Vandaag komen buien voor met lokaal onweer. Tussendoor schijnt ook de zon en vanmiddag wordt het in het (noord)westen steeds droger en zonniger. Met 17-19 graden is het fris voor half juli. Morgen zijn we nog niet van de buien af en blijft het koel. Na morgen wordt het iets warmer en droger. Volop zomerweer zit er voorlopig niet in.

Vanochtend komen eerst in de kustprovincies buien voor. In het binnenland is het eerst droog, maar neemt later in de ochtend de kans op buien toe. Er staat weinig wind en de buien verplaatsen zich vrij langzaam.

Vanmiddag zijn de buien juist voor het binnenland. Daarbij is ook kans op onweer en hagel. In de kustprovincies wordt het droog en breekt eind van de middag steeds beter de zon door. Het wordt circa 18 graden en er steekt vanmiddag een matige, aan zee soms vrij krachtige, noordwestenwind op.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en wordt het overal droog. In de nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Aan het einde van nacht maken de kustgebieden kans op een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden.

Morgen is er een mix van zon, wolken en vooral in het binnenland enkele buien. Het wordt 17 graden op de Wadden tot 19 in het zuidoosten en er waait een matige, aan de kust (vrij) krachtige, noordwestenwind.

Vrijdag blijft het droog. Zon en bewolking wisselen elkaar af en het wordt iets warmer dan vandaag en morgen. De middagtemperatuur varieert van 18 graden op de Wadden tot 21 in het binnenland.

Zaterdag wordt het 19-22 graden. Er staat een matige westenwind en er trekt vrij veel bewolking over het land. Plaatselijk kan daar een beetje regen uit vallen, maar veel stelt het waarschijnlijk niet voor.

Zondag is er wat meer ruimte voor de zon, maar ook kans op een enkel buitje. Het wordt opnieuw 19-22 graden.

Volgende week houdt dit weertype nog even aan. De wind blijft waarschijnlijk in de westhoek, waardoor de middagtemperatuur niet veel hoger uitkomt dan 20 graden. Volop zonnig weer hoeven we niet te verwachten, maar erg nat wordt het ook niet.

Bron: Dit aangepaste weerbericht werd opgesteld door Johnny Willemsen van www.weeronline.nlOmdat onze vaste Beneluxweerman Rico Schröder geniet van een welverdiende vakantie.
Foto Uitgelicht: Martin Fye via Twitter.

Ik zou zeggen stay tuned, blijf de weerberichten en blogs lezen, vertel het verder en blijf vooral volgen. Meer weer, info en foto’s via Facebook of Twitter . Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS . Foto’s, neerslaghoeveelheden en andere updates vanaf locatie zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Join Alpenweerman community
Het wordt weer een mooie en lange zomer en de volgende winter die komt bestimmt!  JOIN US en wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 18 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer