Pian del Re wandelen op prachtige hoogte in Italië

Pian del Re, waar de Po zijn oorsprong vond

Na een paar dagen Valgrisenche, die blog lees je hier, gingen we richting het Italiaanse Pian del Re. In deze prachtige regio in Piëmont ontdekten we de Monviso (Monte Viso) in de Cottische Alpen, vlakbij Frankrijk. De Pian del Re is de plaats waar de Po-rivier zijn oorsprong vind. Deze rivier is de belangrijkste van Italië. Hou er rekening mee dat dit stukje Italië in het weekend enorm druk durft te zijn, je plant jouw bezoek dus beter goed.

Eén pittige route richting de Pian del Re

De bergpas naar de Pian del Re is alles behalve simpel, haarspeldbochten volgen elkaar op. De weg naar Crissolo is zelf al een uitdaging. Wanneer je met de camper reist hou er dan zeker rekening mee dat je het laatste stuk omhoog enkel mag doen tijdens bepaalde uren, namelijk tussen 14h00 en 18H00 moet je in Crissolo wachten met de camper voor de laatste klim. Niet verwonderlijk want de weg is enorm smal, doch de moeite waard en zeker haalbaar gedurende de zomermaanden.

ons uitzicht op de Pian del re vanuit de camper

Wanneer we éénmaal arriveren aan de Pian del Re is het uitzicht adembenemend, de Monviso is in mijn ogen net zo indrukwekkend als de Cervino (Matterhorn). We zijn op onze eerste avond ook helemaal alleen met onze camper. Hierboven zie je ons uitzicht. We genieten van het indrukwekkend uitzicht. Daarna maken we een korte wandeling voorbij de grazende koeien en horen enkel de rivier, die zie je hieronder. Overal waar we wandelen hoor je ook de piepende marmotten, en ze laten zich hier enorm graag zien ;).

Parco de Po Cuneese

Wandelen in de nationale parken

In de ochtend gaat onze wandeling helemaal vanuit het Natuurpark van de Po Cuneese (Parco de Po Cuneese) naar het Parco Monviso (het natuurpark van de Monviso). Dit stukje kan je ook met de auto doen, hierbij mis je wel een prachtig stukje natuur. Je betaalt hier zo’n €10/dag om te parkeren. Het laatste stukje richting één van de meren aan de Monviso kan via een toegankelijke route of via een iets uitdagendere versie. Onderstaande foto is van halverwege de uitdagende route.

Je hebt hier letterlijk niets, je kan verblijven in jouw eigen camper voor €15/nacht, of een overnachting boeken in een rifuge, of je kiest voor een verblijft in Crissolo. De echte wandelaar gaat gewoon aan de Pian del Re al starten voor de leuke wandeling. Wij downloaden onze wandelingen van deze website.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties