Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De naam Koorstbron zegt je waarschijnlijk helemaal niets. Als ik je vertel dat dit dorp wat ik bedoel van oorsprong Pranau heette doet het je nog geen belletjes rinkelen. Het dorp wat op 790 meter in Tirol ligt, dankt haar naam aan een vorstin die in de veertiende eeuw chronische koorts had en naar een waterbron in Pranau reisde om van deze kwelling af te komen. Sindsdien heet dit dorp Fieberbrunn (koortsbron). Tot zover een stukje geschiedenis.

Vorige week was het hier veel te zacht en de sneeuw was ook niet van hele beste kwaliteit. Als je naar onderstaande foto kijkt zou je zeggen dat deze foto ruim in het voorjaar zou zijn genomen, Niets is minder waar, want deze foto is van vorige week.


Hoe anders is het sinds eergisteren zeg. Eergisternacht viel in deze contreien nog een kleine 10 centimeter en was het heerlijk skiweer. Aan einde van de dag begon het toch weer stevig te waaien met dichte bewolking. Het zag er evengoed al weer een heel stuk beter uit. (Lees hier nog even het vrij extreme bericht wat mensen in de Oostenrijkse Wildkogel Arena)

Vanochtend bij het wakker worden was er wederom ongeveer 30 centimeter gevallen. En dit keer was het windstil geweest en kurkdroge sneeuw getuige het onderstaande beeldfragment. Oh wat heerlijk!

In de morgen begon het nog wat te sneeuwen vertelt onze razende reporter Jasper die eerst vanochtend zijn camper even moest uitgraven om naar een ander skigebied af te reizen. Maar hoe fijn is het om even de schep in een flinke berg sneeuw te zetten na een langere tijd van warm weer, regen en natte sneeuw.

Maar halverwege de middag klaarde het helemaal op. Vandaag een perfecte skidag in het gebied rondom Saalbach, Hinterglemm, Leogang en dus Fieberbrunn. Wederom compleet winters op 790 meter hoogte.

Morgen kan het weer erg zacht gaan worden vertelt Johann in het Alpenbericht van vandaag. Check hier de details.

(Visited 710 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier