Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen: het hoogtelaag trekt verder richting het zeegebied ten zuidwesten van Sicilië en verliest daarmee zijn invloed op het weer in de Alpen. Onder invloed van een uitloper van het Azorenhoog keert vooral in het westen en zuiden de zon weer terug. De (oostelijke) noordkant houdt nog last van Nordstau effecten.

“Kalte Sophie” bracht Wettersturz
Dat het weer vooral in de Alpen binnen de korte keren extreem kan veranderen konden we gisteren weer eens aan den levende lijve ervaren. Niet onverwachts overigens want de weermodellen hadden dit al geruime tijd goed in de smiezen en de al dagen gelden aangekondigde “Wettersturz” werd gisteren dan ook realiteit, en hoe! Terwijl het de afgelopen dagen op diverse plaatsen in de Zwitserse Alpen nog 30 tot bijna 32 graden warm werd daalde het kwik gisteren in de loop van de dag op diezelfde plaatsen tot net iets boven het vriespunt.

[/fusion_builder_container]

(Visited 546 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer