Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een prachtige rondwandeling op de Turracher Höhe

Een outdoorinspiratie van Herman van Alfen

Zin om kennis te maken met Oostenrijk, maar wil je nog niet meteen een berg beklimmen? Dan is de 3 Seenweg, een mooie rondwandeling op de Turracher Höhe, perfect. Aan het begin van onze wandelvakantie in Oostenrijk trek ik met mijn gezin de wandelschoenen aan om het unieke landschap van de Turracher Höhe te ontdekken.

Rondwandeling op de Turracher Höhe

Ik heb de wandeling gevonden in het wandelboek Nockberge van Rother Wanderfuhrer. Volgens de beschrijving is de looptijd twee uur en de afstand 7,2 kilometer. Een prima start van onze wandelvakantie!

Rondwandeling op de Turracher Höhe
De start van de wandeling is bij de Turracher See. Foto: Herman van Alfen
Rondwandeling op de Turracher Höhe
De route is prima aangegeven. Foto: Herman van Alfen

We parkeren de auto op een van de parkeerplaatsen van de Turracher Höhe, aan het meer. Dit is meteen het eerste meertje van de drie meren waar deze wandeling langsgaat. Bij de parkeerplaats zien we ook al gelijk een bordje van de route. Ons boekje kan dus weer opgeborgen worden in de rugzak.

Grens van de provincies Steiermark en Karinthië

Het Turracher meer ligt precies op de grens tussen Steiermark en Karinthië De wandeling is een themaweg, en het thema is natuur en het prikkelen van de zintuigen. Onderweg kom je langs 24 beelden die voorzien zijn van bordjes en verschillende opdrachten bevatten. Op deze manier worden je zintuigen geprikkeld en ook leer je op een andere manier naar de natuur kijken.

Bergpas

De Turracher Höhe is een bergpas tussen Karinthië en Steiermarken. De wandeling begint op een hoogte van 1783 meter. Wat vandaag betekent dat het hier in de zomer heerlijk wandelen is, de temperatuur is rond de twintig graden terwijl het in het dal wel dertig graden is. Het is prachtig onbewolkt als we starten, we lopen een klein stukje langs de Turracher see, en gaan dan over een breed bergpad omhoog. Ondertussen hebben we al gelijk op verschillende plekken mooi uitzicht op de omliggende bergen. Tijdens het lopen komen we ook de eerste Oostenrijkse koeien tegen. We houden een veilige afstand aan, zoals we ook op verschillende bordjes lezen onderweg.

Rondwandeling op de Turracher Höhe
Het uitzicht aan het begin van de wandeling is al erg mooi. Foto: Herman van Alfen
Rondwandeling op de Turracher Höhe
De lucht is al wat minder blauw… Foto: Herman van Alfen
Rondwandeling op de Turracher Höhe
Echt Oostenrijks, koeien op je wandelpad. Foto: Herman van Alfen

Daarna gaat de route over houten vlonders en lopen we door een moerasachtig gebied. Hier zien we onder meer wollengras en lezen we op één van de vele natuurleerpad-borden dat er zonnedauw voorkomt (vleesetende plant), deze zien we helaas niet.
Ook lezen we dat de natuur hier gewoon zijn gang kan gaan en de dode bomen blijven staan, dit levert mooie fotogenieke plaatjes. Lees hier hoe het verder ging

(Visited 89 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer