klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen: De komende hebben de Alpen te maken met een westelijke hoogtestroming waarmee periodiek storingen overtrekken. Volgende week verandert er aan het stromingspatroon niet veel, wel wordt er geleidelijk steeds zachtere lucht aangevoerd.

[/fusion_builder_container]

(Visited 413 times, 1 visits today)

4 Reactie op “Onbestendig Westwindwetter”

 • Sandra
  30 april 2015 at 11:11

  Hallo Johann,

  Ik ga voor het eerst naar de Dutch week in Val Thorens. Kun je daar bij het voorspelde warme weer dan wel skiën? En gaat het ’s nachts nog wel vriezen? Ik heb totaal geen ervaring met dergelijke warme omstandigheden. Ik had me er al op ingesteld om tot ca. 13 of 14 uur te skiën, maar lukt dat dan nog wel?

 • roel
  30 april 2015 at 11:13

  Goed dat er in het hooggebegte nogwat sneeuw naar beneden komt. Maar is er al zicht op een wat stabielere periode met mooi weer, zodat we de steile noordwanden kunnen gaan klimmen/skien?

 • Johann
  30 april 2015 at 11:23

  @Sandra – Helaas wordt het voor “fatsoenlijk” wintersportweer gewoon (veel) te warm. Hopen is op droog weer en vooral geen regen. Hoe dan ook fijne (feest)tijd

 • Johann
  30 april 2015 at 11:25

  Roel -ECMWF komt met een hoog voor de periode vanaf 9 mei. Wellicht dan kansen! Tot dan blijft het gewoon wisselvallig en vooral veel te warm!

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer