klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Vandaag is het een prachtige dag, met middagtemperaturen tot 26°C. De buienkans later op de dag is ondertussen gedaald tot vrijwel nul, omdat de lucht niet vochtig genoeg is.

Morgen wordt het nog wat warmer: in het zuiden kan het net 30°C worden. Vanaf de namiddag dringen er dan wel regen- en onweersbuien op vanuit het zuiden, maar de tamelijk droge lucht zorgt er morgen ook voor dat deze boven Nederland grotendeels weer zullen oplossen. Rond middernacht komt er dan een tweede golf met forse buien, en die gaat in de nacht naar zaterdag wel over heel Nederland naar het noorden. De activiteit ervan kan van plaats tot plaats sterk verschillen.

Vanaf zaterdag gaat de temperatuur weer omlaag. Dat levert voor zaterdag nog aangename waardes op, al is het daarbij wel aan de winderige kant. Op zondag dringt er opnieuw regen op vanuit het zuiden. Hier zal vooral Belgie mee te maken krijgen.

Maandag moeten we het dan nog maar eens met 15 tot 17°C doen bij een doorstaande noordenwind, die het voor het gevoel nog eens extra fris zal maken. Maar dat heeft het voordeel dat het daarna alleen nog maar beter kan worden…..

De eerste illustratie is de Hirlam-neerslagverwachting voor de nacht naar zaterdag, als de eerste buienreeks zowat uitgeblust is, en de tweede er in het zuiden aankomt. Deze kaart geeft de neerslagsom over het afgelopen uur. De tweede kaart is de neerslagsom over 6 uur van zaterdagochtend, van het WRF-4km model.

(Visited 428 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer