Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Ook dit jaar sluit het Zweedse outdoormerk Haglöfs waar mogelijk alle winkels en operationele activiteiten tijdens Black Friday. Haglöfs is er klaar mee om op enigerlei wijze bij te dragen aan de meest agressieve verkoopgerichte dag van het jaar. In plaats daarvan zullen ze het personeel aanmoedigen om de tijd in de frisse buitenlucht door te brengen. 

Haglöfs neemt al jaren stelling tegen overmatige consumptie en de ecologische en sociale gevolgen daarvan. Op Black Friday, de meest beruchte winkeldag van het jaar, heeft Haglöfs altijd tegengesteld gehandeld. Door op die dag juist de prijzen te verhogen, de winst aan goede doelen te schenken en tweedehands producten te promoten in plaats van nieuwe producten.

‘De ecologische en sociale gevolgen van Black Friday zijn gewoon te groot voor ons om ooit deel te nemen,’ aldus Fredrik Ohlsson, CEO van Haglöfs. ‘We hopen dat onze tegengestelde acties op zijn minst zullen helpen de aandacht te vestigen op de problemen van overmatige consumptie en systematische en grootschalige kortingen die ons in de verkeerde richting leiden.’

Hoewel seizoensverkopen al lang een integraal onderdeel zijn van de kledingindustrie en een manier bieden om te hoge voorraadniveaus te verminderen, is er de afgelopen jaren een trend geweest om frequente kortingen te gebruiken als verkoopstrategie. Bedrijven produceren vaak afgeprijsde producten speciaal voor verkoopevenementen als Black Friday met als enig doel hun verkoop verder te vergroten.

De gevolgen gaan verder dan overmatige consumptie en de daarmee gepaard gaande milieudruk. De systematische kortingen die ten grondslag liggen aan Black Friday-evenementen, dragen ook in hoge mate bij aan het verlagen van de productiekosten en de salarissen van werknemers in de hele toeleveringsketen. 

(Visited 93 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier