Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het smelten van de ijslagen op de aarde gaan in een schrikbarend tempo. Dat blijkt wederom uit onderzoek van een team wetenschappers van de Universiteit van Maine in de Verenigde Staten. Op basis van metingen die zij sinds 2019 hebben verricht op de zuidflank van Mount Everest komen ze tot de conclusie dat een gletsjer op de Mount Everest in vijfentwintig jaar zo’n 55 meter ijs is kwijtgeraakt als gevolg van klimaatverandering. Die ijslaag op de hoogste gletsjer ter wereld had tweeduizend jaar nodig om deze dikte bereiken.

Op een hoogte van 8.020 meter verrichtten zij hun onderzoek, waarvan de resultaten donderdag werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Zelf de meest onbereikbare en extreem hoog gelegen gletsjers worden dus ook beïnvloed door klimaatverandering. Dit is de eerste keer dat dit wetenschappelijke wordt aangetoond. Niet eerder toonden wetenschappers aan dat ook de hoogste plekken ter wereld veranderen als gevolg van door de mens veroorzaakte klimaatverandering.

Bron: nu.nl en Nature | Hoofdfoto: Unsplash

(Visited 192 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer