Pech! Update uit het Salzburgerland

Pech voor de mensen die de afgelopen dagen met de Pinksteren een korte vakantie doorbrachten in het Salzburgerland.  Kou en veel regen waren de ingredienten voor het weer in de derde week van mei. Ook de zon liet zich maar weinig zien, van dinsdag tot zondag slechts 2 uurtjes! Afgelopen zaterdag was het absolute hoogtepunt voor wat betreft de neerslag bij ons in Lofer. De hele dag heeft het geplenst. Mijn voornemen om het terras afgelopen zaterdag opnieuw te straten heb ik ondanks de voorspellingen doorgezet, dat heb ik dus geweten,…… Om even een beeld te geven van de hoeveelheid water die naar beneden is gekomen. Een van de kruiwagens had ik ongebruikt 2,5 uur in de regen staan,…. het resultaat 10 centimeter regenwater.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Ook opklaringen in Zell am See vanochtend!

Gelukkig werd het gisteren, in de Loop van de morgen droog en is het de hele dag droog gebleven. Wel was het gisteren zwaar bewolkt en kwam de thermometer maar net boven de 10 graden uit. Vandaag dan iets meer opklaringen en laat de zon zich zelfs af en toe zien. De temperatuur komt vandaag ergens tussen de 11 en 15 graden uit. Al met al geen slechte dag, maar duidelijk te koud voor de tijd van het jaar. In de loop van de avond en nacht dan toch weer kans op regen, en ook morgen zal het niet droog blijven. Woensdag in de ochtend nog kans op een bui maar daarna lijken we weer even te kunnen genieten van een paar mooiere dagen (tussenhoog) waarbij de temperatuur zelf weer boven de 20 graden gaat uitkomen. Grüß aus Lofer![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]