Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag is het een prachtige dag, met middagtemperaturen tot 26°C. De buienkans later op de dag is ondertussen gedaald tot vrijwel nul, omdat de lucht niet vochtig genoeg is.

Morgen wordt het nog wat warmer: in het zuiden kan het net 30°C worden. Vanaf de namiddag dringen er dan wel regen- en onweersbuien op vanuit het zuiden, maar de tamelijk droge lucht zorgt er morgen ook voor dat deze boven Nederland grotendeels weer zullen oplossen. Rond middernacht komt er dan een tweede golf met forse buien, en die gaat in de nacht naar zaterdag wel over heel Nederland naar het noorden. De activiteit ervan kan van plaats tot plaats sterk verschillen.

Vanaf zaterdag gaat de temperatuur weer omlaag. Dat levert voor zaterdag nog aangename waardes op, al is het daarbij wel aan de winderige kant. Op zondag dringt er opnieuw regen op vanuit het zuiden. Hier zal vooral Belgie mee te maken krijgen.

Maandag moeten we het dan nog maar eens met 15 tot 17°C doen bij een doorstaande noordenwind, die het voor het gevoel nog eens extra fris zal maken. Maar dat heeft het voordeel dat het daarna alleen nog maar beter kan worden…..

De eerste illustratie is de Hirlam-neerslagverwachting voor de nacht naar zaterdag, als de eerste buienreeks zowat uitgeblust is, en de tweede er in het zuiden aankomt. Deze kaart geeft de neerslagsom over het afgelopen uur. De tweede kaart is de neerslagsom over 6 uur van zaterdagochtend, van het WRF-4km model.

(Visited 422 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer