We kunnen weer terugkijken op een aantal mooie dagen in het Salzburgerland. Met uitzondering van afgelopen donderdag toen er een frontje over midden Oostenrijk trok. De regen die aanvankelijk voor de ochtend voorspeld was bereikte ons pas rond het middaguur en ook de thermometer kwam donderdag niet hoger dan een graad of 7 in het dal. Gedurende de middag zag ik de sneeuwgrens dalen. Uiteindelijk bleef deze rond de 1100 meter steken,…. gelukkig! Voor de bezoekers van de gletser bij Kaprun natuurlijk perfect. Daar was een mooi pak nieuwe sneeuw gevallen en moeten de omstandigheden dit weekend super geweest zijn. Afgelopen vrijdag en zaterdag mooi voorjaarsweer met temperaturen rond de 20 graden en veel zonuren. Ook vandaag een warme dag, maar in de middag dan toenemende bewolking en af en toe een spat regen. Ook morgen ziet er nog goed uit met temperaturen die wederom rond de 20 graden zullen liggen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Maibaumfest Lofer (foto TVB Saalachtal)

Zoals het er nu naar uitziet dinsdag dan totaal ander weer. Veel neerslag en temperaturen die de 10 graden waarschijnlijk niet meer zullen halen. De dagen daarna wordt het een beetje halen en brengen,…. af en toe wat zon en droge perioden maar ook bewolking en regen zullen aan de orde zijn. Ik ben natuurlijk benieuwd of ‘ons’ Maibaumfest op 1 mei door zal gaan of dat de regen roet in het eten zal gooien. Mocht je toevallig  in het Salzburgerland zijn en het is mooi weer dan is het absoluut de moeite waard om ergens het Maibaumfest te bezoeken. Een drankje, een hapje, gezellige muziek, optredens en mensen die zonder hulpmiddelen proberen zo hoog mogelijk in de Maibaum te klimmen – het zogenaamde Maibaumkraxeln – op weg naar eeuwige roem! Gruß aus Lofer [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK