Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Johann, was me gisteren te snel af met zijn berichtje over het sneeuwruimen op de Hochalpenstraße (Großglockner). Toch nog wat aanvullende informatie voor de liefhebbers. Leuk om te weten is dat de Rotationsplüge (zie video bericht Johann) die voor het zware werk worden gebruikt uit de jaren 50 / 60 stammen en dus al behoorlijk op leeftijd zijn. Mensen die de Großglockner wel eens bezocht hebben, hebben de rotationsplüge ongetwijfeld wel eens zien staan op de route naar de Großglockner. Bijzonder is ook dat deze machines speciaal voor het sneeuwvrij maken van de Hochalpenstraße zijn ontwikkeld en gebouwd. De route die vrij gemaakt moet worden van sneeuw is 48 kilometer lang, daarvan ligt meer dan 25 kilometer boven de 2000 m hoogte. Gemiddeld worden bij de sneeuwruiming tussen de 600.000 m³ en 800.000 m³ sneeuw verplaatst. Leuk is om de Großglockner direct na opening van de Hochalpenstraße te bezoeken. Met een beetje geluk rijd je dan op sommige plaatsen langs meters hoge muren van sneeuw. Afhankelijk van de snelheid waarmee de ‚sneeuwruimtroepen‘ hun werk verrichten kan de Großglockner meestal tussen begin en half mei weer bezocht worden. Mocht je in de meivakantie in de buurt van de Großglockner zijn dan is dit een leuk uitstapje. Het is dan nog rustig (in de zomer is het vaak te druk!) en met mooi weer heb je een onvergetelijke dagtrip.

[/fusion_builder_container]

(Visited 366 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

4 Reactie op “Rotationsplüge – update uit het Salzburgerland”

 • Eric
  17 april 2015 at 21:20

  Rob, mocht je volgende week vrijdag niks te doen hebben…..kom dan gezellig ff langs op de Kitzsteinhorn 🙂

 • Johann
  17 april 2015 at 21:25

  @Rob -en ik maar denken dat je met je balkon bezig bent! Zal de regen wel zijn geweest :-). Iig thx voor je aanvullende informatie update.

 • Rob Schellevis
  17 april 2015 at 21:55

  @ Johann, ik heb het tot de klok van 12.00 uitgehouden met mijn werkzaamheden maar toen werd het echt te heftig met de regen en ben ik gestopt.
  @ Eric, Ik heb vorige week 37 stekkende meter balkon van mijn huis gesloopt, bedoeling is dat er over uiterlijk 3 weken weer een balkon aan de gevel hangt,…… heb hier dus echt ieder droog moment nodig om aan het balkon te kunnen werken en helaas de aankomende weken geen tijd meer om te skien, mountainbiken, wandelen etc (snik snik).

 • Eric
  17 april 2015 at 22:03

  Prioriteiten rob……..:)

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer