klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Pian del Re, waar de Po zijn oorsprong vond

Na een paar dagen Valgrisenche, die blog lees je hier, gingen we richting het Italiaanse Pian del Re. In deze prachtige regio in Piëmont ontdekten we de Monviso (Monte Viso) in de Cottische Alpen, vlakbij Frankrijk. De Pian del Re is de plaats waar de Po-rivier zijn oorsprong vind. Deze rivier is de belangrijkste van Italië. Hou er rekening mee dat dit stukje Italië in het weekend enorm druk durft te zijn, je plant jouw bezoek dus beter goed.

Eén pittige route richting de Pian del Re

De bergpas naar de Pian del Re is alles behalve simpel, haarspeldbochten volgen elkaar op. De weg naar Crissolo is zelf al een uitdaging. Wanneer je met de camper reist hou er dan zeker rekening mee dat je het laatste stuk omhoog enkel mag doen tijdens bepaalde uren, namelijk tussen 14h00 en 18H00 moet je in Crissolo wachten met de camper voor de laatste klim. Niet verwonderlijk want de weg is enorm smal, doch de moeite waard en zeker haalbaar gedurende de zomermaanden.

ons uitzicht op de Pian del re vanuit de camper

Wanneer we éénmaal arriveren aan de Pian del Re is het uitzicht adembenemend, de Monviso is in mijn ogen net zo indrukwekkend als de Cervino (Matterhorn). We zijn op onze eerste avond ook helemaal alleen met onze camper. Hierboven zie je ons uitzicht. We genieten van het indrukwekkend uitzicht. Daarna maken we een korte wandeling voorbij de grazende koeien en horen enkel de rivier, die zie je hieronder. Overal waar we wandelen hoor je ook de piepende marmotten, en ze laten zich hier enorm graag zien ;).

Parco de Po Cuneese

Wandelen in de nationale parken

In de ochtend gaat onze wandeling helemaal vanuit het Natuurpark van de Po Cuneese (Parco de Po Cuneese) naar het Parco Monviso (het natuurpark van de Monviso). Dit stukje kan je ook met de auto doen, hierbij mis je wel een prachtig stukje natuur. Je betaalt hier zo’n €10/dag om te parkeren. Het laatste stukje richting één van de meren aan de Monviso kan via een toegankelijke route of via een iets uitdagendere versie. Onderstaande foto is van halverwege de uitdagende route.

Je hebt hier letterlijk niets, je kan verblijven in jouw eigen camper voor €15/nacht, of een overnachting boeken in een rifuge, of je kiest voor een verblijft in Crissolo. De echte wandelaar gaat gewoon aan de Pian del Re al starten voor de leuke wandeling. Wij downloaden onze wandelingen van deze website.

(Visited 723 times, 1 visits today)

8 Reactie op “Pian del Re wandelen op prachtige hoogte in Italië”

 • Johann
  28 juni 2020 at 21:06

  Prachtige streek! Mooie blog en plaatjes weer Cesia! Thx a lot for sharing !

 • Remco Mienis
  28 juni 2020 at 21:06

  Prachtig zeg. En wat treffen jullie het met het weer zeg.

  • Johann
   28 juni 2020 at 21:55

   Daar treft je het bijna altijd met het weer!

 • HansS
  29 juni 2020 at 10:34

  Dag Cescia, je krijgt het iedere keer voor elkaar om met zo’n leuk stukje ervoor te zorgen dat ik vandaag nog die kant op wil. Wat zijn de alpen toch prachtig!

  Is het misschien een idee om alle gecombineerde stukjes/reviews ook vanuit een overzichtspagina/kaart te kunnen bereiken? Dat je middels vlaggetjes ofzo op een kaart van de alpen kunt zien waar stukjes over geschreven zijn, dat kan sommige mensen wellicht helpen.

  • Cescia
   29 juni 2020 at 12:49

   Hi Hans ik neem je feedback even mee! En dat vind ik nu leuk 🙂 Dat ik mensen enthousiast kan maken voor de bergen! Bedankt voor de leuke reactie

  • Remco Mienis
   29 juni 2020 at 14:19

   Beste Hans,
   Dank voor je feedback. Wij zullen deze top meenemen in verdere ontwikkelingen van de site. Voor nu staat er een kopje “reisverslagen” in het menu. 😉

   • HansS
    29 juni 2020 at 15:32

    Ha Remco,

    Je hebt gelijk, de artikelen zijn via reisverslagen te bereiken, dat is een mooie toevoeging geweest al.

    Ik zat gewoon even te denken hoe ik normaal gesproken mijn reizen boek en reviews een beetje uitzoek. Voor mijn manier van zoeken vind ik het prettig als ik bv naar Noord Italie wil, ik via ‘resiverslagen’ misschien bij een interactieve kaart kom, waar ik in en uit kan zoomen op noord italie en vlaggetjes zie staan waar de camper van Cescia al eerder is geweest 😉 Als ik dan een dal verderop een vlaggetje zie staan met een enorm enthousiast verslag, besluit ik misschien een dal verder te gaan zitten.

    Gewoon een hersenspinseltje dus!

    • Remco Mienis
     30 juni 2020 at 10:48

     Goedemorgen Hans,

     Ja het zou inderdaad helemaal top zijn als dit zou kunnen binnenkort.
     Ik heb hem in ieder geval op mijn To Do lijst gezet. 😉

     Leuk dat de verhalen je enthousiast maken. Voor ons een positieve reactie! Dank!

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer