Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De Alpen gaan de komende dagen een flinke weersomslag krijgen. Binnen 3 dagen gaan we van een nordföhn naar een zuidföhn! Benieuwed hoe dat in zijn werk gaat, en hoe je zelf een föhn kunt herkennen? Lees dan snel verder!

Zonnig in het zuiden, grijs, kil en nat in het noorden

Wie gisteren aan de noordkant van de Alpen zat, kon merken dat het een stuk frisser was dan de dagen daarvoor. De sneeuwvalgrens daalde naar ongeveer 600 meter, en dit leverde hier en daar ook sneeuw op tot bijna in het dal! Ook in Zürich, mijn nieuwe thuisbasis, was dit heel mooi te zien.

[/fusion_builder_container]

(Visited 568 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Het weer op zijn kop: van nordföhn naar zuidföhn!”

 • Remco Mienis
  5 februari 2016 at 17:35

  Top uitleg Lars,

  Dank!

 • Johann
  6 februari 2016 at 19:26

  @Lars – Mooie Blog en uitleg Lars! Vandaag overigens weer fantastisch te zien hier on Obewallis (Föhnwalze)

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer