Innsbruck, in het hart van de Oostenrijkse Alpen, combineert de charme van een historische stad met de oneindige mogelijkheden van de omliggende bergen. Innsbruck is bekend van haar rijke culturele erfgoed, prachtige architectuur en levendige stadsleven, maar biedt daarbij een perfecte balans tussen stedelijke elegantie en natuurschoon.

Voor mountainbikeliefhebbers is de regio een paradijs met een uitgebreid netwerk van routes die variëren van gemakkelijke tochten door schilderachtige alpenweiden tot uitdagende technische trails. We hebben onze favorieten op een rijtje gezet. Ervaar bijvoorbeeld de adrenaline van de Seegrube – Arzler Alm Trail met spannende afdalingen en panoramische uitzichten. Ontdek de Nordkette-Almenronde voor een gevarieerde rit met prachtige vergezichten over Innsbruck en Rum. Of waag je aan de uitdagende Gaistalronde rond de Mieminger bergketen voor een ultieme test van je vaardigheden. Of je nu een beginner bent of een ervaren biker, Innsbruck biedt voor elke mountainbiker een unieke en onvergetelijke ervaring!

Innsbruck Tourismus – Erwin Haiden

1. Spannende afdalingen op de Seegrube – Arzler Alm Trail

De Seegrube – Arzler Alm Trail is een favoriete uitdaging voor Innsbruckse mountainbikers. Je start vanuit Hungerburg, en daarna klim je 21 kilometer naar het Seegrubenbergstation voor schitterende uitzichten op de Zillertaler en Stubaier Alpen.

De route daalt via de Arzler Alm Trail met spannende bochten en sprongen. Ideaal voor gevorderde bikers! Met 1500 meter afdaling en 1300 meter klim biedt deze trail alles wat je zoekt in een avontuurlijke rit.

Lees meer over Seegrube – Arzler Alm Trail.

2. Adembenemende uitzichten op de route Fließerwald – Neue Magdeburger Hütte

De Fließerwald – Neue Magdeburger Hütte route is een uitdagende tocht voor ervaren mountainbikers. Met een stijging van 1300 meter over 10,6 kilometer biedt deze route vanaf Zirl een intense klim door het prachtige Fließerwald.

De route volgt een bochtige weg omhoog en leidt je uiteindelijk naar de Neue Magdeburger Hütte, waar je getrakteerd wordt op een schitterend uitzicht op de Tuxer en Stubaier Alpen. Een geweldige rit voor diegenen die hun grenzen willen verleggen.

Lees meer over Fließerwald – Neue Magdeburger Hütte.

Copyright: Innsbruck Toerisme / Christof Lackner

3. Genieten van de natuur op weg naar de Archbrandhütte

De Archbrandhütte-route biedt een middelmatig uitdagende bergtocht met schilderachtige uitzichten over het Inntal en de Karwendel. Vanuit Hatting volg je een geasfalteerde weg naar Hattingerberg, waarna een gelijkmatig stijgend bospad je naar de Archbrandhütte leidt.

Hoewel de hut geen horecavoorzieningen heeft, ligt de Inzinger Alm slechts 50 hoogtemeters lager en is via een zijweg bereikbaar. Daar kun je wel iets eten en drinken. Deze route is perfect voor mountainbikers die genieten van een combinatie van inspanning en prachtige natuur.

Lees meer over Archbrandhütte.

© Innsbruck Tourismus / Erwin Haiden

4. Ritje voor het hele gezin naar de Arzler Alm

De Arzler Alm-route is een gemakkelijke en toegankelijke mountainbiketocht van 3 kilometer, perfect voor beginners en kinderen. Je start bij de parkeerplaats van de Nordkettenbaan, en fietst via een geasfalteerde weg en later een onverharde weg naar de schilderachtige Arzler Alm.

Onderweg kun je genieten van matig steile secties met korte steilere stukken.

Lees meer over Arzler Alm.

© Innsbruck Tourismus / Kathrin Baumann

5. Prachtige panorama’s op de Grünberg

De Grünbergroute biedt een middelmatig uitdagende mountainbiketocht van 11 kilometer met een prachtig uitzicht vanaf de top. Begin bij het parkeerterrein Grünberg en volg het bospad richting Simmering. Daarna klim je verder naar de uitzichttoren Grünberg.

De tocht biedt een mix van bergopwaartse en bergafwaartse secties met een totale stijging van 627 meter. De afdaling gaat via dezelfde weg en let onderweg op voetgangers!

Lees meer over Grünberg.

© Innsbruck Tourismus / Erwin Haiden

6. Mooi in de zomer en geweldig in de herfst: Lariks-en-Weideronde Obsteig

De Lariks-en-Weideronde Obsteig is een middelmatig uitdagende panoramische mountainbiketocht van 11,1 kilometer. Vanaf de parkeerplaats bij het gemeentekantoor in Obsteig fiets je door schilderachtige almweides en lariksbossen naar Arzkasten en Holzleiten.

De route vervolgt over een bosweg richting parkeerplaats Grünberg en daalt af via Finsterfiecht, Thal en Wald naar de Klammermolen. Langs de sportvelden in Langgarten en door de tunnel bij hotel Schmiede keer je terug naar het startpunt. Deze route is vooral aantrekkelijk in de herfst wanneer de lariksbossen in volle kleurenpracht staan.

Lees meer over Lariks-en-Weideronde Obsteig.

© Innsbruck Tourismus / Bernhard Fritz

7. Zicht op de stad met de Nordkette-Almenronde

De Nordkette-Almenronde is een middelmatig uitdagende mountainbiketocht van 20 kilometer, met een stijging van 870 meter. Deze route biedt prachtige uitzichten op Innsbruck en het vakantiedorp Rum.

De tocht start bij Höhenweg Innsbruck en voert je via het Mühlauerbos naar de Hungerburg. Vervolgens fiets je naar de Umbrüggler Alm en verder naar de Arzler Alm, om uiteindelijk de Rumer Alm te bereiken. De route eindigt bij de Hans-Psenner-Steg.

Lees meer over Nordkette-Almenronde.

© Innsbruck Tourismus / Tommy Bause

8. Beklim de top van de Patscherkofel

De Patscherkofel Top route is een uitdagende mountainbiketocht van 14,3 kilometer met een indrukwekkende stijging van 1.461 meter. Begin je avontuur bij Igls Bilgeristraße en fiets via de splitsing Heiligwasser richting Patscher Alm.

De route voert je langs Hochmahdalm en naar het Schutzhaus Patscherkofel, waar je kunt genieten van een prachtig panorama op de top van de Patscherkofel. Onderweg kun je bij diverse locaties stoppen voor verfrissingen.

Lees meer over Patscherkofel Top.

Copyright: Innsbruck Toerisme / Tommy Bause

9. Uitdagende Gaistalronde – Mieminger bergketen-ronde

De Gaistalronde – Mieminger bergketenroute biedt een spectaculaire landschappelijke ervaring en een flinke sportieve uitdaging. Met een lengte van 69,1 kilometer en een stijging van 2103 meter is deze ronde een favoriet onder ervaren mountainbikers.

De route voert je door het prachtige Gaistal en rondom de Mieminger bergketen, langs diverse berghutten zoals de Marienbergalm en de Tillfussalm. Voor een extra boost kun je de kabelbaan bij de Ehrwalder Almbaan gebruiken.

Lees meer over Gaistalronde Mieminger bergketen ronde.

© Innsbruck Tourismus / Christian Vorhofer

Kom deze zomer of herfst mountainbiken in Innsbruck en omgeving

Innsbruck biedt een perfecte combinatie van stedelijke charme en natuurlijke pracht, waardoor het een ideale bestemming is voor mountainbikers. Of je nu op zoek bent naar spannende afdalingen, panoramische uitzichten of uitdagende beklimmingen, de routes rondom Innsbruck bieden het allemaal.

Verken de adembenemende landschappen en geniet van de veelzijdigheid die deze regio te bieden heeft. Plan je volgende avontuur en ontdek waarom Innsbruck een paradijs is voor elke mountainbikeliefhebber.

Lees meer over mountainbiken rondom Innsbruck

(Visited 835 times, 1 visits today)