Onweer. Overstromingen. Een bijna-dijkdoorbraak. Zomaar een greep uit de vele weer-gebeurtenissen die in de laatste dagen van mei en eerste dagen van juni in Frankrijk, Duitsland en de Benelux hebben plaatsgevonden. Afgelopen week was het (bijna) dagelijks raak in het nieuws. Helaas zijn bij dit noodweer ook enkele slachtoffers te betreuren geweest. Hier is een greep uit de weer-gebeurtenissen van de afgelopen week.

Een dagboek vol noodweer

Maandag 30 mei – Noodweer in Zuid-Duitsland dat een ravage achterlaat, helaas enkele doden te betreuren

Dinsdag 31 mei – Verspreid onweer in Nederland.

Woensdag 1 juni – Opnieuw overstromingen en veel schade door hoosbuien in Zuid-Duitsland en Oostenrijk.

Donderdag 2 juni – Wateroverlast in Noord-Limburg door langzaam trekkende hoosbuien. KNMI gaf code oranje af. Ook bijna-dijkdoorbraak in Duitsland.

Vrijdag 3 juni – Hoogwater in Frankrijk, Louvre ontruimd. Hoosbuien in Friesland.

Zaterdag 4 juni – Noodweer in Rotterdam en Eindhoven, met hagelstenen ter grootte van 2-euromunten en straten die blank staan.

Zondag 5 juni – Wateroverlast in België als gevolg van zware buien.

[/fusion_builder_container]

(Visited 170 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer