Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hieronder een reisverslag van Mountainreporter Sanne. Zij en haar vriend maakten een geweldige reis door Canada. Lees hier over hun ervaringen.


Afgelopen jaar ging ik naar Canada! Canada stond op mijn bucket list, dus toen mijn vriend voor een sportevenement naar Ontario, Canada moest, besloten we er een korte vakantie aan te plakken. We startten in Toronto en maakten een supermooie roadtrip door Ontario. Een van de gebieden in Ontario waar je als outdoor liefhebber zeker heen moet is het Algonquin Provincial Park. Wij namen vier dagen de tijd om dit enorme natuurgebied te verkennen.

Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park is het oudste nationale park van Canada. Het is een gigantisch, ongerept bosgebied, vol riviertjes, meren en watervallen. Er loopt één weg door het zuidelijke gedeelte van Algonquin, de Highway 60. Zodra je deze highway verlaat kun je je hier op maar twee manieren verplaatsen: te voet of per kano. Perfect voor deze twee fanatieke hikers!

algonquin provincial park
Meer in de ochtendmist, langs Highway 60 in Algonquin Provincial Park

Wandelen in Algonquin Provincial Park

Wandelen is dé manier om Algonquin Provincial Park te ontdekken. Het park heeft ongeveer twintig routes voor daghikes, die elk weer een ander element van Algonquins natuur benadrukken en verkennen. Bij de start van elke wandelroute kun je een boekje over de betreffende route kopen of lenen. Aan het eind van je wandeling doneer je 0,50 CAD en neem je het gidsje mee, of je stopt het gidsje in een soort brievenbus zodat een volgende bezoeker het weer kan gebruiken. Onderstaande routes vonden wij het mooist!

1. Centennial Ridges Trail

Dit is absoluut onze favoriet! Een superveelzijdige wandelroute met een hoop afwisseling qua omgeving. De Centennial Ridges Trail is een 10.4 km lange rondwandeling over twee grote bergkammen, door bossen en langs kleine meren. Het is een aaneenschakeling van klimmen, afdalingen en indrukwekkende vergezichten.

Ik heb lang op de kliffen gestaan en alles rustig in me opgenomen

De hoogtepunten van deze route zijn de hoge kliffen waar je overheen loopt. Vanaf deze kliffen kun je in veel gevallen 360 graden rond, kilometers ver kijken. Je ziet zover je kunt kijken alleen maar natuur, geen wegen, steden of andere tekens van een bewoonde wereld. Staand op deze kliffen verbaasde ik me over hoe groot Canada is en wat een immens grote gebieden ongerepte natuur er hier nog zijn. Ik heb lang op de kliffen gestaan en alles rustig in me opgenomen: uitgekeken over de gigantische meren die hier liggen, genoten van de felle kleuren van de bossen en me afgevraagd hoeveel beren er nu ongezien in het dichtbegroeide gebied onder mij rondscharrelden.

centennial ridges trail in algonquin provincial park
Wat een uitzicht vanaf deze klif op de Centennial Ridges Trail.
centennial ridges trail in algonquin provincial park
Op elke klif weer een verrassend en adembenemend uitzicht over de bossen en meren beneden.
centennial ridges trail algonquin provincial park
Ik blijf hier even zitten om alles in me op te nemen.

Niet alle dieren gaan hier ongemerkt voorbij. Terwijl we door het bos lopen wordt er overal om ons heen luidkeels alarm geslagen door de talloze eekhoorntjes die we her en der weg zien springen. Bij de meertjes waar we langs komen zien we veel beverdammen. Ergens halverwege de wandeling blijft mijn vriend ineens staan op het wandelpad en wenkt hij mij stilletjes dichterbij. Midden in het meertje zit een bever zich rustig te wassen. Langs ditzelfde meer vinden wij vlakbij de waterkant grote pootafdrukken…we zijn bij lange na geen wildlife experts, maar afgaand op internet research zijn we er toch vrij zeker van dat we hier berenpoten in de modder hebben gezien.

eekhoorn op boom in algonquin provincial park
Een van de vele eekhoorntjes die we tijdens onze wandelingen in Algonquin tegenkomen.

Indian Summer in Algonquin Provincial Park

Wij zijn hier tijdens de Indian Summer. Tijdens deze periode, laat in de herfst, zie je de Canadese natuur op zijn mooist! De bossen zijn dan een mengeling van groen, rood, oranje, bruin en geel. De contrasten tussen deze kleuren zijn spectaculair. De Centennial Ridges Trail is perfect om de Canadese Indian Summer met eigen ogen te zien. Bij elk uitzicht sta ik me weer te vergapen aan de felle kleuren in de bossen voor me. Ik zou in de toekomst zeker weer in de herfst naar Canada gaan. Zo mooi als hier heb ik herfstkleuren nog niet eerder gezien. Ook de Canadezen zelf zijn er vrij stellig in: tijdens de herfst is hun Canada op haar mooist.

Bij elk uitzicht sta ik me weer te vergapen aan de felle kleuren in de bossen voor me

Interessant om in de gaten te houden als je zelf een herfsttrip naar Ontario wilt maken: de website van Algonquin Provincial Park. Hier rapporteren ze tijdens het herfstseizoen heel gedetailleerd het verloop van het verkleuren van de bladeren. Lees verder op Mountainreporters.com

(Visited 62 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer