Optimale wintersportcondities in het Salzburgerland!

De omstandigheden om te skiën in het Salzburgerland zijn momenteel optimaal voor de tijd van het jaar. Afgelopen donderdag en vrijdag nog de nodige nieuwe sneeuw en sinds zaterdag dan ‘Wetter vom Feinsten’. Blauwe luchten en voorjaarsachtige temperaturen en perfecte pistes,…. niet slecht om zo je vakantieweek te kunnen beginnen. Gisteren bereikte de temperatuur in Salzburg stad 15 graden, reden voor veel mensen om lekker een terrasje op te zoeken en uit de wind te genieten van de voorjaarszon. Bij ons in de bergen bleef de thermometer steken bij de 10 graden, maar uit de wind en in de zon was het prima uit te houden. Dit was natuurlijk in de middag ook op de pistes te merken waar de sneeuw steeds zwaarder werd. Voor de minder geoefende skier niet altijd even prettig. Als je in deze tijd van het jaar gaat skiën en je moet ski’s huren zou je er aan kunnen denken een iets bredere ski te huren (type all mountain bijvoorbeed).

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Schitterend weer op de Loferer Alm

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Inmiddels begint het weer rustiger te worden op de pistes,…..

Dat maakt het skiën in ‘de voorjaarssneeuw’ iets makkelijker. Ook vandaag en morgen beloven hele mooie dagen te worden in het Salzburgerland. Zoals ze dat zo mooi zeggen ‘Stabiles Hochdruckwetter mit Sonnenschein’. Pas vanaf woensdag lijkt het weer voor een korte periode iets te veranderen, het wordt dan weer iets kouder met kans op een enkele vlok sneeuw op woensdag en donderdag. We gaan het zien, nu eerst genieten van twee mooie dagen. Vandaag ga ik lekker een paar uurtjes skiën in de ‘achtertuin’ de Almenwelt Lofer, morgen een rondje Saalbach Hinterglemm. Grüß aus Lofer – Rob

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

4 REACTIES

    • He Eric, weer in Skiwelt aangekomen? Ik ga morgen een rondje maken met stamgasten van ons. Zij hebben nog nooit in een groot gebied geskied met meer dan 50 pistenkilometers. Zal dus wel even wennen worden voor ze, met name conditioneel dan 😉 Wij stappen ook altijd op in Leogang is voor ons ongeveer 15 Minuten rijden. Have fun vrijdag!

Comments are closed.