De zomer en winterliefhebber die wel eens naar het Montafon dal afgereisd is, weet dat dit werkelijk waar een parel in de Alpen is. Relatief dichtbij huis wat goed aan te rijden is en een schitterend skigebied heeft. Meermaals ben ik zelf in Montafon geweest en ik kan het alleen maar aanraden. Onderaan bericht ‘something you must see’ trouwens.

Vaak verbleef ik in het dorp Gaschurn, het laatste dorpje in het dal gelegen. Wanneer je hier met de lift omhoog gaat kom je in een ware speeltuin van sneeuw. Even bij Nova Stoba een chocomel drinken en een dag op pad. Einde van de dag was wel altijd jammer dat je via een skiweg naar het centrum van Gaschurn moest. Vaak was deze route niet geprepareerd of was deze echt heel slecht, doordat het dorp toch wat lager ligt. Je kon op de lift naar beneden blijven wachten, met de kans dat je in een rij terecht kwam. Dit hoort nu tot het verleden.

Ik wist dat er al heel lang plannen waren om er een besneeuwde dalafdaling te maken. En eindelijk is deze er. Een rode afdaling (60b/c) zal tevens besneeuwd worden met vele kunstsneeuw kanonnen. Het Gaschurn Valley-run project is eindelijk afgerond.Vanaf de top van de Versettla bahn gaat de nieuwe piste via het middenstation richting het dal. Ecologisch kwetsbare stukken zijn onaangetast gebleven en de lijnen van de bergen zijn gevolgd om de piste zo mooi mogelijk in het landschap op doen gaan. Dit geeft als voordeel dat wanneer het erg mistig boven is of hardere wind dat deze piste erg gunstig ligt. Vanaf nu altijd begaanbaar. Gaschurn zal nog beter op de kaart komen te staan met deze langverwachte en zeer nodige dalafdaling.


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

2 REACTIES

  1. Supermooi dat ze toch is gelukt in achtneming van de ecologische kwetsbare stukken. Maar dat kun je ze daar best toevertrouwen. Volgend jaar daar maar weer eens heen. Afgelopen winter weer heerlijk genoten daar. Favoriete gebied sinds 2002.

Comments are closed.