Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Reporters Saskia en Patricia mochten van Protest onlangs één van hun ski-jassen testen, namelijk de Diva Velvet. Dat deden ze in de sneeuwrijke omgeving van het Duitse Winterberg. Lees hier hun ervaringen met deze opvallende ski-jas. Protest hoef je niet te vertellen waar een goede ski-jas aan moet voldoen. Dat vertellen ze jou namelijk wel. Zo vind je dingen in hun skikleding waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. En is duidelijk dat het merk precies weet waaraan goede kleding op de piste aan moet voldoen.

Protest

Protest is ooit opgericht door een groep snowboarders uit Nederland. En hoewel zonder roots in de bergen, dachten de oprichters “To hell with logic, to hell with obstacles – Let’s do what we love.” En zo geschiedde, waarmee Protest al jaren trendy en functionele kleding tegen een redelijke prijs biedt. Hun motto is onder andere Have Fun, dus dat gingen we dan maar eens doen in Winterberg. Patricia testte hierbij de zwarte uitvoering en Saskia de roze variant.

Reporter Patricia op de piste in haar zwarte Protest Diva Velvet ski-jack

Aaibaar en veel volume

Wat als eerste opvalt aan de Protest Diva Velvet jas is de stof: fluweel. Zo’n -op het oog kwetsbare stof- verwacht je niet snel bij een ski-jas. Maar het maakt de jas heerlijk zacht en aaibaar en door de vleug krijgt de jas in het zonlicht steeds een net iets andere kleur. En tijdens onze test bleek de stof verre van kwetsbaar, maar daarover later meer. Daarnaast valt op dat de jas een hoop “body” of volume heeft. Dat is fijn, want als het koud op de piste is wil je ook wat om het lijf hebben, niet waar? Door het volume, wat niet in de weg zit, voelt ie lekker warm aan. En we kunnen je verklappen: hij ís ook heerlijk warm.

Lekker veel zakken en belangrijk detail

De jas heeft lekker veel zakken: natuurlijk 2 buitenzakken, maar ook maar liefst 3 binnenzakken, die elkaar niet in de weg zitten. Dat is prettig als je -zoals wij- altijd nét iets teveel mee wilt nemen. Vooral de goed bereikbare binnenzak voor je telefoon is handig als je snel even een fotootje wil maken op de piste of even je whatsapp wil checken. Ook de andere zakken zijn een waardevolle toevoeging, zoals bijvoorbeeld het kleine zakje op de linkermouw om je skipas in te doen en de extra grote binnenzak om je goggle in te bewaren.

Over goede toevoegingen gesproken: wij werden erg blij van iets wat op het oog een klein detail is. Het oogje om de rits omhoog te trekken is echt een must. Die is namelijk lekker groot, zodat je met je handschoenen aan makkelijk de rits omhoog en omlaag kunt doen. Even koud in de lift? Geen gehengel naar je rits, maar hup in 1x vast en dicht die handel.

Nog iets wat een detail lijkt, maar in gebruik heerlijk is. De buitenzakken zijn van binnen ook gevoerd in het heerlijke fluweel van de jas. Dat zorgt ervoor dat je koude handen in mum van tijd weer opgewarmd zijn! Voor de rest heeft de jas een capuchon die afritsbaar is, maar die je met behulp van het -verborgen- elastiek achterop de capuchon ook goed kunt aantrekken als het écht koud is. Het klittenband bij de mouwen zijn handig zodat je de ruimte tussen je handschoenen en je jas goed kunt afsluiten.

Hoe gedraagt de jas zich in de sneeuw?

We verklapten het al: meer dan uitstekend. We hebben het geen seconde koud gehad terwijl het toch onder het vriespunt was en er zo nu en dan een kil briesje stond. Doordat de jas soepel is, is het in- en uitstappen in de lift een peulenschil. Is er dan helemaal geen kritiek? Jawel, een beetje. Saskia is snowboarder en bij het dichtmaken van de bindingen ervaart ze dat de jas nét ietsjes te kort is. Een stukje langer zou misschien net prettiger zijn.

Waterdicht en ademend

Volgens de specificaties heeft deze Diva jas een waterdichtheid van 10K. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Dit getal omschrijft de waterkolom van de jas. Dit staat weer voor de hoeveelheid waterdruk die de stof kan hebben voordat de stof gaat doorlekken. De genoemde 10K houdt in dat de stof gaat doorlekken als er sprake is van een belasting van 10 meter water. Of anders gezegd: de stof van deze jas is tot een druk van 10.000 mm waterdicht.

Goed om te weten is dat een wintersportjas nooit geheel waterdicht kan zijn. Anders zou je immers zeiknat worden van je eigen transpiratie. Een beetje ademend is wel fijn dus. Daarom ook dat de Diva jas ventilatieritsen heeft. De bevinden zich onder de armen en daarmee kun je lekker ventileren.

Maar, fluweel??

Dat deze Diva Protest jas een waterdichtheid van 10K heeft kwam overigens zeer goed van pas. Want op de zondag dat we ging skiën en snowboarden regende het…En ja, de jas werd nat, nog veel natter dan je in de vallende sneeuw zou worden. De jas hield ons echter fijn droog! We waren bang dat het fluweel er na al die nattigheid er niet mooier op zou worden.

Dit was echter absoluut niet waar. De jas was niet alleen supersnel weer droog, maar de stof was ook nog eens net zo mooi als de eerste keer dat we deze aantrokken. Dat verwacht je niet bij deze stof!

Conclusie: superfijne jas

Concluderend kunnen we niet anders dan enthousiast zijn over deze Diva Velvet jas. Allereerst vanwege de sportieve, maar toch gestylde vormgeving zodat je als een echte diva de piste af kunt. Maar ook vanwege het feit dat de jas lekker warm is, je goed beschermd tegen wind en kou, handige details heeft en waterdicht en sneldrogend is. En niet in de laatste plaats dat het fluweel (prima bestand tegen nattigheid) de jas echt meerwaarde geeft; het is nét even leuker dan de doorsnee ski-jas.

Wil je deze jas ook kopen? Kijk dan op de website van Protest: protest.eu/nl/nl/diva-velvet-ski-jas-think-pink. Naast deze jas heeft Protest in hun wintercollectie nog veel meer aanbod aan ski- en snowboardkleding: check de site!

Plussen en Minnen Protest Diva Velvet

+ Fluweel is en blijft mooi

+ Lekker warm en goed beschermend tegen wind en kou

+ Veel handige details, zoals zakken en rits

+ Gewoon net even leuker dan een doorsnee ski-jack

– Voor een snowboarder wellicht net iets te kort

Foto’s: Saskia en Patricia

(Visited 517 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier