De eerste tekenen van de lente zijn al te zien in het dal. In de bergen genieten we nog van een verse laag sneeuw op de hellingen. De lente is in aantocht. De ideale tijd van het jaar om de wisseling van de seizoenen mee te maken in Naturdorf Oberkühnreit. Hier boven Neukirchen am Wildkogel laat de zon zich vanaf maar steeds vaker zien boven een ontluikende natuurpracht. Reden genoeg voor bergliefhebbers om in te checken in één van de romantische, nostalgische chalets, hutten en appartementen.

De chalets van Naturdorf Oberkühnreit liggen losjes verspreid aan de zonnige voet van de Wildkogel boven Neukirchen am Großvenediger. De vers gevallen sneeuw glinstert vlak voor de deuren en de maartzon voelt al warm aan op je huid. Wie wil er nu niet naar buiten onder de sprankelende blauwe lucht? Denk aan het moment dat je je ski’s vastklikt en begint aan de dalafdaling richting Neukirchen.

Wildkogel Arena

De Wildkogel Arena is een van de beste middelgrote (tot 80 kilometer piste) skigebieden ter wereld, volgens skiresort.de. De Wildkogelkabelbaan brengt je in zeer korte tijd naar tweeduizend meter, waar dankzij technische sneeuwkanonnen sneeuwzekerheid is tot na Pasen. Adem eerst het fantastische panorama in van het Nationaal Park Hohe Tauern en kijk rond naar de drieduizenders Großvenediger en Großglockner.

Daarna gaat het over het vers geprepareerde sneeuwtapijt, dat in de loop van de dag verandert in heerlijk korrelig “Hi-Grip-Firn”. Wilt je nog verder gaan, dan bereik je binnen 20 kilometer de Zillertal Arena of de Kitzbüheler Alpen, met in totaal bijna 400 extra fantastische pistekilometers.

Na een perfecte zonnige skidag is het tijd om te ontspannen. De dennensaunahut aan de natuurlijke zwemvijver of een rustgevende massage in het chalet zijn daarvoor de perfecte plekken. Steek dan snel het vuur in de open haard aan voordat gastvrouw Anika arriveert met haar knapperige boerengerechten. Dan zit je samen rond de gezellige hoekbank en geniet na van de ervaringen van het skiën totdat de gezellige dennenbedden roepen. De berglucht onder de Hohe Tauern zorgt ervoor dat je heerlijk kunt slapen. De volgende ochtend lokken de lentezon en het heerlijke ontbijt met vers gebak, versgebakken eieren, thee, jam en honing uit de natuurlijke dorpswinkel je uit bed.

Wisseling van seizoenen

In het Naturdorf Oberkühnreit gaan winter en lente vrijwel naadloos in elkaar over. Eind april laat de zon haar volle kracht zien en schakelden we over van ski’s naar wandelschoenen en fietsen. De natuur ontwaakt in de vallei en het nationale park nodigt je uit om haar te gaan verkennen. Wanneer het smeltwater medio april toeneemt, zijn de Krimml-watervallen spectaculair.

Het smaragdgroene wandelpad nodigt je uit terug te keren naar het rotsachtige Habachtal en de bergen. Mountainbikers trappen naar het Trattenbachtal en het gezellige Alpengasthof Rechtegg. Iets later in het voorjaar zorgt het Dürnbachtal ook voor adrenalinejunkies: in het adventurepark, op de Flying Fox, via ferrata en canyoning, tubing en raften op de wilde Dürnbach.

Het Naturdorf Oberkühnreit is de ideale uitvalsbasis voor al deze activiteiten. In de individuele houten huizen van 55 tot 120 m² is plaats voor maximaal acht gasten. Het natuurlijke dorp Oberkühnreit heeft al vier keer de Top Of The Mountains Award ontvangen en scoort op trivago.de en booking.com met meer dan 9 uitstekende punten.

Ga voor meer informatie en beschikbaarheid naar www.huettendorf-salzburg.com

(Visited 75 times, 1 visits today)