klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De zomer en winterliefhebber die wel eens naar het Montafon dal afgereisd is, weet dat dit werkelijk waar een parel in de Alpen is. Relatief dichtbij huis wat goed aan te rijden is en een schitterend skigebied heeft. Meermaals ben ik zelf in Montafon geweest en ik kan het alleen maar aanraden. Onderaan bericht ‘something you must see’ trouwens.

Vaak verbleef ik in het dorp Gaschurn, het laatste dorpje in het dal gelegen. Wanneer je hier met de lift omhoog gaat kom je in een ware speeltuin van sneeuw. Even bij Nova Stoba een chocomel drinken en een dag op pad. Einde van de dag was wel altijd jammer dat je via een skiweg naar het centrum van Gaschurn moest. Vaak was deze route niet geprepareerd of was deze echt heel slecht, doordat het dorp toch wat lager ligt. Je kon op de lift naar beneden blijven wachten, met de kans dat je in een rij terecht kwam. Dit hoort nu tot het verleden.

Ik wist dat er al heel lang plannen waren om er een besneeuwde dalafdaling te maken. En eindelijk is deze er. Een rode afdaling (60b/c) zal tevens besneeuwd worden met vele kunstsneeuw kanonnen. Het Gaschurn Valley-run project is eindelijk afgerond.

Vanaf de top van de Versettla bahn gaat de nieuwe piste via het middenstation richting het dal. Ecologisch kwetsbare stukken zijn onaangetast gebleven en de lijnen van de bergen zijn gevolgd om de piste zo mooi mogelijk in het landschap op doen gaan. Dit geeft als voordeel dat wanneer het erg mistig boven is of hardere wind dat deze piste erg gunstig ligt. Vanaf nu altijd begaanbaar. Gaschurn zal nog beter op de kaart komen te staan met deze langverwachte en zeer nodige dalafdaling.

(Visited 4.001 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Na 30 jaar eindelijk een dalafdaling Gaschurn (plus video)”

 • Karin
  16 december 2020 at 16:54

  Supermooi dat ze toch is gelukt in achtneming van de ecologische kwetsbare stukken. Maar dat kun je ze daar best toevertrouwen. Volgend jaar daar maar weer eens heen. Afgelopen winter weer heerlijk genoten daar. Favoriete gebied sinds 2002.

  • Marco
   16 december 2020 at 21:32

   Helemaal mee eens. Mijn favoriete gebied ook. !! Verblijf altijd in Laijola in Gaschurn. Echt top

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer