Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Drie dagen in Garmisch-Partenkirchen

Toen we begin dit jaar de uitnodiging ontvingen van het Duits Verkeersbureau om dit skigebied te verkennen, name we dit uitnodiging vanzelfsprekend met beide handen aan. Als reisdatum kozen we voor de Krokusvakantie. Aangezien mijn beide zonen studeren en naar school gaan was dit voor ons het enige moment waarop we deze wintersportvakantie konden doen. Gelukkig vertrokken we op een woensdagochtend, waardoor we geen last hadden van de verkeersdrukte, zoals in het weekend daarvoor. Naarmate we zuidelijker kwamen brak de zon door en werd het steeds kouder. Aangekomen bij onze accommodatie was de temperatuur gedaald tot negen graden onder nul. Dat zou wel eens een koude skitrip kunnen worden.

De accommodatie

We checkten snel in bij de vriendelijke dame achter de balie van Hotel Zum Schweizerbartl en brachten onze spullen naar de grote gezellige kamer. De skischoenen moesten zeker mee naar binnen, want als we die hadden laten liggen in de koude auto was het een hele klus geworden om ze de volgende dag te kunnen aantrekken.

Onze accommodatie ligt op een afstand van ongeveer vijf kilometer van de stad en is een prima uitvalsbasis voor skidagen in de skigebieden van Garmisch-Partenkirchen.

Eten in de stad

Die avond pakten we de auto om op zoek te gaan naar een leuk restaurant in de stad. Dat was voor ons gelijk een mooie eerste kennismaking met Garmisch-Partenkirchen.

GaPa
Eten en drinken in het centrum van Garmisch-Partenkirchen. Foto: Snowrepublic.nl

Als ervaren wintersporters zijn we gewend geraakt aan de gezellige, vaak kleine, skidorpen in de Alpen. Dat is hier anders. GaPa is een stadje met een leuk centrum, maar mist de echte wintersportsfeer van een bergdorp.

Opvallend was wel dat we – zo te horen – de enige Nederlanders waren in de stad

Het voordeel was wel dat we een enorme keuze hadden aan restaurants. Opvallend was wel dat we – zo te horen – de enige Nederlanders waren in de stad. Waar maak je dat nog mee tijdens je wintersport in de Alpen. Wij konden er wel van genieten. Dat maakt het vakantiegevoel toch altijd net even wat intenser.

Na deze reisdag en een heerlijk diner gingen we op tijd naar bed, zodat we de volgende dag fris en fruitig aan onze eerste skidag konden beginnen.

Garmisch-Classic

De volgende ochtend, na een snel ontbijt, reden we snel naar het skigebied zodat we veel uren op de piste konden doorbrengen. Wat is dat toch altijd weer leuk, zo’n eerste verkenning van een wintersportgebied. Eerst even ski’s en schoenen huren voor mijn zoon Marnix. We naar de skiverhuur bij Skischule Garmisch-Partenkirchen, deze is gevestigd direct naar de Hausbergbahn. Daar werden we snel en goed geholpen en kregen we een een skiset afgestemd op de ervaring van mijn zoon, de ski’s waren zo goed als nieuw en van zeer goede kwaliteit.

Kreuzjoch en Osterfelderkopf

De eerste twee dagen van onze vakantie verkenden we het skigebied Garmisch-Classic. We hadden het gebied online al even bekeken en zagen dat de 40 kilometer pistes verdeeld zijn over twee deelgebieden: Kreuzjoch en de Osterfelderkopf. Bij Kreuzjoch heb je de brede dalafdalingen tot in het dorp. De pistes gaan tot een hoogte van 700 meter, waardoor de sneeuwkwaliteit bij hoge temperaturen wat minder goed is.

Kreuzjoch
Op dag twee brak de zon af en toe bijna door de wolken. Foto: Snowrepublic.nl

De Osterfelderkopf is wat ruiger terrein tussen de rotsen. Vanaf de Osterfelderkopf heb je een prachtig uitzicht op Garmisch en de Alpspitze. Dit is een van de hogere bergen van Duitsland met een top op 2628 meter boven zeeniveau.

Deze zogenaamde Bernardein Abfahrt moet je zeker doen!

Bij de Osterfelderkopf vind je een aantal mooie rode pistes die goed te doen zijn voor vrijwel elke skiër. De mooiste pistes vonden wij de rode 15 die aansluit op de rode 16. Deze zogenaamde Bernardein Abfahrt moet je zeker doen!

GaPa
Dit is de splitsing van de piste 15 naar 16. Hier begint het mooiste deel van de afdaling. Foto: Snowrepublic.nl
GaPa
Piste nummer 16 loopt tussen rotsen en bomen door. Foto: Snowrepublic.nl
Tiefschnee
Snowboarden in de tiefschnee naast piste 16. Foto: Snowrepublic.nl

Hier ski je tussen de bomen en rotsen door naar een mooi dal. Een tweetal sleepliften kom je weer terug naar de top van piste 15. De meer geoefende skiër kan hier ook links en rechts van de pistes door de bomen en door de ongeprepareerde sneeuw afdalen. Lees verder op snowrepublic.nl

(Visited 130 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer