klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Vandaag en morgen is het rustig. Volgens de weermodellen vandaag is dit ‘de stilte voor de storm’. Vooral zondag, maandag en dinsdag lijken onstuimig te worden met mogelijk storm aan de kust en daar windstoten tot misschien 120 km per uur. Tot en met zaterdag is het rustig en droog weer met in de ochtend een graadje vorst en vooral morgen overdag behoorlijk wat zon.

Zonsopkomst gisteren met lichte vorst. Foto Jannes Wiersema

Gisterenochtend was het in het zuidwesten bewolkt. Elders waren er opklaringen en plaatselijk mist. Later overal opklaringen afgewisseld door wolkenvelden. Er stond een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest en de temperatuur lag rond 7°. Afgelopen nacht daalde de temperatuur naar -2 tot 5 graden. Door een zwakke tot matige zuidwesten wind werd iets vochtiger lucht aangevoerd. Daardoor was het nevelig. Daar waar een opklaring voorkwam ontstond mist en zakte de temperatuur tot rond het vriespunt.

De weerkaart van vandaag. Bron: Met Office

Een krachtig hogedrukgebied net ten zuiden van Nederland zorgt voor rustig en droog weer. Doordat de aangevoerde lucht vochtig is, zijn er veel wolkenvelden.

Vandaag begint de dag op veel plaatsen nevelig of met mist. In de loop van de dag is er veel (lage) bewolking met in het noorden een kleine kans op motregen. De grootste kans op een opklaring in het zuid(west)en van het land. De wind is zwak of matig, 2 tot 4 Bft., en komt uit westelijke richting. De temperatuur ligt vanmiddag rond 2° in hoog België en elders tussen 3 en 7 graden.

Vannacht in het noorden wolkenvelden en naar het zuiden opklaringen. Vooral daar is er kans op nevel of mist. De wind is zwak tot matig, 2 of 3 Bft., en komt uit zuid tot zuidoost. De temperatuur ligt vannacht tussen 5° in het noordelijk kustgebied en -2° in het zuiden en zuidoosten.

Prachtig weer door Jolanda Bakker

Morgen

wordt met een zuidoosten tot zuiden wind, 2 tot 4 Bft., drogere lucht aangevoerd. Na een nevelige en plaatselijk mistige start van de dag met een temperatuur in het binnenland rond het vriespunt, wordt het in de loop van de dag op veel plaatsen vrij zonnig. In het westen later kans op sluierbewolking. De temperatuur ligt morgen tussen 7 en 10 graden.

Komend weekend

bepalen depressies tussen IJsland en Groenland het weer in de Benelux. Zaterdag in de loop van de dag een eerste front met bewolking en regen. De temperatuur loopt op naar 10° en de zuidwestenwind neemt toe naar matig, 3 Bft., tot vrij krachtig aan de kust, 5 Bft.

De weerkaart voor zondag. Bron: Met Office

Zondag

loopt de temperatuur verder op naar ongeveer 12°. Verder in de loop van de dag een toenemende zuidwestenwind naar vrij krachtig boven land, 5 Bft., en stormachtig tot storm aan de kust, 8 of 9 Bft. Bovendien zijn er windstoten. Boven land tussen 75 en 100 km per uur, in het (noord)westen tussen 100 en 125 km per uur.

Volgende week

blijft het zeer wisselvallig en zacht met perioden met regen en af en toe veel wind.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat zien dat de temperatuur vanaf vandaag weer stijgt richting dubbele cijfers. Na dinsdag wordt het iets frisser maar in feite blijft het zacht. Bron: Meteologix.

Lees morgen meer over de mogelijke storm op zondag op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een rustige donderdag!

Deze foto is gemaakt door John Tool
Deze foto is gemaakt door Valerie v.d. Hende

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 1.370 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer