Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dinsdagmiddag 14 juli vertrokken mijn moeder, zus en ik nadat ik klaar was met werken naar Kleinwalsertal. Om 12:00 reden we vanuit Hilversum weg, en met een tussenstop om mijn moeder op te pikken waren we al om 21:30 in Kleinwalsertal. Ondanks het niet-ideale weer, was het een prachtige week waarin we veel gezien hebben.

We verbleven in Haus Schwarzmann in Hirschegg. Na een goede nachtrust gingen we woensdag op pad in de omgeving van de Walmerdingerhorn. We begonnen met een opwarmertje: even met de Zafernalift omhoog en lopend weer naar beneden. Vervolgens namen we de gondelbaan (Walmerdingerhornbahn) omhoog en begonnen we aan een afdaling richting het dorpje Baad, een wandeling die mede dankzij enkele (foto)stops zo’n 2 uur duurde.

Tijdens de gondelrit omhoog begon het te regenen, daarna regende het ook nog tijdens het eerste deel van onze wandeling. Daarna kwam voorzichtig het zonnetje weer af en toe door en de wolken/lichte regen in combinatie met opklaringen leverde mooie plaatjes op. Precies toen we de wandeling volbracht hadden begon het flink te regenen met zelf een paar klappen onweer. Prima timing!

Walmerdingerhorn
De wolken zorgden voor een prachtig uitzicht.
Alpensalamander
Zowel op de eerste dag als in Ifen op dag twee zagen we een Alpenlandsalamander.

Voor ieder wat wils

Op dag twee gingen we naar Ifen, waar we een gloednieuwe tienpersoonsgondel voor ons drieën hadden. Helaas gaat de gondel in de zomer maar tot het middelstation (1573 meter), maar vanaf daar is er qua wandelpaden voor een ieder wat wils – hoewel dit laatste eigenlijk het geval is in het gehele Kleinwalsertal. Zo kozen mijn moeder en zus voor de dalafdaling, een wandeling van zo’n 1,5 uur en ging ik zelf juist omhoog, richting de Hahnenköpfle. Een klim van 1,5 uur waarbij je uiteindelijk op de top (2077 meter) terecht komt.

Er zijn heel veel verschillende paden, van relatief eenvoudige paden tot uitdagende paden (de paden met de blauwe kleur) voor de geoefende bergwandelaar. Zo behoort höher Ifen, een klim van ruim 1000 meter met een gemiddelde duur van 6 uur tot een van de heftigste paden van het Kleinwalsertal. Dit wordt wellicht mijn persoonlijke uitdaging voor volgende keer, bij mooier weer. Het was weertechnisch namelijk opnieuw niet de mooiste dag met van tijd tot tijd wat lichte regen/motregen, maar gelukkig was het ook af en toe nog droog.

Ifen Plateau, hochifen
Uitzicht op het bijzondere en beroemde plateau van Ifen, in de richting van de Hahnenköpfle.
Bergschoenen zijn wel vereist wanneer je bij Ifen omhoog gaat. Leuke bergpaden!
sneeuw, ifen, hahnenköpfle
Sneeuw in juli! Dit was natuurlijk dicht bij de top.
hahnenköpfle
Weinig uitzicht bij het bereiken van de top…

En met de dag in Ifen zat de helft van onze vakantie er alweer op. Volgende week komt er een vervolg op deze blog!

(Visited 334 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Prachtige week ondanks slecht weer in Kleinwalsertal”

 • Johann
  25 juli 2020 at 17:46

  Ook bij slechter (wandel) weer houden de Alpen hun charmes! Mooie foto’s en blog Daan! Die Alpen salamander heb ik hier in Wallis nog nooit gezien, zitten die mn daar?? Overigens Hans en Odettte nog ontmoet?

  • Daan van den Broek
   26 juli 2020 at 00:39

   Inderdaad zijn de bergen ook prachtig in de regen en wolken! Hans en Odette niet ontmoet, wilden het liefste bij hen verblijven maar aangezien we kort van tevoren boekten zaten ze al vol. Wel even kort online contact gehad met een vraag over het gebied – zie de volgende blog.

   Van de Alpenlandsalamander had ik zelf nog nooit gehoord, geen idee hoe bijzonder die is. Opvallend genoeg heb ik hem die week 2 keer gezien! (Wellicht in verband met het natte/vochtige weer?) Na wat zoeken vond ik hem hier: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Alpenlandsalamander

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer