Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Terwijl de stembureaus in ons natte kikkerlandje openen sneeuwt het vanochtend nog licht langsheen de gehele noordzijde van de Alpen. Veel meer dan 5 cm zal het deze ochtend niet worden. De sneeuwvalgrens ligt hierbij rond de 1000m. Vanaf de middag neemt geleidelijk aan hoge druk vanuit het noorden het over door een rug te vormen over de gehele Alpen heen.

Deze hoge druk zorgt voor een stabilisatie van het weer in de gehele Alpen. Het wordt zodoende droog en de zon prikt er aan het einde van de middag op steeds meer plekken doorheen. Het witte dekentje dat de afgelopen dagen gevallen is in combinatie met de zon zal ongetwijfeld zorgen voor prachtige plaatjes! TIP: check einde van de middag of morgen even de webcams van je favoriete skigebied.

Hoge druk neemt het tijdelijk over (bron: wxcharts.com)

Morgen zon

De hoge druk invloeden blijven vandaag het weer bepalen in de Alpen. De zon schijnt vandaag op veel plekken uitbundig. De 0-graden grens klimt tegelijk op naar rond de 1500 meter. Een prachtig zonnig en droog intermezzo als je het mij vraagt! Mijn tip van net staat nog steeds.

Vrijdag en het weekend kou en sneeuw!

Vrijdagmiddag nadert er vanuit het noorden een dik sneeuwfront. Bij sneeuwvalgrenskaarten moet ik de zonnebril opzetten zo fel kleuren ze dit weekend wit, dat betekent sneeuw tot in de diepste dalen!

Hoeveel sneeuw gaat er vallen?

Doorheen het weekend kan er langs de noordkant zomaar een halve meter sneeuw bijvallen. Omdat de stroming noord/noordwestelijk is komen de Franse- en Italiaanse zuidelijke Alpen er beduidend bekaaider vanaf. Hier valt nauwelijks sneeuw en schijnt hier en daar zelfs de zon. Dit komt door de beschutte ligging aan de lijzijde van de hoofdkam. De kou komt hier echter wel degelijk binnenvallen en is meer dan scherp genoeg. Werk aan de winkel voor de sneeuwkannonnen?

uit het persoonlijke archief: sneeuw pompen met die kannonnen!

Na het weekend aanhoudend koud?

Na het weekend lijkt het erop dat een westelijke stroming een aanval gaat doen op de kou in de Alpen. Deze geeft zich in de bergen echter niet zomaar gewonnen. De winter lijkt daarom in het Alpenland nu echt begonnen. Boven de 800-1000m blijft het aanhoudend koud! Of en hoeveel sneeuw er nog bij gaat vallen houden we de komende dagen ook scherp in de gaten. Sander is er vrijdag weer met een nieuw Alpenweerbericht!


Vier de winter in Duitsland

De winter in Duitsland kan sprookjesachtig mooi zijn. Trek je wandelschoenen aan en trek door oeroude bossen, over toppen en langs rivieren. Of pak je mountainbike en verken de ontelbare paden door ongerepte natuur.

In de avond valt er een sprookjesachtige deken over de gezellige dorpjes en waan je je terug in vervlogen tijden. Laat je verwennen met culinaire specialiteiten of in een van de vele wellness-resorts.

Klik hier voor meer info over reizen naar Duitsland(Visited 930 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier