Pian del Re, waar de Po zijn oorsprong vond

Na een paar dagen Valgrisenche, die blog lees je hier, gingen we richting het Italiaanse Pian del Re. In deze prachtige regio in Piëmont ontdekten we de Monviso (Monte Viso) in de Cottische Alpen, vlakbij Frankrijk. De Pian del Re is de plaats waar de Po-rivier zijn oorsprong vind. Deze rivier is de belangrijkste van Italië. Hou er rekening mee dat dit stukje Italië in het weekend enorm druk durft te zijn, je plant jouw bezoek dus beter goed.

Eén pittige route richting de Pian del Re

De bergpas naar de Pian del Re is alles behalve simpel, haarspeldbochten volgen elkaar op. De weg naar Crissolo is zelf al een uitdaging. Wanneer je met de camper reist hou er dan zeker rekening mee dat je het laatste stuk omhoog enkel mag doen tijdens bepaalde uren, namelijk tussen 14h00 en 18H00 moet je in Crissolo wachten met de camper voor de laatste klim. Niet verwonderlijk want de weg is enorm smal, doch de moeite waard en zeker haalbaar gedurende de zomermaanden.

ons uitzicht op de Pian del re vanuit de camper

Wanneer we éénmaal arriveren aan de Pian del Re is het uitzicht adembenemend, de Monviso is in mijn ogen net zo indrukwekkend als de Cervino (Matterhorn). We zijn op onze eerste avond ook helemaal alleen met onze camper. Hierboven zie je ons uitzicht. We genieten van het indrukwekkend uitzicht. Daarna maken we een korte wandeling voorbij de grazende koeien en horen enkel de rivier, die zie je hieronder. Overal waar we wandelen hoor je ook de piepende marmotten, en ze laten zich hier enorm graag zien ;).

Parco de Po Cuneese

Wandelen in de nationale parken

In de ochtend gaat onze wandeling helemaal vanuit het Natuurpark van de Po Cuneese (Parco de Po Cuneese) naar het Parco Monviso (het natuurpark van de Monviso). Dit stukje kan je ook met de auto doen, hierbij mis je wel een prachtig stukje natuur. Je betaalt hier zo’n €10/dag om te parkeren. Het laatste stukje richting één van de meren aan de Monviso kan via een toegankelijke route of via een iets uitdagendere versie. Onderstaande foto is van halverwege de uitdagende route.

Je hebt hier letterlijk niets, je kan verblijven in jouw eigen camper voor €15/nacht, of een overnachting boeken in een rifuge, of je kiest voor een verblijft in Crissolo. De echte wandelaar gaat gewoon aan de Pian del Re al starten voor de leuke wandeling. Wij downloaden onze wandelingen van deze website.

(Visited 1.032 times, 1 visits today)
Advertentie

8 Reactie op “Pian del Re wandelen op prachtige hoogte in Italië”

 • Johann
  28 juni 2020 at 21:06

  Prachtige streek! Mooie blog en plaatjes weer Cesia! Thx a lot for sharing !

 • Remco Mienis
  28 juni 2020 at 21:06

  Prachtig zeg. En wat treffen jullie het met het weer zeg.

  • Johann
   28 juni 2020 at 21:55

   Daar treft je het bijna altijd met het weer!

 • HansS
  29 juni 2020 at 10:34

  Dag Cescia, je krijgt het iedere keer voor elkaar om met zo’n leuk stukje ervoor te zorgen dat ik vandaag nog die kant op wil. Wat zijn de alpen toch prachtig!

  Is het misschien een idee om alle gecombineerde stukjes/reviews ook vanuit een overzichtspagina/kaart te kunnen bereiken? Dat je middels vlaggetjes ofzo op een kaart van de alpen kunt zien waar stukjes over geschreven zijn, dat kan sommige mensen wellicht helpen.

  • Cescia
   29 juni 2020 at 12:49

   Hi Hans ik neem je feedback even mee! En dat vind ik nu leuk 🙂 Dat ik mensen enthousiast kan maken voor de bergen! Bedankt voor de leuke reactie

  • Remco Mienis
   29 juni 2020 at 14:19

   Beste Hans,
   Dank voor je feedback. Wij zullen deze top meenemen in verdere ontwikkelingen van de site. Voor nu staat er een kopje “reisverslagen” in het menu. 😉

   • HansS
    29 juni 2020 at 15:32

    Ha Remco,

    Je hebt gelijk, de artikelen zijn via reisverslagen te bereiken, dat is een mooie toevoeging geweest al.

    Ik zat gewoon even te denken hoe ik normaal gesproken mijn reizen boek en reviews een beetje uitzoek. Voor mijn manier van zoeken vind ik het prettig als ik bv naar Noord Italie wil, ik via ‘resiverslagen’ misschien bij een interactieve kaart kom, waar ik in en uit kan zoomen op noord italie en vlaggetjes zie staan waar de camper van Cescia al eerder is geweest 😉 Als ik dan een dal verderop een vlaggetje zie staan met een enorm enthousiast verslag, besluit ik misschien een dal verder te gaan zitten.

    Gewoon een hersenspinseltje dus!

    • Remco Mienis
     30 juni 2020 at 10:48

     Goedemorgen Hans,

     Ja het zou inderdaad helemaal top zijn als dit zou kunnen binnenkort.
     Ik heb hem in ieder geval op mijn To Do lijst gezet. 😉

     Leuk dat de verhalen je enthousiast maken. Voor ons een positieve reactie! Dank!

Comments are closed.

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!