Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In de Alpen ligt momenteel al veel meer sneeuw dan afgelopen jaren. Veel wintersportgebieden maken zich dan ook op voor het nieuwe wintersportseizoen. In sommige hooggelegen skigebieden zijn de liften al eventjes geopend. Naast de Alpen is het in de middelgebergtes binnenkort wellicht ook mogelijk om op de latten te staan. De komende tijd kunnen vooral de Alpenlanden een behoorlijke hoeveelheid sneeuw tegemoetzien.

Als we naar de weerkaarten kijken dan zien we dat hoge luchtdruk plaats maakt voor een lagedrukgebied dat de komende dagen in de Alpenregio blijft hangen en voor zeer veel neerslag gaat zorgen. Na een zonnige woensdag begint het tijdens de nacht naar donderdag vanuit het westen op enige hoogte met sneeuwen. Tegelijkertijd komen de Alpen tijdelijk in de zachte lucht terecht en stijgt de sneeuwvalgrens behoorlijk. Donderdag ligt de sneeuwvalgrens in grote delen van Oostenrijk op circa 1400 meter terwijl de vorstgrens in het westen van Zwitserland en in Frankrijk zelfs even op 2000 tot 2400 meter uitkomt.

Vrijdag draait de wind naar een noordelijke richting, waardoor de polaire lucht vanuit het noorden zich vrijdagavond weer uitbreidt over de Alpen. De sneeuwgrens daalt van 1500-2000 meter op vrijdag naar circa 500 meter tijdens de nacht naar zaterdag en zaterdag overdag. Tot en met zaterdagmiddag valt er neerslag in de Alpen, daarna wordt het droger. Vanaf donderdag tot en met zaterdagmiddag valt in de bergen op grote schaal 40 tot 60 centimeter sneeuw. Ook de meeste dalen kunnen rekenen op tientallen centimeters.

Lawines

Door de grote sneeuwhoeveelheden neemt de kans op lawines toe. De vers gevallen sneeuw bindt namelijk niet direct aan de onderste laag, met name op steile hellingen kan dit voor verschuivingen zorgen. Vooral donderdag kan het in de bergen stevig waaien, waardoor sneeuw gemakkelijk verplaatst kan worden. Hierdoor wordt het risico op lawines verhoogd. Lees ook: hoe speelt het weer een cruciale rol bij lawinegevaar.

Na zaterdag is hogedruk weer aan zet. De combinatie van strakblauwe luchten en de vers gevallen sneeuw maken het optimale omstandigheden om te wintersporten. Wel is het koud met overdag waarden rond het vriespunt in de dalen en tijdens de nachten matige tot strenge vorst. De laagste minima zijn vaak weggelegd voor Vorarlberg en Graubünden: op sommige plaatsen komt het tijdens de nacht van zaterdag op zondag tot minima beneden -15 graden. 

Sneeuw in het Sauerland, Vogezen en Zwarte Woud

Niet alleen de Alpen, maar ook in de middelgebergtes is het sneeuwrijk. Zo wordt in de skigebieden van de Feldberg momenteel hard gewerkt om de pistes en liften binnenkort wintersport klaar te maken. In Winterberg ligt in het dal al 15 centimeter sneeuw en op de top van de Kahler Asten lokaal al 25 centimeter. De komende dagen is het hier vaak droog met veel (laaghangende) bewolking, maar in het weekend nemen de sneeuwkansen weer toe. Overdag vriest het licht en tijdens de nachten komt het veelal tot matige vorst. De sneeuwkanonnen kunnen met deze omstandigheden dus optimaal worden benut! De pistes en liften openen hier dan ook binnenkort.

bron: Weerplaza


Vier de winter in Duitsland

De winter in Duitsland kan sprookjesachtig mooi zijn. Trek je wandelschoenen aan en trek door oeroude bossen, over toppen en langs rivieren. Of pak je mountainbike en verken de ontelbare paden door ongerepte natuur.

In de avond valt er een sprookjesachtige deken over de gezellige dorpjes en waan je je terug in vervlogen tijden. Laat je verwennen met culinaire specialiteiten of in een van de vele wellness-resorts.

Klik hier voor meer info over reizen naar Duitsland


(Visited 8.873 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer