Rotationsplüge – update uit het Salzburgerland

Johann, was me gisteren te snel af met zijn berichtje over het sneeuwruimen op de Hochalpenstraße (Großglockner). Toch nog wat aanvullende informatie voor de liefhebbers. Leuk om te weten is dat de Rotationsplüge (zie video bericht Johann) die voor het zware werk worden gebruikt uit de jaren 50 / 60 stammen en dus al behoorlijk op leeftijd zijn. Mensen die de Großglockner wel eens bezocht hebben, hebben de rotationsplüge ongetwijfeld wel eens zien staan op de route naar de Großglockner. Bijzonder is ook dat deze machines speciaal voor het sneeuwvrij maken van de Hochalpenstraße zijn ontwikkeld en gebouwd. De route die vrij gemaakt moet worden van sneeuw is 48 kilometer lang, daarvan ligt meer dan 25 kilometer boven de 2000 m hoogte. Gemiddeld worden bij de sneeuwruiming tussen de 600.000 m³ en 800.000 m³ sneeuw verplaatst. Leuk is om de Großglockner direct na opening van de Hochalpenstraße te bezoeken. Met een beetje geluk rijd je dan op sommige plaatsen langs meters hoge muren van sneeuw. Afhankelijk van de snelheid waarmee de ‚sneeuwruimtroepen‘ hun werk verrichten kan de Großglockner meestal tussen begin en half mei weer bezocht worden. Mocht je in de meivakantie in de buurt van de Großglockner zijn dan is dit een leuk uitstapje. Het is dan nog rustig (in de zomer is het vaak te druk!) en met mooi weer heb je een onvergetelijke dagtrip.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Großglockner met op de voorgrond de gletsjer – zomer 2014

Natuurlijk nog even een blik op het weer in het Salzburgerland. Woensdag en donderdag waren hele mooie dagen met lekkere temperaturen. Woensdag was helder en een strak blauwe lucht met later op de dag de nodige windvegen. De donderdag begon zonnig maar al snel kwamen er windvegen in de lucht en nam in de loop van de dag de bewolking toe. Ondanks de bewolking bleef het warm. Zo werd in Wenen de 28 graden bereikt. Vandaag dan de terugval,….. vanaf 09.00 uur onafgebroken regen met een wisselende intensiteit. Morgen ziet er helaas niet beter uit maar voor de zondag wordt droog weer verwacht en laat de zon zich weer zien. De dagen daarna lijkt het redelijk weer te worden in het Salzburgerland met temperaturen die passen bij de tijd van het jaar! Gruß aus Lofer[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

4 REACTIES

  1. @Rob -en ik maar denken dat je met je balkon bezig bent! Zal de regen wel zijn geweest :-). Iig thx voor je aanvullende informatie update.

  2. @ Johann, ik heb het tot de klok van 12.00 uitgehouden met mijn werkzaamheden maar toen werd het echt te heftig met de regen en ben ik gestopt.
    @ Eric, Ik heb vorige week 37 stekkende meter balkon van mijn huis gesloopt, bedoeling is dat er over uiterlijk 3 weken weer een balkon aan de gevel hangt,…… heb hier dus echt ieder droog moment nodig om aan het balkon te kunnen werken en helaas de aankomende weken geen tijd meer om te skien, mountainbiken, wandelen etc (snik snik).

Comments are closed.