”Mei is des Schee” update Salzburgerland

De signalen voor een mooie woensdag waren er gisterenavond al toen ik met mijn honden nog een rondje ging wandelen: ”een compleet heldere sterrenhemel en lekker fris”. De thermometer wees vanochtend om 06.00 uur dan ook 2 graad onder het vriespunt aan. En natuurlijk ook in het skigebied temperaturen onder nul. De pistes waren vanochtend vroeg bij de eerste afdalingen op een aantal plaatsen nog knetterhard. Een uurtje verder, alleen nog maar pistes met een mooie zachte bovenlaag en dus gewoon lekker skiën. Pas later in de ochtend werden de omstandigheden op een aantal plaatsen weer wat zwaarder.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Perfecte condities en hele rustige pistes vandaag!


Tegen het einde van de ochtend keerde ik huiswaarts over een dalafdaling die goed stand weet te houden in het ‘lentegeweld’. Net op de uitloop onderaan een steeds groter wordende kale plek,…. maar goed dat stukje piste is, in tegenstelling tot de rest van de dalafdaling,  zuid geörienteerd en dus kwestbaar. Zolang er maar een smal spoortje overblijft,…… Boven de 1100 meter in het hele skigebied op dit moment nog geen bruin plek in de pistes te ontdekken. Deze liggen er dus echt nog heel mooi bij en van diverse mensen uit de regio heb ik vernomen dat ook elders in de regio de condities op pistes erg goed zijn. En wat zo lekker van deze tijd van het jaar is, is de rust op de pistes! Nergens wachttijden en soms een piste waar je helemaal alleen op skied. Wij zeggen het vaak tegen onze gasten, als je de kans hebt ga dan lekker een keer in maart skiën! Bijna altijd prima condities (vroeg in het seizoen is de kans op mindere sneeuwcondities veel groter), vaak lekkere temperaturen en lang licht, geen wachttijden bij de liften en op de koop toe ook nog eens laagseizoen prijzen! In de zon was het overigens gewoon warm vandaag en wat boffen we,…… morgen en overmorgen lijken ook nog van dit kaliber te worden ”Mei is des Schee”!

Liebe Grüße aus Lofer
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]