Onze reis naar het Oostenrijkse Ötztal duurde langer dan verwacht vanwege veel sneeuw op de Fernpass, waar we sneeuwkettingen moesten gebruiken en een zorgvuldige rit over de wegen naar Sölden moesten maken. Toen we laat in ons hotel aankwamen, hadden we het geluk dat de vriendelijke vrouwen bij de receptie het avondeten voor ons hadden bewaard, zodat we een geweldige start van onze vakantie hadden.

Het sneeuwde en bleef sneeuwen

Toen we de volgende ochtend de gordijnen openmaakten, zagen we dat het nog steeds sneeuwde. Als echte wintersportfans houden we van dit weer en na een snel ontbijt namen we onze ski’s en gingen naar de Giggijoch gondel. Deze gondel is nieuw gebouwd in 2016 en heeft ruimte voor tien personen en een ongelooflijke capaciteit van 4500 personen per uur. Twee roltrappen geven snelle en gemakkelijke toegang tot de terminal die direct is verbonden met de skipiste en de overdekte parkeerplaats. Na het ophalen van onze skipassen stapten we in de gondel en in minder dan negen minuten kamen we aan bij het bergstation op 2283 meter.

Reisverslag Sölden 2018
Het indrukwekkende bergstation van de Gigijoch gondel. Foto: Snowrepublic.nl

Daar waren we weer, op deze plek waren we voor de laatste keer ruim tien jaar geleden. We wilden graag direct skiën op de sneeuw die er perfect uit zag, dus we namen snel de dalafdaling op rode pistes #19 en #21. Geweldig om de ski’s weer op onze skischoenen te horen klikken en de vers geprepareerde sneeuw te voelen.

we hadden nooit wachtrijen bij deze gondel of een van de andere liften in het skigebied

In een strakke lijn skiën we terug naar het Giggijoch dalstation. Misschien was het vanwege de tijd in het seizoen (januari), maar we hadden nooit wachtrijen bij deze gondel of een van de andere liften in het skigebied.

Sölden 2018
De dalafdaling naar het dalstation van Gigijoch. Foto: Snowrepublic.nl

Vanwege de sterke wind deze dagen waren de gletsjers Rettenbach en Tiefenbach gesloten, dus we hebben niet de gelegenheid gehad om daar te skiën. Een goede reden om snel terug te gaan om ook dit gebied te onderzoeken.

Sölden sneeuw
Veel sneeuw en bewolking en lege pistes in Sölden. Foto: Snowrepublic.nl

Hoewel we deze drie dagen in de regio Ötztal niet de beste weersomstandigheden (wind en veel sneeuw) hadden, vonden we dat de hellingen perfect waren geprepareerd. De skiliften zijn snel en modern en we hoefden nooit te wachten bij de liften of gondels.

Sölden restaurant
Een van de 33 berghutten en restaurants in het skigebied van Sölden. Foto: Snowrepublic.nl

In het skigebied zijn 33 berghutten, grote zelfbedieningsrestaurants en kleinere gezellige hutten met vriendelijke service. We waren onder de indruk van de architectuur van IceQ. Een prachtig glazen gebouw met een indrukwekkend uitzicht tussen de hoogste bergen. Lees verder op Snowrepublic.nl


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

BRONSnowrepublic.nl
Vorig artikelAlpen – Paaspoeder, van Noordstau naar krachtige Zuidföhn
Volgend artikelWeertraining Nederlandse Studenten Alpen Club (NSAC)
Eigenaar van Reisschrijvers Media . Online uitgever van Snowrepublic, Alpenweerman, OutdoorDichtbij en Mountainreporters. Hij is een groot liefhebber van reizen, natuur en activiteiten in de natuur. En dat bij voorkeur zo duurzaam als mogelijk is.