Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De zomer en winterliefhebber die wel eens naar het Montafon dal afgereisd is, weet dat dit werkelijk waar een parel in de Alpen is. Relatief dichtbij huis wat goed aan te rijden is en een schitterend skigebied heeft. Meermaals ben ik zelf in Montafon geweest en ik kan het alleen maar aanraden. Onderaan bericht ‘something you must see’ trouwens.

Vaak verbleef ik in het dorp Gaschurn, het laatste dorpje in het dal gelegen. Wanneer je hier met de lift omhoog gaat kom je in een ware speeltuin van sneeuw. Even bij Nova Stoba een chocomel drinken en een dag op pad. Einde van de dag was wel altijd jammer dat je via een skiweg naar het centrum van Gaschurn moest. Vaak was deze route niet geprepareerd of was deze echt heel slecht, doordat het dorp toch wat lager ligt. Je kon op de lift naar beneden blijven wachten, met de kans dat je in een rij terecht kwam. Dit hoort nu tot het verleden.

Ik wist dat er al heel lang plannen waren om er een besneeuwde dalafdaling te maken. En eindelijk is deze er. Een rode afdaling (60b/c) zal tevens besneeuwd worden met vele kunstsneeuw kanonnen. Het Gaschurn Valley-run project is eindelijk afgerond.

Vanaf de top van de Versettla bahn gaat de nieuwe piste via het middenstation richting het dal. Ecologisch kwetsbare stukken zijn onaangetast gebleven en de lijnen van de bergen zijn gevolgd om de piste zo mooi mogelijk in het landschap op doen gaan. Dit geeft als voordeel dat wanneer het erg mistig boven is of hardere wind dat deze piste erg gunstig ligt. Vanaf nu altijd begaanbaar. Gaschurn zal nog beter op de kaart komen te staan met deze langverwachte en zeer nodige dalafdaling.

(Visited 3.875 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Na 30 jaar eindelijk een dalafdaling Gaschurn (plus video)”

 • Karin
  16 december 2020 at 16:54

  Supermooi dat ze toch is gelukt in achtneming van de ecologische kwetsbare stukken. Maar dat kun je ze daar best toevertrouwen. Volgend jaar daar maar weer eens heen. Afgelopen winter weer heerlijk genoten daar. Favoriete gebied sinds 2002.

  • Marco
   16 december 2020 at 21:32

   Helemaal mee eens. Mijn favoriete gebied ook. !! Verblijf altijd in Laijola in Gaschurn. Echt top

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier