Over Alpenweerman

Het team van Alpenweerman bestaat uit goed opgeleide meteorologen en ervaringsdeskundigen. Hierdoor vind je altijd een betrouwbaar en goed onderbouwd weerbericht voor de Alpen en de Benelux. Meer achtergronden en verdieping over de ontwikkelingen van klimaat en weer vind je hier.

Lezingen en trainingen

Onze Alpenweermannen verzorgen ook klimaat en meteorologie gerelateerde lezingen en meteo trainingen voor weerliefhebbers, outdoorfans en wintersporters. Je vindt ons onder andere op de Bergsportdag van de NKBV en tijdens de outdoor meteo trainingen van SNP Natuurreizen en Surviking. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen van het weer, lezingen, trainingen en meer.

De meteorologen van Alpenweerman zijn allen universitair geschoold of nog bezig met hun opleiding en/of specialisaties

Alpenweerman maakt gebruik van eigen weerkaarten.

Vijftien jaar ervaring met schrijven over weer en klimaat

Kwaliteit en betrouwbaarheid staat bij Alpenweerman hoog in het vaandel en dat is ook wat we uitdragen in artikelen tijdens lezingen/trainingen

Onze artikelen hebben een educatief karakter met begrijpelijke achtergrondinformatie

Voorop in de frontlinie met eigen weerstations en weermannen in de Alpen en de Benelux

Een groot netwerk binnen de reiswereld en meteorologie geïnteresseerden

Alpenweerman is onderdeel van Reisschrijvers Media. Een groot reisplatform met een focus op actieve reizen naar natuurbestemmingen.

Heb je een vraag over het weer? Een grote kans dat wij het antwoord voor je hebben. Mail je vragen naar info@alpenweerman.nl

” Wij geloven dat iedereen behoefte heeft aan informatie over het weer, om goed voorbereid op pad te gaan. Daarom delen wij vanuit onze passie dagelijks onze expertise over het weer en het klimaat ” 

Het team van Alpenweerman

Sebastiaan Aarts

Meteoroloog Benelux
Wegverkeersleider bij Rijkswaterstaat, Meteoroloog en blogger bij Alpenweerman

Maarten Stam

Meteoroloog Alpengebied

Afgestudeerd meteoroloog aan de universiteit van Wageningen.

Edwin Hagenouw

Marketing en Sales

Eigenaar van Reisschrijvers Media . Online uitgever van Snowrepublic, Alpenweerman, OutdoorDichtbij en Mountainreporters. Hij is een groot liefhebber van reizen, natuur en activiteiten in de natuur. En dat bij voorkeur zo duurzaam als mogelijk is.

Patrick Smit

AARDWETENSCHAPPER EN METEOROLOOG

Afgestudeerd aan de VU als aardwetenschapper (BSc) met een specialisatie in atmosferische processen en hydroloog (MSc) gespecialiseerd in zware neerslag, overstromingen en klimaatverandering.

Rainette Engbers

Specialist IJs en Klimaat

Ik ben Master student Climate Physics aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie ijs en klimaat. Na onderzoek op Spitsbergen in 2022, deed ik een interessante stage bij Infoplaza en Alpenweerman. Vanaf 2023 verzorg ik regelmatig artikel over weer en klimaat.

Sander Engelen

Meteoroloog Alpengebied

Sander Engelen is afgestudeerd aan de Wageningen universiteit. Hij heeft hier zijn Bachelor en Master opleiding gedaan. Hier heeft hij veel geleerd op het gebied van het weer en klimaat. Huidige functie: Adviseur Rivierkunde bij Rijkswaterstaat. Expertise: Alpengebied.

Lees hier alle verhalen

 

Roy Molenaar

Meteoroloog Alpengebied

Roy is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Als Bachelor heeft hij de opleiding Bodem, Water & Atmosfeer gedaan. Tijdens de Master heeft hij zich verder gespecialiseerd in de richting van hydrologie en meteorologie. Bovendien heeft hij ook veel vakken in Noorwegen gevolgd en onderzoek gedaan op Spitsbergen. Voor Alpenweerman schrijft Roy weerberichten voor de Alpen, geeft lezingen over het weer en maakt skireviews voor skigebieden. Expertise: Alpengebied. Lees alle artikelen

Maarten Minkman

Meteoroloog Alpengebied

Maarten is afgestudeerd met de specialisatie Meteorologie en Luchtkwaliteit aan de Universiteit van Wageningen. Voor deze master heeft hij ook een half jaar aan de Universiteit van Innsbruck gestudeerd. Expertise: Alpengebied en Sauerland. Lees alle artikelen

Lars van Galen

Klimatoloog Atmosfeer

Afgestudeerd in de opleiding Earth and Environment, met als specialisatie meteorologie. Wetenschappelijk blogger en lezinggever AWM. Researcher Stratospheric Warmings and their coupling to the troposphere.

Jeroen Sonnemans

Meteoroloog Alpengebied

Jeroen heeft in Wageningen een bachelor Bodem, Water, Atmosfeer gedaan en een master Climate Studies. Hij is werkzaam bij Greenchoice als forecaster en daarnaast schrijft hij graag over het weer en klimaat in de bergen voor een breed publiek.

Rico Schröder

Meteoroloog Alpen en Benelux

Rico Schröder is werkzaam als meteoroloog bij Infoplaza en voor Alpenweerman verzorgt hij zo nu en dan de weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor Nederland. Dat alles in een voor een breed publiek leesbare vorm.

Ricardo de Vries

Social media

Ik hou alle bijzondere weersomstandigheden in de Alpen en Lage Landen in de gaten. Voor Alpenweerman verzorg ik de social media kanalen.

Pauline van der Waal

Reisreporter en fotograaf

Snowboarder, kilometervreter én koffie-in-de-zon-addict! Oostenrijk is het onbetwiste #1 wintersportland, al zoek ik voor Alpenweerman ook graag de mooiste alternatieve bestemmingen voor je uit.

Ook Alpenweerman worden?

Heb je veel kennis over het weer en passie voor meteorolgie en lijkt het je leuk je weer- of klimaatberichten te delen met een groot lezerspubliek? Misschien pas jij dan perfect bij ons team en start je binnenkort als nieuwe weerman of -vrouw bij Alpenweerman.

Interesse? Stuur dan een korte motivatie naar edwin@alpenweerman.nl


Alpenweerman is een online magazine van Reisschrijvers Media


(Visited 12.936 times, 1 visits today)

Geef een reactie