijn stamgasten geloof ik een beetje rust nodig, dus skiën op de Loferer Alm. Kunnen we gelijk een vergelijkend warenonderzoek doen. Want volgens mij hebben wij op de Loferer Alm de lekkerste Apfelstrudel uit de regio ‘Gasthaus Schönblick here we come’!
Grüß aus Lofer – Rob

(Visited 891 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Saalbach Hinterglemm here we come!”

 • Remco Mienis
  10 maart 2015 at 18:47

  Heerlijk vertoeven met de gasten zeg. Die moeten zich uitstekend hebben vermaakt met deze maartse condities.

  • Rob Schellevis
   10 maart 2015 at 19:14

   Was super, maar ze hadden wel last van wat zware benen 😉

Comments are closed.