Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Begin volgende week dringt warme en vochtige lucht vanuit Zuid-Europa naar het noorden op tot over de Benelux. Vooral a.s. dinsdag staat er potentieel een best interessante weersituatie op de kaarten, wanneer een lagedrukgebied zich snel vanuit NW-Spanje via Frankrijk naar Schotland verplaatst. Aan de oostzijde van dit laag wordt een flinke hoeveelheid warmte (van origine subtropische lucht) Europa in geblazen. Op het 850 hPa-vlak stijgt de temperatuur maandagavond al naar 10-15 graden boven onze omgeving, aan de grond merken we daar dan nog niet veel van. Behalve dat de temperatuur in de nacht van maandag-dinsdag niet veel lager uitkomt dan 14 graden.

Met de warmte komt ook het eerste front mee, dat dinsdagnacht voor regen zorgt. Direct aan de achterzijde van dit warmtefront kán al onstabiliteit zitten, sommige berekeningen opteren snel achter de regen voor (geclusterde) buien, maar of daar ook al frequent onweer op zit valt nu nog niet te zeggen. Gezien de forse schering en ThetaE-waarden tot ca 50-55° moet dat toch zeker mogelijk zijn.

[/fusion_builder_container]

(Visited 422 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Onweerskansen Bevrijdingsdag”

  • Gerda
    2 mei 2015 at 00:05

    Succes bij Alpenweerman Wouter ! Al is het uitkijken met dit weer , het is wel fascinerend , zowel storm als onweer .

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer