Madonna Di CampiglioOnze 3de halte, na Val Gardena en Varena,  tijdens deze roadtrip door Noord Italië is Madonna Di Campiglio. Een gekend ski-gebied tijdens de wintermaanden, maar ook tijdens de zomer kan je hier als bergliefhebber jouw hart ophalen. Het seizoen zit er bijna op, dus het is hier lekker rustig! Wij wandelen vanop 1552 meter hoogte richting het Lago Nero, goed voor zo’n 600 hoogtemeters. 

Madonna Di Campiglio, een wandelparadijs in de Dolomieten

Madonna Di Campiglio is tijdens de wintermaanden het grootste skigebied van de regio Trentino. Wij zijn ook verbaasd van al de skiliften die we overal kunnen spotten. Langs alle kanten kan je hier omhoog. Momenteel zijn er nog 2 van de 25 skiliften in werking. Wij kiezen echter voor een wandeling omhoog, zonder liften. De eerste foto is Lago Nambino, het eerste meer dat je tegenkomt wanneer je richting Lago Nero wandelt. Hier heb je trouwens nog een leuke hut waar je iets lekkers kan eten en drinken.

Madonna Di Campiglio

Wanneer we verder wandelen begint het echte werk, je wandelt hier steil naar boven, de klim duurt zo’n 2 uur. Het uitzicht onderweg is adembenemend. De vermoeiende klim ben je snel vergeten wanneer je zo’n vergezichten waarneemt. Deze wandeling is 1 van de vermoeiendste die ik al heb gedaan de afgelopen periode. We nemen in de helft van de wandeling altijd wel even een pauze. Hieronder het uitzicht toen we aan het genieten waren van ons ontbijt.

Madonna Di Campiglio

Aangekomen aan Lago Nero zijn we enorm blij dat we toch zijn blijven gaan. Het meer zelf zit vol kikkervisjes en kikkers aan de zijkanten. Het voelt ook leuk om helemaal onderaan te starten en dan de voortdurend rond te kijken naar de vordering die je maakt. De dag na deze beklimming gaan we omhoog over de skipistes, altijd leuk om te doen. Elke wandeling erger ik mij trouwens harder aan het afdalen dan aan het stijgen. Ik gok dat ik hier niet alleen in ben :-).

Nog een leuk weetje in de bossen aan Lago Nambino zitten trouwens beren, de kans dat je er eentje spot is héél klein. Naast wandelen zetten ze hier ook in op Mountainbiken. Na onze wandeling gaan we nog op verkenning met onze mountainbike. De avonden gaan we ook even genieten van een terrasje in het dorp zelf. Madonna Di Campiglio heeft grandeur, je hebt hier prachtige gebouwen, duurdere winkels, maar overal word je hartelijk ontvangen.


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelAlpen: warm nazomerweer, onweersbuien liggen op de loer
Volgend artikelAlpen – Nog even nazomers, daarna flinke afkoeling

2 REACTIES

Comments are closed.