Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: het hoogtelaag trekt verder richting het zeegebied ten zuidwesten van Sicilië en verliest daarmee zijn invloed op het weer in de Alpen. Onder invloed van een uitloper van het Azorenhoog keert vooral in het westen en zuiden de zon weer terug. De (oostelijke) noordkant houdt nog last van Nordstau effecten.

“Kalte Sophie” bracht Wettersturz
Dat het weer vooral in de Alpen binnen de korte keren extreem kan veranderen konden we gisteren weer eens aan den levende lijve ervaren. Niet onverwachts overigens want de weermodellen hadden dit al geruime tijd goed in de smiezen en de al dagen gelden aangekondigde “Wettersturz” werd gisteren dan ook realiteit, en hoe! Terwijl het de afgelopen dagen op diverse plaatsen in de Zwitserse Alpen nog 30 tot bijna 32 graden warm werd daalde het kwik gisteren in de loop van de dag op diezelfde plaatsen tot net iets boven het vriespunt.

[/fusion_builder_container]

(Visited 541 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer