Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: De Alpen bevinden zich tijdelijke onder invloed van een west tot noordwestelijke hoogtestroming waarmee wat koelere en vochtigere lucht wordt aangevoerd. Vanaf morgen zondag komen we vanuit het westen toenemend onder de invloed van hogedruk.

Gisteren trok het tussenhoog naar het oosten weg en daarmee kwam de weg vrij voor een Frans lagedrukgebied en koufront en daarmee samenhangend  regen en onweersbuien. Deze trokken in de middag van west naar oost over Zwitserland en later waren ook de oostelijke Alpen aan de beurt. De meest actieve (onweers)buien ontwikkelden zich langs de zuidkant over onder andere Piemont en Ticino. Een andere actiever buienlijn ontwikkelde zich later op de dag langs de oostelijke Alpenhoofdkam (orografische triggering). In de avond en nacht trok het front verder naar het oosten weg maar doordat de voeding wegviel ging de activiteit er weer uit en viel er enkel nog wat regen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 474 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer