Wij geloven dat iedereen behoefte heeft aan informatie over het weer, om goed voorbereid op pad te gaan. Daarom delen wij vanuit onze passie dagelijks onze expertise over het weer en het klimaat.

Oprichters van Alpenweerman.nl zijn Johann Cornelis Geers en Remco Mienis.
Johann verzorgt sinds 2007 weerberichten in samenwerking met diverse opdrachtgevers. In de afgelopen jaren heeft hij onder andere de weerberichten verzorgd voor de grootste wintersport website van Nederland en België. Johann verzorgt dagelijks de Alpenweerberichten en de Alpenweer updates vanuit de “weerkamer” in Termen, gelegen in het Zwitserse mekka voor de wintersport ‘Wallis’. Johann heeft in de afgelopen 25 jaar zowel in Nederland en sinds 1999 ook in Zwitserland een breed netwerk van connecties en volgers weten op te bouwen. Daarnaast is het team van Alpenweerman van onschatbare waarde geworden. Zonder deze passie en toewijding van deze personen zou Alpenweerman niet kunnen bestaan.
Remco Mienis beheert de commerciële en internetkant van Alpenweerman. Zo is hij bezig met zijn passie voor internet en het bouwen en onderhouden van de website en ondersteund de weermannen met hun dagelijkse weerberichten waar nodig. Ook zet hij zich in wat betreft het marketingverhaal voor Alpenweerman en onderhoud hij de contacten met partners en adverteerders.

  • De meteorologen van Alpenweerman zijn allen universitair geschoold of nog bezig met hun opleiding(en)en -of specialisaties.
  • Kwaliteit staat bij Alpenweerman hoog in het vaandel en dat is ook waar Alpenweerman bekend om staat en uitdraagt; een educatief karakter met begrijpelijke achtergrondinformatie.
  • Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord.

Het team van Alpenweerman bestaat uit:

Video updates

Winterwandeling in het prachtige Oberbergtal in stubai (video)

0
Als alternatief voor een dagje skiën maakte Alpenweerman een prachtige wandeling door het Oberbergtal in Stubai. Dit dal kent geen liften en bestaat uit mooie steile rotsen en bossen. Langs een beekje gaat de wandeling richting de Oberissalm. In dit artikel lees je alle...

Johannes Cornelis Geers” Johannes Cornelis Geers , gemakshalve sinds 1999 in het Duitstalig Oberwallis door het leven gaand als “Johann”. Sinds geboorte (en waarschijnlijk ook daarvoor) gefascineerd door het weer en met name het winterweer. In 1999 heb ik de Veluwe (Apeldoorn) verruild voor het Oberwallis (zuiden van Zwitserland en grenzend aan Italië). Sinds die jaren heb ik me ook intensief met het Alpenweer bezig gehouden en vele “meteo” connecties kunnen opbouwen en ben op vele fronten actief. Overigens niet alleen in Zwitserland, ook het weer in het algemeen heeft mijn aandacht en natuurlijk speciaal het (winter)weer in de “Lage Landen”. Via vele omzwervingen binnen het “meteo gebeuren” heb ik uiteindelijk gekozen voor een eigen identiteit in de vorm van de weer community van Alpenweerman.nl

Meteo platvorm

Sinds 2011 heb ik samen met mijn Zwitserse weercollega Stefan Schnidrig het Zwitserse Meteo platform “Meteo Oberwallis” in het leven geroepen en we hebben ons daarbij al doel gesteld het weer in het inner-alpine Oberwallis beter in kaart te brengen. Diverse andere weerstations (Davis) al of niet in combinatie met HD webcam konden we in de afgelopen jaren al installeren.

De weerberichten, synoptische (model) analyses worden vanuit de weerkamer in Termen (1020m, Oberwallis) opgesteld aan de hand van de dagelijks updates van de diverse weermodellen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de diverse globale en meso modellen als ook diverse MOS Data. Mij eigen weerstation, een Davis Vantage Pro 2 Plus, staat opgesteld in de tuin conform de richtlijnen van “Meteo Schweiz” (het Zwitserse KNMI) en is opgenomen in het Zwitserse netwerk van Meteo Centrale (sinds kort samengegaan met MeteoGroup). Daarnaast bieden 4 HD webcams visuele ondersteuning om een nog beter weerbeeld te verkrijgen.

Redacteur en alpenweer expert
*Alpenweer expert en blogger
*Tot 2015 redacteur Sneeuwhoogte.nl – de nr 1 en grootste wintersport-site van Nederland en Belgie
*Tot 2015 Redacteur Topshelf(Meteo) één van Europa’s grootste specialisten op het gebied van (winter)sports, fashion en lifestyle. –
*Freelancer MeteoCentraleSchweiz
*Mede oprichter Meteo-Oberwallis.ch

Johann zijn meest recente artikelen op Alpenweerman

Remco Mienis is een gepassioneerd wintersportfanaat. Sinds zijn 21 een skiër die het liefst de Oostenrijkse en Zwitserse bergen opzoekt.

Remco is ook te volgen op Twitter
Mail via: [email protected]

C.E.O. en IT-man van AWM
Mede-eigenaar van Alpenweerman.nl

Verantwoordelijk voor de technische kant van AWM site  en sturende rol op het gebied van sales, marketing en organisatie.

Ik ben Rico Schröder, woonachtig in het westen van het land en al van kinds af aan gek op alles wat met het weer te maken heeft. Ben gek op allerlei soorten weer en verzamel ook de bijbehorende cijfertjes (extremen). Verder verzorg ik regionale weerpraatjes op JouwFM in Bloemendaal (radio/internet). Ook is een regionaal weerbericht te lezen op HaarlemUpdates en houd ik mijn eigen site bij voor zuidelijke Noord-Holland (www.ricoweer.nl) Voor Alpenweerman verzorg ik de weerpraatjes voor de Benelux en in het bijzonder voor Nederland.

Hoofd Benelux bij Alpenweerman:

Rico is Hoofd van de Benelux afdeling op het AWM Platform. Sinds zijn aantreden heeft hij nog geen dag gemist als het gaat om de berichtgeving voor de lage landen.

Rico zijn meest recente artikelen op Alpenweerman

Esther van der plaat is hoofd opleidingen en cursussen bij Alpenweerman. Zij verzorgd de opleidingen, cursussen en locaties voor bedrijven, verenigingen, bonden etc.
Mail haar op [email protected]

Esther haar meest recente artikelen op Alpenweerman

Roy Molenaar is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Als Bachelor heeft hij de opleiding Bodem, Water & Atmosfeer gedaan en vervolgens de Master Earth and Environment waarin hij zich verder heeft gespecialiseerd in de richting van hydrologie en meteorologie. Tijdens zijn studie heeft hij ook veel vakken in Noorwegen gevolgd en een tijd op Spitsbergen gezeten. Verder is hij ook iedere winter te vinden in de Alpen om te skiën of skiles te geven.

Mail contact: [email protected]
Twitter: RoyMolenaar1992

Roy zijn meest recente berichten op Alpenweerman

Sander Engelen is student aan de Wageningen universiteit. Hij heeft hier de Bachelor opleiding Bodem, Water & Atmosfeer(Meteorologie) afgerond aan de Wageningen Universiteit. Op dit moment is Sander met z’n Master opleiding in Wageningen bezig. Hier leert hij veel over het klimaat en het weer. Dit is dan ook gelijk een grote hobby. In z’n studie heeft hij bijvoorbeeld modellen gemaakt over de Groenlandse ijskap en heeft hij projecten gedaan waarbij hij advies gaf over kunstsneeuwproductie in de Oostenrijkse Alpen. Daarnaast houdt Sander erg van sporten. Roeien, wielrennen, hardlopen en zwemmen is wat hij veel doet. Het leukste vindt hij echter om naar de bergen te gaan. In de winter om te skiën en in de zomer om te hiken, fietsen, Kanoën, paragliden, etc. Hij is al op erg veel plekken geweest in de Alpen in zowel de zomer als de winter. Als hij gaat skiën is hij meestal in Oostenrijk of Frankrijk terug te vinden. In de zomer is hij in zowel Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk te vinden. Naast de bergen houdt hij ook van schrijven,fotografie en films maken en bewerken.

Sander zijn meest recente artikelen op Alpenweerman

“Lars van Galen verzorgt voor Alpenweerman wetenschappelijke blogs over weer en klimaat.  Sinds augustus 2019 houdt hij zich bezig met onderzoek / research naar Sudden Stratospheric Warmings en de (terug)koppelingen in de troposfeer op de Cornell University in Ithaca (VS)”

Lars zijn meest recente berichten op Alpenweerman

Maarten zijn meest recente berichten op Alpenweerman

Daan van den Broek, 21 jaar oud. Daan is van kleins af aan al erg geïnteresseerd in het weer. Met name extreem weer als onweer en winterweer vindt hij erg interessant. Hij studeert dan ook Bodem, Water & Atmosfeer aan de Universiteit van Wageningen.

Naast het weer houdt hij van natuur (met name bergen), sporten en muziek. Qua sporten houdt hij van voetbal en skiën, op het gebied van muziek houdt hij ervan om te DJ’en en naar dance festivals te gaan. Al met al een duizendpoot.

Daan zijn meest recente berichten op Alpenweerman

Ronald is al van jongs af aan bezig met alles wat met weer en klimaat te maken heeft. Hij is vooral gek op de winter. Vanaf Texel verzorg hij samen met collega’s het weerbericht voor de Benelux.

Riccardo de Vries studeerde 1 jaar toerisme en recreatie in Rotterdam om zo in ieder geval ’s winters in de Alpen te kunnen werken.
Bij Alpenweerman zal ik de Social media verzorgen.

Bij Alpenweerman houd hij zich vooral bezig met de Social Media waarmee wij verbonden zijn. Facebook, Twitter, Youtube etc.

Riccardo zijn meest recente artikelen op Alpenweerman

Marco is sinds zijn 2e jeugd fervent wintersporter en is ieder jaar in de Alpen te vinden.Met name Oostenrijk heeft hij al veelvuldig bezocht en is al op vele wintersportlocaties geweest Bij Alpenweerman is hij medeverantwoordelijk voor de Partners en sponsoren.

Sinds mijn vroege jeugd is de skisport voor mij een grote passie. Al tijdens mijn school- en studententijd werd mijn interesse gewekt voor de opleiding en het werk als skileraar. Dat is niet zo vreemd omdat mijn woonplaats Brig te midden van de Walliser 3000 en 4000-ers is gesitueerd. Daarnaast liggen ook vele skigebieden zoals de Aletsch Arena, Zermatt, Saas Fee, Crans Montana, 4 Vallées, om er maar een paar te noemen, in de onmiddellijke nabijheid.
Mijn passie en enthousiasme deel ik graag met anderen en vanuit die visie heb ik mij als doel gesteld u door de beste skigebieden en over de spectaculairste pisten in het mooie Wallis te leiden.
Om het geheel compleet te maken en om u tijdens uw “ski avonturen” van het hoogste comfort en gemak te kunnen voorzien draag ik tevens zorg voor het vervoer van en naar de skigebieden, skipassen als ook het onderkomen /accommodatie.
Mijn lokale kennis en expertise staan garant voor maximaal ski (wintersport) plezier en onbezorgd verblijf!
Meer informatie vindt u op de Website. Voor vragen ben ik u graag telefonisch of per E-mail van dienst.
Tot gauw en met sportieve groeten
Daniel Ottersbach

Bas Laros. Onze videoman in Zwitserland. Met zijn GoPro Hero 7 daalt hij af. De mooiste films brengt hij met zich mee voor Alpenweerman.

Ronald zijn meest recente artikelen op Alpenweerman