Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Een prachtig uitzicht in Oberstdorf

Wanneer je een skipas koopt in het Kleinwalsertal kan je ook richting Oberstdorf. Dit leuke gebied zit namelijk ook bij in jouw skipas. Indien je de kans hebt om hier eens te passeren raad ik het je zeker aan. Het is er echt prachtig, vaak rustig en het centrum is héél idyllisch. Noem het gerust een verborgen parel in Duitsland. 

Oberstdorf, een alternatief in jouw Kleinwalsertal skipas

Toen wij in Oberstdorf passeerden was het hier prachtig weer. We konden het niet beter treffen. Je hebt hier slechts 1 berg de Nebelhorn, die gaat tot 2224 meter hoogte. Niet zo heel hoog, maar ik vond dat deze plek een enorm indrukwekkend uitzicht heeft. Dat merk je wel aan de foto’s ;).

Nog een prachtig uitzicht in Oberstdorf

Het is een klein gebied, je hebt hier een leuke dalafdaling van 7,5 kilometer lengte, daarnaast zijn er over het algemeen rode pistes, alles samen heb je zo’n 14 kilometer aan pistes. Het mooiste uitzicht heb je bij het Gipfelrestaurant, hou hier dus zeker even halt voor te genieten met een koffie. Wij waren hier op een rustige zaterdag, er waren hier amper wachttijden. Enkel bij de grootste gondel helemaal onderaan. Vandaar ging het allemaal vlotjes. Die wachttijden hangen hier trouwens aan alle gondels.

Oberstdorf de mooiste pistes

Wij genoten van een lunch in het Edmund Probs Haus. Hou ook hier zeker even halt. Echt kilometers knallen doe je niet in Oberstdorf, je kan hier gewoon een dagje genieten in alle rust. Wil je ontsnappen aan de drukte dan is dit een leuke afwisseling tijdens een weekje Kleinwalsertal.

Oberstdorf heeft een gezellig centrum, het is enkel toegankelijk voor milieu-vriendelijke wagens. Je kan met de skibus gewoon vanuit Kleinwalsertal naar Oberstdorf, dus laat de wagen gewoon staan. Voor beginners is de Nebelhorn vrij uitdagend, je kan ook de Söllereckbahn proberen. Deze zou beter geschikt zijn voor kinderen en beginners, maar ik heb hier geen persoonlijke ervaringen mee. Wist je trouwens dat dit skigebied slechts op 769 kilometer van Brussel en 803 kilometer van Utrecht ligt. De ideale afstand voor met kinderen toch.

Wil je zelf even richting dit prachtig gebied, klik dan hier en boek jouw vakantie.


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.