Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Onweer. Overstromingen. Een bijna-dijkdoorbraak. Zomaar een greep uit de vele weer-gebeurtenissen die in de laatste dagen van mei en eerste dagen van juni in Frankrijk, Duitsland en de Benelux hebben plaatsgevonden. Afgelopen week was het (bijna) dagelijks raak in het nieuws. Helaas zijn bij dit noodweer ook enkele slachtoffers te betreuren geweest. Hier is een greep uit de weer-gebeurtenissen van de afgelopen week.

Een dagboek vol noodweer

Maandag 30 mei – Noodweer in Zuid-Duitsland dat een ravage achterlaat, helaas enkele doden te betreuren

Dinsdag 31 mei – Verspreid onweer in Nederland.

Woensdag 1 juni – Opnieuw overstromingen en veel schade door hoosbuien in Zuid-Duitsland en Oostenrijk.

Donderdag 2 juni – Wateroverlast in Noord-Limburg door langzaam trekkende hoosbuien. KNMI gaf code oranje af. Ook bijna-dijkdoorbraak in Duitsland.

Vrijdag 3 juni – Hoogwater in Frankrijk, Louvre ontruimd. Hoosbuien in Friesland.

Zaterdag 4 juni – Noodweer in Rotterdam en Eindhoven, met hagelstenen ter grootte van 2-euromunten en straten die blank staan.

Zondag 5 juni – Wateroverlast in België als gevolg van zware buien.

[/fusion_builder_container]

(Visited 167 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer