Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de Alpen liggen onder een vlakke luchtdrukverdeling. Een hoogtelaag boven het Iberische Schiereiland houdt een zuid tot zuidwestelijke stroming in stand waarmee steeds weer warme maar ook vochtige onstabiel lucht tot over de Alpen wordt aangevoerd. Vanaf het midden van de week krijgen we te maken met toenemende hogedruk invloed waarmee de atmosfeer zal stabiliseren.

Kijken we naar de weerkaarten dan zien we het hoogtelaag (zie weerbericht van gisteren -plaaggeest hoogtelaag) vandaag boven het Iberische Schiereiland liggen. Dit hoogtelaag houdt, zolang het ten westen van de Alpen ligt, een zuidelijke stroming in stand waarmee steeds weer onstabiele vochtig warme lucht vanuit het Middellandse Zee gebied en Noord Afrika wordt aangevoerd. Deze lucht is zeer gevoelig voor verstoringen en mede ondersteund door de dagelijkse gang (opwarming) ontaard dit in regen en onweersbuien.

Niet alleen de Alpen hebben te maken met de regen en onweersbuien. Ook elders zien we steeds weer buien ontstaan die lokaal heftig zijn met tropische plensregens (wateroverlast) maar ook hagel en zware windstoten. Bij dit soort situaties vinden we de meest zware buien terug in de gebieden met storingen en boven het land en dan met name daar waar bergen zijn. De bergen (Alpen) zorgen voor een extra “optillen” van de warme lucht waardoor de stapelwolken nog makkelijker kunnen uitgroeien tot (zware) buien. Dit fenomeen wordt ook wel aangeduid met de term “orografische triggering”.

[/fusion_builder_container]

(Visited 470 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer