Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Sinds de start in 1980 richt Ortovox zich op de bescherming van de bergen en bergsporters. De bergwereld is tenslotte de plek waar we ons fijn voelen, die ons inspireert en energie geeft. Daarom produceert Ortovox alleen eerlijke en duurzame producten. Bij duurzaamheid denk je vast in eerste instantie aan het milieu. Daarom richt Ortovox zich op klimaatneutraliteit. Maar dat is zeker niet de enige focus. Ook respect voor de mens, dierenwelzijn en bescherming van de natuur zijn altijd belangrijk geweest voor Ortovox. Daardoor heeft het merk diverse keurmerken die dat onderschrijven. 

Maar dat is nog niet alles. Want het meest duurzaam blijft nog altijd om langer met je kleding en gear te doen voordat je iets nieuws koopt. Daarom geeft Ortovox je tips hoe je het beste je favoriete jas kunt repareren én zetten we op een rij wat Ortovox nog meer doet aan sustainability. Hieronder zie je gemiddelde ecologische voetafdruk van een freerider. 

Ortovox, de veiligste optie in de bergen

Sinds de start in 1980 richt Ortovox zich op veiligheid in de bergen. Zo ontwikkelen ze bijvoorbeeld steeds betere lawinepiepers en lawinerugzakken. Iets later kwam daar kleding bij, puur gericht op intensieve dagen in de bergen. Er is kleding voor bergbeklimmers, maar ook speciaal voor voor toerskiërs en freeriders. De hele collectie van Ortovox vind je op de website en koop je online of in de winkel van TwinSeasons.

Col Becchei Jacket Mountain Blue

Bekijk de toerski- en freeridecollectie van Ortovox voor dames en voor heren

Ortovox geeft tips over het repareren van je kleding

Bij kleding die intensief gebruikt wordt, zoals outdoorkleding, zijn slijtage- en gebruiksplekken normaal. Je hoeft je shirt of jack dan echt niet meteen weg te gooien. Veel gebreken kun je gewoon (laten) repareren. Hou dan rekening met het volgende:

  • Gebruik een zigzagsteek om een gat in je shirt te repareren. Let op: gebruik bij voorkeur een 120 draad (dikte van de draad). Dit is overal te koop en is niet te dik, maar toch stevig.
  • Repareer een gat in je hardshell met een repair patch.
  • Heb je een gat in je donsjack? Repareer het met een repair patch of naai er een stukje reststof op.
  • Voor professionele hulp kun je terecht bij de service afdeling van Ortovox of bij een kleermaker bij jou in de buurt.
De bergen zijn ons thuis

1. De hele collectie van Ortovox is klimaatneutraal

Ortovox heeft een duidelijk doel. Zij willen hun uitstoot aanzienlijk verminderen en wat overblijft ruimschoots compenseren. En dat is zelfs een jaar eerder gelukt dan gepland! Vanaf 2023 is de volledige collectie van Ortovox klimaatneutraal.

Maar dat betekent niet dat Ortovox vanaf nu achterover gaat leunen. In tegendeel. Er wordt doorlopend hard gewerkt aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Want het motto is: uitstoot verminderen is altijd nog beter dan compenseren.

2. De productie is PFC-vrij

Ortovox wil producten maken die veilig zijn voor mens en milieu. PFC’s zijn dat niet. PFC’s zijn chemicaliën die nog wel eens worden gebruikt in outdoorkleding, met name om ze waterdicht te maken. Maar die chemicaliën zijn giftig en heel moeilijk af te breken. Daarom doet Ortovox ze in de ban.

Ortovox eist dan ook van hun leveranciers dat ze voldoen aan de uitgebreide “Guide to Chemical Management and Compliance”, die ook nog eens op naleving wordt gecontroleerd. Naast klimaatneutraal wordt de gehele collectie in 2023 dus ook volledig PFC-vrij geproduceerd.

3. Wol voldoet aan de allerstrengste standaarden

Merinowol staat bekend om haar warmhoudende eigenschappen. Daarom zijn merinoschapen heel belangrijke leveranciers, al vanaf 1995. Het welzijn van de schapen is voor Ortovox erg belangrijk, net als voor de Tasmaanse boeren. Zij zorgen namelijk voor dierenwelzijn én natuurbehoud.

Daarom is de wol bij Ortovox niet alleen gecertificeerd volgens de Responsible Wool Standard (RWS), maar ook volgens hun eigen nog uitgebreidere standaard: de ORTOVOX WOOL PROMISE (OWP). Zo weet je zeker dat zowel het dierenwelzijn als milieumaatregelen dik in orde zijn.

4. Ortovox neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid

Dieren, de natuur en het milieu kunnen zichzelf maar lastig beschermen, en daarom doet Ortovox dat. Maar ook als het gaat om mensen neemt Ortovox verantwoordelijkheid. Dat houdt in dat iedereen in de productieketen onder eerlijke en veilige omstandigheden werkt, of het nou gaat om medewerkers op het hoofdkantoor, producenten, boeren of andere collega’s.

Daarom kent Ortovox alle leveranciers en houden ze nauw contact om toe te zien op hoge sociale normen. De naleving wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke auditors.

5. Duurzaamheid is key

Consumeren wordt al jaren consuminderen. Telkens iets nieuws kopen heeft ecologische en sociale impact. Consumenten worden zich daarvan steeds bewuster, en kiezen daarom vaker voor kleding die langer meegaat. Ortovox doet dan ook haar uiterste best om producten te maken die jarenlang meegaan. 

Maar niet alleen dat. Ze richten zich ook op het onderhoud van je lievelingskleding, zorgen dat het gerepareerd kan worden en als het echt ‘op’ is, worden oude artikelen gerecycled om er mooie ‘nieuwe’ spullen van te maken.

6. Goede relaties met leveranciers waar ook ter wereld

Hoe lokaler, hoe duurzamer. Meer dan de helft van de leveranciers van Ortovox is gevestigd in Europa en 56,49% van alle textielproducten wordt daar ook gemaakt. Maar ook met leveranciers verder weg, zoals in Azië, bouwt Ortovox aan een duurzame en fijne relatie.

Bekijk de nieuwe duurzame collectie van Ortovox

Ortovox doet meer: ProtACT LAB

Het ProtACT LAB is afgelopen jaar gelanceerd om de bergsportgemeenschap te inspireren om de bergen op een meer sociaal en ecologisch verantwoorde manier te benaderen. Het ProtACT LAB is gevuld met tips en legt bijvoorbeeld met Repair & Care video’s uit hoe je zo lang mogelijk het meeste uit je producten kunt halen. Zo hoop Ortovox, samen met andere bergfans, steeds duurzamer te worden.

Dit winterseizoen is er een nieuw onderdeel toegevoegd over toerskiën. Het doel is om toerskiërs te laten zien hoe ze zo dier- en natuurvriendelijk mogelijk kunnen sporten in de bergen. Je krijgt tien handige tips van de DAV (Deutscher Alpenverein) en in een video laat een ranger de grootste problemen en de bijbehorende gevolgen zien. Je sluit af met een quiz om te nieuwe kennis te testen. Doe nu mee!

DUURZAME FREERIDE EN TOERSKI COLLECTIE

Freeriders en toerskiërs opgelet! Ortovox levert je de allerbeste gear voor je bergavontuur. Of het nu gaat om de natuurlijke bescherming van het nieuwe, lichte SWISSWOOL Col Becchei-jack (made in Europe), de technische toerski-rugzakken, of alle andere kleding en accessoires. 

Met Ortovox zit je zeker goed, ook omdat de hele wintercollectie volledig klimaatneutraal is. 

Klik hier voor meer informatie. 

Bekijk en bestel Ortovox op de website van TwinSeasons

(Visited 225 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier