Of je de stad nu richting het oosten, westen, zuiden of noorden verlaat, rond Dessau-Roßlau liggen prachtige langeafstandsfietsroutes. Ook in de stad zijn er speciaal aangegeven fietsroutes die je langs alle hoogtepunten leiden. Pak je fiets, download de handige .gpx-bestanden voor je navigatie en ontdek zelf de wonderen van deze wereldcultuurerfgoedstad. We hebben de mooiste meerdaagse fietsroutes die door of langs Dessau-Roßlau komen voor je verzameld.

In het oosten van Duitsland

Dessau-Roßlau ligt in het oosten van Duitsland en is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Vanuit Nederland bereik je de stad gemakkelijk met de auto of de trein, met een reis die je door het schilderachtige Duitse landschap voert. De stad is niet alleen rijk aan cultuur en geschiedenis, maar ligt ook in het hart van het UNESCO-Biosfeerreservaat Mittelelbe, wat het een paradijs maakt voor outdoorliefhebbers. Met een netwerk van fiets- en wandelpaden die door zowel stedelijke als natuurlijke schoonheden kronkelen, biedt Dessau-Roßlau de perfecte combinatie van avontuur en ontspanning voor elke natuurliefhebber.

Veelzijdige fietstochten in Dessau-Roßlau. Foto: SMG Dessau-Roßlau, Sebastian Köhler

Hou je van prachtige fietsroutes en ben je graag meerdere dagen op pad? Ervaar dan hoe veelzijdig fietsen in deze regio kan zijn. De fietspaden zijn perfect onderhouden en er zijn weinig heuvels. Ideaal om lekker kilometers te maken. 

Betoverende fietstocht langs de Elbe: Elberadweg 

Van de besneeuwde pieken van het Tsjechische Reuzengebergte tot aan de bruisende monding van de Noordzee bij Cuxhaven, kronkelt de Elberadweg zich over een indrukwekkende 1200 kilometer door het Duitse land. Als je de etappes van deze duizelingwekkend lange route rondom Dessau-Roßlau volgt, word je getrakteerd op UNESCO-Werelderfgoedlocaties, waaronder de Wörlitzer Park en het Luisium. Dit is een route die zowel de natuur als de cultuur van de regio laat zien.

Toeren op de Elberadweg. Foto: Elberadweg.de, Felix Meyer

Europese verbinding: Europaradweg R1 

Deze route verbindt het Franse Boulogne-sur-Mer met het Russische Sint-Petersburg, en loopt direct door het hart van Dessau-Roßlau. Terwijl je op het westelijke deel rijdt, kun je genieten van hoogtepunten zoals het Hugo Junkers Technikmuseum, het Bauhausgebouw en de Georgengarten. Even verderop rij je dwars door het biosfeerreservaat Mittelerbe. 

Ontdekkingen langs de Mulde: Mulderadweg 

Beginnend vanuit het schilderachtige Erzgebirge, volgt de Mulderadweg de stroming van de Mulde-rivier tot haar samenvloeiing met de Elbe in Dessau. Met rustige paden ver weg van het verkeer, leidt deze route je naar schatten zoals de Goitzschesee en het Irrgarten in Altjeßnitz. Je eindigt in Dessau bij de Jagdbrücke, terwijl de Mulde zelf een paar kilometer verderop in de Elbe uitmondt. Lees verder..


(Visited 363 times, 1 visits today)