De zomer loopt ten einde en de winter staat weer voor de deur. Al zin in je volgende wintersportvakantie? Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Canada is ook een optie. Dankzij de uitgestrekte landschappen, ongerepte wildernis en goede kwaliteit sneeuw, zijn veel gebieden uitermate geschikt voor een skivakantie.

Aangezien je deze skibestemming natuurlijk alleen per vliegtuig kunt bereiken adviseren we je om een dergelijke reis niet voor een paar dagen te maken en je CO2 uitstoot te compenseren

Aangezien je deze skibestemming natuurlijk alleen per vliegtuig kunt bereiken adviseren we je om een dergelijke reis alleen te maken als je van plan bent er gelijk een mooie lange rondreis van te maken om een groter deel van dit prachtige ongerepte land te verkennen. Heb je minder tijd voor een reis kun je beter op wintersport gaan in Europa.

Het zou mooi zijn als je ook je grotere ecologische voetafdruk compenseert bij het boeken van je ticket. Je CO2 uitstoot kun je berekenen en compenseren op de website van treesforall.nl/uitstoot-berekenen/. De retourvlucht van Amsterdam naar Edmonton levert twee ton CO2 uitstoot op. Die kun je compenseren voor slechts € 27,60.

De sneeuw is droger, lichter en vederzacht

De skipistes van Canada zijn over het algemeen minder druk dan in Europa en sneeuwval is in de meeste Canadese skigebieden gegarandeerd, aangezien deze noordelijker liggen dan de skigebieden in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. De sneeuw in Canada heeft een andere textuur dan Europese sneeuw, en is meestal droger en lichter, met vederzachte poeder na een verse sneeuwval.

Hoewel Canada iets verder weg ligt dan de Alpen, zorgen de uitstekende sneeuwcondities, de geweldige infrastructuur en het prachtige landschap ervoor dat Canada zeker de moeite waard is om te overwegen als bestemming voor je volgende skivakantie. Het skiseizoen begint over het algemeen midden november en duurt tot eind mei. Volop mogelijkheden om de Canadese pistes te verkennen dus, maar neem wel je verantwoordelijkheid door je CO2-uitstoot te compenseren.

Denk er wel aan dat je voor deze bestemming, in tegenstelling tot de Alpen, wel een eTA Canada nodig hebt.

Canada
Whistler in Canada. Foto: Unsplash

De meeste skigebieden in Canada zijn speciaal aangelegd, waardoor ze zeer geschikt zijn voor een skivakantie. Er zijn veel ski-in ski-out accommodaties beschikbaar in de meeste resorts. Er is een fantastische variëteit aan terreinen om te skiën en te snowboarden, met voor elk wat wils; van complete beginners tot experts. Er zijn uitstekende skischolen en skigidsen, dus waarom niet eens iets nieuws proberen zoals heliskiën of paraskiën?

De grote steden hebben ook veel te bieden voor niet-skiërs, zoals spa’s, winkels en bergwandelpaden. Veel van Canada’s skigebieden zijn gelegen in prachtige nationale parken, zoals Lake Louise. Het heeft ook een van ’s werelds grootste dark sky reservaten, wat betekent dat je kunt genieten van een ongelooflijke sterrenhemel.

In sommige resorts, zoals Banff, kun je zelfs het noorderlicht zien! Naast de adembenemende landschappen in Canada kun je er ook prachtige wilde dieren spotten. Misschien kom je wel elanden, berggeiten of zelfs beren tegen.

Wintersportvakantie voorbereiden: het eTA Canada aanvragen

Voor een wintersportvakantie in Canada moet je een eTA aanvragen. Dit is een verplichte elektronische reistoestemming die eenvoudig online aangevraagd kan worden. Het eTA Canada kun je al aanvragen voordat de reis geboekt is, aangezien de aankomstdatum nog niet bekend hoeft te zijn en het eTA Canada is vanaf het moment van toekenning vijf jaar geldig blijft.

Gedurende deze vijf jaar mag je met hetzelfde eTA een onbeperkt aantal reizen naar Canada maken die elk maximaal zes aaneengesloten maanden mogen duren.
De Canadese grenzen zijn lang gesloten geweest vanwege het coronavirus, maar sinds 7 september 2021 is het weer mogelijk om een bezoek te brengen aan dit prachtige land. Om toegelaten te worden moet je in het bezit zijn van een geldig eTA en een vaccinatiebewijs.

(Visited 40 times, 1 visits today)