Mountainreporter Matthijs was samen met Bastiaan een paar dagen op sportieve verkenning in het Italiaanse Zuid-Tirol. Lees hieronder zijn tips voor een ultieme vakantie in deze regio.

Is Süd Tirol Oostenrijk of Italië? Formeel is het Italië, maar in de regio Sexten (Italiaanse Sesto) is de voertaal Duits. Ik noem het maar Oostenrijk 2.0. De natuur is in ieder geval prachtig, de infrastructuur is top, de architectuur is overal verzorgd en de keuken is verrassend goed. Ben je nog niet overtuigd? Hierbij 12 redenen (en tips) om nu op vakantie te gaan in Zuid-Tirol.

Süd-Tirol heeft voor ELKE typ vakantieganger iets te bieden

  1. Drei Zinnen / Tre Cime

Twee van de drie bekendste plekken in Zuid-Tirol zijn te vinden in het dal van de Dolomietenregio. Een daarvan is: Drei Zinnen / Tre Cime. Met de auto kun het park inrijden (wel even toegang betalen) en vanuit daar zijn er diverse wandelingen naar de hut Rifugio Vallandro / Dürrensteinhütte beschikbaar waarbij je vrij zicht hebt op de Drie Zinnen. Helaas was ons zicht beperkt doordat het bewolkt was, maar gelukkig hebben we nog vele andere mooie uitzichten gehad. De route is goed bewandelbaar met kinderen en voor de minder geoefende wandelaars.

Meer info: Suedtirol.nl/bergwandelroutes/DreiZinnen

Drei Zinnen / Tre Cime
Drei Zinnen / Tre Cime
  1. Het meer: Pragser Wildsee

De twee bekende plek is het meer Pragser Wildsee en wordt gezien als het mooiste meer van de Dolomieten. Het is goed bereikbaar met de auto en het parkeren is prima geregeld (zoals alles in deze regio strak geregeld is). Een rondje om het meer lopen is gratis en goed toegankelijk (3,5 km, circa 1 uur). Deze activiteit is geschikt voor jong en oud. Het meer is echt prachtig (zie onderstaande foto en je zult het beamen). Doordat het goed toegankelijk en prachtig is, is het uiteraard wel wat toeristisch. Tip: Loop linksom (tegen de klok in).

Ander artikel: Mountainreporters.com

Pragser Wildsee
Pragser Wildsee
  1. Wandelen in Süd Tirol

Weer of geen weer… wandelen kan je altijd in Zuid-Tirol. We hebben zon, regen, wolken, mist én sneeuw mogen meemaken en met elke weersomstandigheid kwamen we andere wandelaars tegen. Er zijn vele routes beschikbaar en ze zijn goed aangegeven. We merkten dat veel toeristen juist vanwege het wandelen in Zuid-Tirol waren.

Zie: Suedtirol.nl/bergwandelroutes

Wandelen in Süd-Tirol
Wandelen in Süd-Tirol
  1. Paragliding

Niet over nadenken en gewoon doen! Paragliden is zo mooi en zo rustgevend. Wat het extra leuk maakt: je krijgt een SD kaart mee met de gemaakte video’s en foto’s van de Go Pro van de instructeur. Gaaf! Hierdoor kun je optimaal genieten en hoef je echt nergens over na te denken. Wij hadden geboekt bij: Tandemfly

Meer info: Suedtirol.nl/paragliden

Ander artikel: Mountainreporters.com

Video: Video – klik HIER

Paragliden Süd-Tirol
Paragliden Süd-Tirol
  1. Via ferrata / Klettersteig & Klimmen

Ook voor dit ‘thema’ is er voor elk type vakantieganger wel iets te vinden, van extreme klimroutes t/m makkelijke Via ferrata’s / Klettersteigs. Wij deden een relatief makkelijke (maar wel een extreem mooie) route: Paternkofel. Dit avontuur is (naar onze mening) ook te doen is met kinderen. Ons advies is daarbij wel om een gids mee te nemen. De uitzichten tijdens deze route zijn niet in woorden te omschrijven. Hopelijk geven de foto’s enigszins een beeld.

Meer info: Drei-zinnen.info/via-ferratas

Gids

Ander artikel: Mountainreporters.com

Via Ferraga / Klettersteig Paternkofel
Via Ferraga / Klettersteig Paternkofel

Lees nog 7 bijzondere tips van Matthijs in dit artikel.

Meer reisverhalen vind je op mountainreporters.com

Bewaren

(Visited 222 times, 1 visits today)

één reactie op “Matthijs en Bastiaan verkennen Zuid-Tirol”

  • spapen august
    23 september 2017 at 18:20

    mooie streek ;ben vele jaren op verlof geweest in zuid tirol nl onach hotel ebner

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer