Nog 1 dag en het Topshelf Open tennis toernooi in Rosmalen kan dan eindelijk van start gaan. De tropische hitte bleek (gelukkig) slechts een eendagsvlieg te zijn en ook de storing met felle onweersbuien had niet een paar dagen later moeten komen! De “Meteo Point” staat inmiddels ook en vandaag zullen we het weerstation, webcam en de weer PC’s installeren.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Het Topshelf Open Meteo “zenuwcentrum”! Vandaag worden de laatste voorbereidingen getroffen.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Rosmalen is er klaar voor, vanaf maandag tennis spectacel op de tennis “greens”

Rustig hogedruk weer
Kijken we naar de weerkaarten zoals die er voor maandag bijliggen dan zien we een krachtig hogedrukgebied met zijn zwaartepunt (kerndruk 1040hPA) net ten westen van Ierland liggen. Een depressie die vrijdag nog boven Schotland lag en waarvan het koufront ons de pittige buien opleverde ligt boven het noorden van Scandinavië. Tussen deze beide druksystemen heeft zich dan een koelere noordwestelijke stroming ingesteld.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Engelse hogedruk zorgt maandag voor een noordwestelijke stroming

Vandaag zondag is de stroming nog meest westelijk maar maandag meer noordwestelijk. Omdat de lucht dan ook wat vochtiger is (Noordzee) zal er wat meer bewolking overtrekken of stapelwolken ontstaan. Naar verwachting is het maandag dus wat minder zonnig dan vandaag. Met een zwakke tot matige wind uit de noordwest tot noordhoek gaan we dat ook aan de temperaturen merkenen, door de wat aantrekkende noordelijke wind is het vooral voor het gevoel dan kouder. Vlak aan zee blijft het kwik steken bij 12 tot 14 graden, in het binnenland wordt het 18 en in het zuidoosten misschien ergens met zon lokaal ook 20 graden. In de namiddag en avond wordt het dan weer snel fris, dus neem in ieder geval wat warms mee om aan te trekken.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Met een lucht tempeatuur van circa 18 gradenen en weinig wind prima condities voor het tennis

Dinsdag weinig verandering, mogelijk dat de bewolking (wolken)velden nog wat meer het weerbeeld zullen bepalen. Ook een spat regen is niet geheel uit te sluiten. Vanaf woensdag met een naar noordoost draaiende wind weer oplopende temperaturen maar dan ook weer een toenemende kans op een (onweers)bui!

Volg het Topshelf Open ook via Topshelf Open Facebook en voor alle news en acties speciaal ook via Twitter

Webshop Topshelf  – Webshop |  Tosphelf Megastores – Megastores[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelWisselvallig zomerweer
Volgend artikelOnbestendig alpenweer
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.