klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De naam Koorstbron zegt je waarschijnlijk helemaal niets. Als ik je vertel dat dit dorp wat ik bedoel van oorsprong Pranau heette doet het je nog geen belletjes rinkelen. Het dorp wat op 790 meter in Tirol ligt, dankt haar naam aan een vorstin die in de veertiende eeuw chronische koorts had en naar een waterbron in Pranau reisde om van deze kwelling af te komen. Sindsdien heet dit dorp Fieberbrunn (koortsbron). Tot zover een stukje geschiedenis.

Vorige week was het hier veel te zacht en de sneeuw was ook niet van hele beste kwaliteit. Als je naar onderstaande foto kijkt zou je zeggen dat deze foto ruim in het voorjaar zou zijn genomen, Niets is minder waar, want deze foto is van vorige week.


Hoe anders is het sinds eergisteren zeg. Eergisternacht viel in deze contreien nog een kleine 10 centimeter en was het heerlijk skiweer. Aan einde van de dag begon het toch weer stevig te waaien met dichte bewolking. Het zag er evengoed al weer een heel stuk beter uit. (Lees hier nog even het vrij extreme bericht wat mensen in de Oostenrijkse Wildkogel Arena)

Vanochtend bij het wakker worden was er wederom ongeveer 30 centimeter gevallen. En dit keer was het windstil geweest en kurkdroge sneeuw getuige het onderstaande beeldfragment. Oh wat heerlijk!

In de morgen begon het nog wat te sneeuwen vertelt onze razende reporter Jasper die eerst vanochtend zijn camper even moest uitgraven om naar een ander skigebied af te reizen. Maar hoe fijn is het om even de schep in een flinke berg sneeuw te zetten na een langere tijd van warm weer, regen en natte sneeuw.

Maar halverwege de middag klaarde het helemaal op. Vandaag een perfecte skidag in het gebied rondom Saalbach, Hinterglemm, Leogang en dus Fieberbrunn. Wederom compleet winters op 790 meter hoogte.

Morgen kan het weer erg zacht gaan worden vertelt Johann in het Alpenbericht van vandaag. Check hier de details.

(Visited 716 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer