Prachtige week ondanks slecht weer in Kleinwalsertal

Dinsdagmiddag 14 juli vertrokken mijn moeder, zus en ik nadat ik klaar was met werken naar Kleinwalsertal. Om 12:00 reden we vanuit Hilversum weg, en met een tussenstop om mijn moeder op te pikken waren we al om 21:30 in Kleinwalsertal. Ondanks het niet-ideale weer, was het een prachtige week waarin we veel gezien hebben.

We verbleven in Haus Schwarzmann in Hirschegg. Na een goede nachtrust gingen we woensdag op pad in de omgeving van de Walmerdingerhorn. We begonnen met een opwarmertje: even met de Zafernalift omhoog en lopend weer naar beneden. Vervolgens namen we de gondelbaan (Walmerdingerhornbahn) omhoog en begonnen we aan een afdaling richting het dorpje Baad, een wandeling die mede dankzij enkele (foto)stops zo’n 2 uur duurde.

Tijdens de gondelrit omhoog begon het te regenen, daarna regende het ook nog tijdens het eerste deel van onze wandeling. Daarna kwam voorzichtig het zonnetje weer af en toe door en de wolken/lichte regen in combinatie met opklaringen leverde mooie plaatjes op. Precies toen we de wandeling volbracht hadden begon het flink te regenen met zelf een paar klappen onweer. Prima timing!

Walmerdingerhorn
De wolken zorgden voor een prachtig uitzicht.
Alpensalamander
Zowel op de eerste dag als in Ifen op dag twee zagen we een Alpenlandsalamander.

Voor ieder wat wils

Op dag twee gingen we naar Ifen, waar we een gloednieuwe tienpersoonsgondel voor ons drieën hadden. Helaas gaat de gondel in de zomer maar tot het middelstation (1573 meter), maar vanaf daar is er qua wandelpaden voor een ieder wat wils – hoewel dit laatste eigenlijk het geval is in het gehele Kleinwalsertal. Zo kozen mijn moeder en zus voor de dalafdaling, een wandeling van zo’n 1,5 uur en ging ik zelf juist omhoog, richting de Hahnenköpfle. Een klim van 1,5 uur waarbij je uiteindelijk op de top (2077 meter) terecht komt.

Er zijn heel veel verschillende paden, van relatief eenvoudige paden tot uitdagende paden (de paden met de blauwe kleur) voor de geoefende bergwandelaar. Zo behoort höher Ifen, een klim van ruim 1000 meter met een gemiddelde duur van 6 uur tot een van de heftigste paden van het Kleinwalsertal. Dit wordt wellicht mijn persoonlijke uitdaging voor volgende keer, bij mooier weer. Het was weertechnisch namelijk opnieuw niet de mooiste dag met van tijd tot tijd wat lichte regen/motregen, maar gelukkig was het ook af en toe nog droog.

Ifen Plateau, hochifen
Uitzicht op het bijzondere en beroemde plateau van Ifen, in de richting van de Hahnenköpfle.
Bergschoenen zijn wel vereist wanneer je bij Ifen omhoog gaat. Leuke bergpaden!
sneeuw, ifen, hahnenköpfle
Sneeuw in juli! Dit was natuurlijk dicht bij de top.
hahnenköpfle
Weinig uitzicht bij het bereiken van de top…

En met de dag in Ifen zat de helft van onze vakantie er alweer op. Volgende week komt er een vervolg op deze blog!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties