Advertentie 

Vandaag komen buien voor met lokaal onweer. Tussendoor schijnt ook de zon en vanmiddag wordt het in het (noord)westen steeds droger en zonniger. Met 17-19 graden is het fris voor half juli. Morgen zijn we nog niet van de buien af en blijft het koel. Na morgen wordt het iets warmer en droger. Volop zomerweer zit er voorlopig niet in.

Vanochtend komen eerst in de kustprovincies buien voor. In het binnenland is het eerst droog, maar neemt later in de ochtend de kans op buien toe. Er staat weinig wind en de buien verplaatsen zich vrij langzaam.

Vanmiddag zijn de buien juist voor het binnenland. Daarbij is ook kans op onweer en hagel. In de kustprovincies wordt het droog en breekt eind van de middag steeds beter de zon door. Het wordt circa 18 graden en er steekt vanmiddag een matige, aan zee soms vrij krachtige, noordwestenwind op.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en wordt het overal droog. In de nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Aan het einde van nacht maken de kustgebieden kans op een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden.

Morgen is er een mix van zon, wolken en vooral in het binnenland enkele buien. Het wordt 17 graden op de Wadden tot 19 in het zuidoosten en er waait een matige, aan de kust (vrij) krachtige, noordwestenwind.

Vrijdag blijft het droog. Zon en bewolking wisselen elkaar af en het wordt iets warmer dan vandaag en morgen. De middagtemperatuur varieert van 18 graden op de Wadden tot 21 in het binnenland.

Zaterdag wordt het 19-22 graden. Er staat een matige westenwind en er trekt vrij veel bewolking over het land. Plaatselijk kan daar een beetje regen uit vallen, maar veel stelt het waarschijnlijk niet voor.

Zondag is er wat meer ruimte voor de zon, maar ook kans op een enkel buitje. Het wordt opnieuw 19-22 graden.

Volgende week houdt dit weertype nog even aan. De wind blijft waarschijnlijk in de westhoek, waardoor de middagtemperatuur niet veel hoger uitkomt dan 20 graden. Volop zonnig weer hoeven we niet te verwachten, maar erg nat wordt het ook niet.

Bron: Dit aangepaste weerbericht werd opgesteld door Johnny Willemsen van www.weeronline.nlOmdat onze vaste Beneluxweerman Rico Schröder geniet van een welverdiende vakantie.
Foto Uitgelicht: Martin Fye via Twitter.

Ik zou zeggen stay tuned, blijf de weerberichten en blogs lezen, vertel het verder en blijf vooral volgen. Meer weer, info en foto’s via Facebook of Twitter . Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS . Foto’s, neerslaghoeveelheden en andere updates vanaf locatie zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Join Alpenweerman community
Het wordt weer een mooie en lange zomer en de volgende winter die komt bestimmt!  JOIN US en wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 21 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier