Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Onweer. Overstromingen. Een bijna-dijkdoorbraak. Zomaar een greep uit de vele weer-gebeurtenissen die in de laatste dagen van mei en eerste dagen van juni in Frankrijk, Duitsland en de Benelux hebben plaatsgevonden. Afgelopen week was het (bijna) dagelijks raak in het nieuws. Helaas zijn bij dit noodweer ook enkele slachtoffers te betreuren geweest. Hier is een greep uit de weer-gebeurtenissen van de afgelopen week.

Een dagboek vol noodweer

Maandag 30 mei – Noodweer in Zuid-Duitsland dat een ravage achterlaat, helaas enkele doden te betreuren

Dinsdag 31 mei – Verspreid onweer in Nederland.

Woensdag 1 juni – Opnieuw overstromingen en veel schade door hoosbuien in Zuid-Duitsland en Oostenrijk.

Donderdag 2 juni – Wateroverlast in Noord-Limburg door langzaam trekkende hoosbuien. KNMI gaf code oranje af. Ook bijna-dijkdoorbraak in Duitsland.

Vrijdag 3 juni – Hoogwater in Frankrijk, Louvre ontruimd. Hoosbuien in Friesland.

Zaterdag 4 juni – Noodweer in Rotterdam en Eindhoven, met hagelstenen ter grootte van 2-euromunten en straten die blank staan.

Zondag 5 juni – Wateroverlast in België als gevolg van zware buien.

[/fusion_builder_container]

(Visited 160 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer