Advertentie 

Na de teleurstellende race van zondag in het Belgische Spa Francorchamps staat de volgende race alweer voor de deur. Komend weekend is voor het eerst sinds 1985 weer een F1 race op het circuit van Zandvoort. We houden voor de racefans de weersverwachting in de gaten. Komt het weer tot regen?

Vrijdag zijn de eerste twee vrije trainingen om 11:30 en 15:00 uur. Het weerbeeld ziet er dan goed uit. Na een nevelige of wellicht mistige start van de dag, schijnt de zon overdag flink en is het droog. Er waait een matige noordoostenwind en het wordt in Zandvoort een graad of 21. Mocht je één van de gelukkigen zijn om op de tribunes plaats te nemen, dan kan de paraplu of poncho dus thuisgelaten worden.

Zaterdag is om 12:00 uur de derde vrije training en om 15:00 uur begint de superspannende kwalificatie. Weet Max weer pole position te pakken? Aan het weer zal het dit keer niet liggen, want net als vrijdag blijft het ook zaterdag droog met flink wat zon. Met temperaturen van 21 graden is het ook voor de toeschouwers goed toeven.

Het Amerikaanse GFS model laat zondag al vroeg buien vallen op het circuit van Zandvoort. Het Europese weermodel ECMWF is droog met pas in de nacht naar maandag de buien. Bron: WX charts

Onzekere verwachting voor zondag

Zondag zien we geleidelijk de neerslagkansen in de diverse weermodellen stijgen. Hoe laat deze buien komen is momenteel nog een grote bron van onzekerheid. Mogelijk komen ze pas maandag en dan is het zondag nog prima raceweer met zon, wolken en misschien temperaturen in de buurt van 25 graden. Mochten de buien eerder komen, dan ziet niet alleen de race er heel anders uit, maar ook de temperatuur zal dan lager zijn met maxima rond 20 graden.

De komende dagen wordt vanzelf duidelijk of de coureurs opnieuw rekening moeten houden met een natte race. We houden jullie dan ook op de hoogte met korte verwachtingen voor Zandvoort.

De weerkaart voor 31 augustus. Bron: DWD

Deze week prima (na)zomerweer

De dagen voorafgaand aan het weekend laten een mix zien van zon en wolken. Het blijft onder de vleugels van het hogedrukgebied Gaya droog en de temperatuur is aangenaam. De temperatuur stijgt dinsdag en woensdag naar 19 tot 22 graden. Later in de week wordt het al wat warmer en worden maxima van 21 tot 24 graden verwacht.

Hopelijk ziet het beeld er zondag zo uit in Zandvoort. Foto: Aad Hogenboom

Dit was het voor nu. Blijf ons volgen en graag weer tot een volgende keer!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 139 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier