klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Ook dit jaar sluit het Zweedse outdoormerk Haglöfs waar mogelijk alle winkels en operationele activiteiten tijdens Black Friday. Haglöfs is er klaar mee om op enigerlei wijze bij te dragen aan de meest agressieve verkoopgerichte dag van het jaar. In plaats daarvan zullen ze het personeel aanmoedigen om de tijd in de frisse buitenlucht door te brengen. 

Haglöfs neemt al jaren stelling tegen overmatige consumptie en de ecologische en sociale gevolgen daarvan. Op Black Friday, de meest beruchte winkeldag van het jaar, heeft Haglöfs altijd tegengesteld gehandeld. Door op die dag juist de prijzen te verhogen, de winst aan goede doelen te schenken en tweedehands producten te promoten in plaats van nieuwe producten.

‘De ecologische en sociale gevolgen van Black Friday zijn gewoon te groot voor ons om ooit deel te nemen,’ aldus Fredrik Ohlsson, CEO van Haglöfs. ‘We hopen dat onze tegengestelde acties op zijn minst zullen helpen de aandacht te vestigen op de problemen van overmatige consumptie en systematische en grootschalige kortingen die ons in de verkeerde richting leiden.’

Hoewel seizoensverkopen al lang een integraal onderdeel zijn van de kledingindustrie en een manier bieden om te hoge voorraadniveaus te verminderen, is er de afgelopen jaren een trend geweest om frequente kortingen te gebruiken als verkoopstrategie. Bedrijven produceren vaak afgeprijsde producten speciaal voor verkoopevenementen als Black Friday met als enig doel hun verkoop verder te vergroten.

De gevolgen gaan verder dan overmatige consumptie en de daarmee gepaard gaande milieudruk. De systematische kortingen die ten grondslag liggen aan Black Friday-evenementen, dragen ook in hoge mate bij aan het verlagen van de productiekosten en de salarissen van werknemers in de hele toeleveringsketen. 

(Visited 110 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer