Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Drie dagen in Garmisch-Partenkirchen

Toen we begin dit jaar de uitnodiging ontvingen van het Duits Verkeersbureau om dit skigebied te verkennen, name we dit uitnodiging vanzelfsprekend met beide handen aan. Als reisdatum kozen we voor de Krokusvakantie. Aangezien mijn beide zonen studeren en naar school gaan was dit voor ons het enige moment waarop we deze wintersportvakantie konden doen. Gelukkig vertrokken we op een woensdagochtend, waardoor we geen last hadden van de verkeersdrukte, zoals in het weekend daarvoor. Naarmate we zuidelijker kwamen brak de zon door en werd het steeds kouder. Aangekomen bij onze accommodatie was de temperatuur gedaald tot negen graden onder nul. Dat zou wel eens een koude skitrip kunnen worden.

De accommodatie

We checkten snel in bij de vriendelijke dame achter de balie van Hotel Zum Schweizerbartl en brachten onze spullen naar de grote gezellige kamer. De skischoenen moesten zeker mee naar binnen, want als we die hadden laten liggen in de koude auto was het een hele klus geworden om ze de volgende dag te kunnen aantrekken.

Onze accommodatie ligt op een afstand van ongeveer vijf kilometer van de stad en is een prima uitvalsbasis voor skidagen in de skigebieden van Garmisch-Partenkirchen.

Eten in de stad

Die avond pakten we de auto om op zoek te gaan naar een leuk restaurant in de stad. Dat was voor ons gelijk een mooie eerste kennismaking met Garmisch-Partenkirchen.

GaPa
Eten en drinken in het centrum van Garmisch-Partenkirchen. Foto: Snowrepublic.nl

Als ervaren wintersporters zijn we gewend geraakt aan de gezellige, vaak kleine, skidorpen in de Alpen. Dat is hier anders. GaPa is een stadje met een leuk centrum, maar mist de echte wintersportsfeer van een bergdorp.

Opvallend was wel dat we – zo te horen – de enige Nederlanders waren in de stad

Het voordeel was wel dat we een enorme keuze hadden aan restaurants. Opvallend was wel dat we – zo te horen – de enige Nederlanders waren in de stad. Waar maak je dat nog mee tijdens je wintersport in de Alpen. Wij konden er wel van genieten. Dat maakt het vakantiegevoel toch altijd net even wat intenser.

Na deze reisdag en een heerlijk diner gingen we op tijd naar bed, zodat we de volgende dag fris en fruitig aan onze eerste skidag konden beginnen.

Garmisch-Classic

De volgende ochtend, na een snel ontbijt, reden we snel naar het skigebied zodat we veel uren op de piste konden doorbrengen. Wat is dat toch altijd weer leuk, zo’n eerste verkenning van een wintersportgebied. Eerst even ski’s en schoenen huren voor mijn zoon Marnix. We naar de skiverhuur bij Skischule Garmisch-Partenkirchen, deze is gevestigd direct naar de Hausbergbahn. Daar werden we snel en goed geholpen en kregen we een een skiset afgestemd op de ervaring van mijn zoon, de ski’s waren zo goed als nieuw en van zeer goede kwaliteit.

Kreuzjoch en Osterfelderkopf

De eerste twee dagen van onze vakantie verkenden we het skigebied Garmisch-Classic. We hadden het gebied online al even bekeken en zagen dat de 40 kilometer pistes verdeeld zijn over twee deelgebieden: Kreuzjoch en de Osterfelderkopf. Bij Kreuzjoch heb je de brede dalafdalingen tot in het dorp. De pistes gaan tot een hoogte van 700 meter, waardoor de sneeuwkwaliteit bij hoge temperaturen wat minder goed is.

Kreuzjoch
Op dag twee brak de zon af en toe bijna door de wolken. Foto: Snowrepublic.nl

De Osterfelderkopf is wat ruiger terrein tussen de rotsen. Vanaf de Osterfelderkopf heb je een prachtig uitzicht op Garmisch en de Alpspitze. Dit is een van de hogere bergen van Duitsland met een top op 2628 meter boven zeeniveau.

Deze zogenaamde Bernardein Abfahrt moet je zeker doen!

Bij de Osterfelderkopf vind je een aantal mooie rode pistes die goed te doen zijn voor vrijwel elke skiër. De mooiste pistes vonden wij de rode 15 die aansluit op de rode 16. Deze zogenaamde Bernardein Abfahrt moet je zeker doen!

GaPa
Dit is de splitsing van de piste 15 naar 16. Hier begint het mooiste deel van de afdaling. Foto: Snowrepublic.nl
GaPa
Piste nummer 16 loopt tussen rotsen en bomen door. Foto: Snowrepublic.nl
Tiefschnee
Snowboarden in de tiefschnee naast piste 16. Foto: Snowrepublic.nl

Hier ski je tussen de bomen en rotsen door naar een mooi dal. Een tweetal sleepliften kom je weer terug naar de top van piste 15. De meer geoefende skiër kan hier ook links en rechts van de pistes door de bomen en door de ongeprepareerde sneeuw afdalen. Lees verder op snowrepublic.nl

(Visited 135 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer