“Hochwinter” in het Kleinwalsertal
We hadden de paassneeuw al ruim van te voren aangekondigd en het is dan uiteindelijk ook gelukt. In de Nordweststau van de Alpen is sinds afgelopen zondag tussen de 100 en 150cm aan Neuschnee gevallen en daarmee zijn de komende paasdagen sneeuwtechnisch gered! De grote vraag is of dat ook gaat lukken met de zon! Daarover bestaan nog wat twijfels (zie weerbericht van vanmorgen). In ieder geval zorgt een tussenhoog vandaag in grote delen van de Alpen voor Hochwinterliche condities, verse sneeuw, knalblauwe luchten en geen stormachtige noordwesten winden meer . Menige dag in de Hochwinter kon hier niet aan tippen.

In de Vorarlberg, om precies te zijn in het Kleinwalsertal grossieren ze altijd de meeste sneeuw met dit soort Nordweststau situaties. Hofleverancier van mooie plaatjes vanuit uit dat gebied (Mittelberg) zijn Hans en Odette ter Braak /Haus Walser Berge.

Odettte schrijft “In het dal 50 cm erbij, gisteren ook wat nattere sneeuw maar gisteravond weer helemaal TOP  door Pulverschneelaagje -Blizzard, was geweldig. Vanochtend -6 graden en stralend weer .

Onderstaand een foto impressie en kort filmpje van vanmorgen. Kijk mee en geniet van de Alpen op hun mooist!

Ook eens het mooie Kleinwalsertal bezoeken, Alpenweerman “tipt”

Haus Walser berge:
°Het huis heeft woningen met 1 en 2 slaapkamers waarbij elke woning een sauna (4- persoon) heeft.
°Prachtig wandelgebied en wintersportgebied op 1200m dal-hoogte, ook zeer makkelijk aan te rijden.
°In de zomermaanden zijn alle bergbanen en liften inclusief.

Website : www.mittelberg.org
Facebook: Haus Walser Berge

Bron: Haus Walser Berge
Herzliche Grüsse “Hans en Odette ter Braak”

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ken je ons Instagram profiel al? Zet in de beschrijving van je foto de hashtag #alpenweerman en je foto verschijnt automatisch op onze site. We zullen soms afbeeldingen gebruiken voor onze berichten. Dus stuur maar door die mooie winterse plaatjes.

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelEinde turbulente weer en Nordweststau
Volgend artikelSurviking | Update trektocht Noorwegen Telemark / Buskerud
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.

1 REACTIE

Comments are closed.