Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Livigno, de moeite waard

Livigno is moeilijk bereikbaar, ik val hier echt direct met de deur in huis. Waarschijnlijk is dit ook de reden waarom jij het misschien nog niet heb bezocht? Mogelijks wel onterecht want het is een prachtig skigebied. Het skigebied zet zichzelf ook in de kijker door leuke aanbiedingen zoals de Skipass for Free -week. Wij, Dennis en ik, gingen begin december 2019 richting Livigno, wij vinden het alvast de moeite om te ontdekken.

Livigno, voor als je echt een wit dal wil

We gaan even terug in de tijd, het is dit skiseizoen enorm snel beginnen sneeuwen, en ook Livigno kreeg in november en december al bakken sneeuw. Ondertussen weten we dat die sneeuw daar bijna het hele seizoen is blijven vallen. Sneeuwarm kan je dit skigebied dus zeker niet noemen, dit heeft het te danken aan zijn inneralpine ligging. Zowel in de begin als op het einde van het skiseizoen heb je hier een hoge kans op verse sneeuw. Dat seizoen duurt hier trouwens vanaf eind november tot begin mei. Het dorp zelf ligt op een hoogte van 1816 meter, hier heb je het hele seizoen dus een wit dal. Sta je in het dorp dan kijk je zowel links als rechts op een flank namelijk de Carosello (richting Zwitserland) en Mottolino (richting Italië).

Hieronder zie je een klein deel van het 5 kilometer lange dal.

het dal van Livigno

Livigno, het skigebied met mogelijkheden

Het skigebied telt zo’n 115 kilometer aan pistes, het merendeel vind je op de Carosello-berg. Deze heeft de modernste liften, maar telt voornamelijke rode pistes. Op de Mottolino heb je echt nog klassieke liften van vroeger. Voor beginners is deze berg iets meer geschikt. Je hebt hier een leuke oefenpiste en een heel een makkelijke dalafdaling. De pistes in het ganse skigebied zijn enorm breed en je kan je hier zeker een weekje vermaken. Een gedetailleerd verslag vind je trouwens op deze link. Ski ook zeker eens helemaal van de moderne nieuwe gondels in  Via Saroch naar het Centro. Het leuke aan Livigno is dat je hier ook prachtige offpiste mogelijkheden hebt. Je hoort het al dit skigebied is geschikt voor beginners, gevorderden en freeriders! Het enige nadeel is dat de flanken niet verbonden zijn, maar er is natuurlijk wel een skibus die dat oplost.

Hieronder zie je een foto vanop de Mottolino richting Carosello, prachtig gewoon.

Het uitzicht op Carosello vanop Mottolino

Livigno, dat is nog steeds belastingvrij

Livigno heeft een belastingvoordeel, je betaalt hier beduidend minder voor benzine, maar ook drank en tabak blijven goedkoper. Kledij is er ongeveer zo’n 10% goedkoper. Je kan hier dus wel een koopje slaan. Waar je wel rekening mee moet houden is de douane in Zwitserland. Wanneer je via de tunnel richting Zwitserland rijdt is er steeds controle. Je mag slechts 1 liter sterke drank per persoon vervoeren en 6 flessen wijn. Ik geef het maar even mee ;). Het grootste voordeel van dit alles ervaar je vooral als je gaat lunchen mijn aanrader is La Tea da Cip e Ciop. Daarnaast kan je hier ook nog goedkoop verblijf vinden.

Hieronder nog zo’n typische baita (houten hut) die je kan vinden. Het uitzicht hier is echt prachtig.

Een typische baita in Livigno

Livigno, hoe geraak je daar?

Livigno ligt op zo’n 834 kilometer van Brussel (of 960 kilometer van Utrecht), op zich niet heel ver dus. Toch zijn er wat nadelen. Het ligt tussen 2 natuurgebieden, op zich is dit een prachtige rit, zowel vanuit Bormio als vanuit Zwitserland heb je een prachtige ervaring. De pas richting Bormio is echter zo’n 2 uur extra, plus deze is vaak afgesloten tijdens de wintermaanden.

Wil je Livigno in of uit dan moet je dus via de Munt la Scherra. Deze tunnel heeft nogal een bijzondere regeling. Je kan Livigno in en uit om de 15 minuten door de week en op zondag. Op zaterdag is het echter lastiger, je kan enkel Livigno verlaten tussen 06:00 en 09:00 in de ochtend of je moet wachten tot 18H00. Wil je Livigno inrijden op zaterdag dan kan dat vanaf 10H00. Probeer die zaterdag te vermijden als reisdag echt.

Je kan daarnaast kiezen om via Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland te rijden of via Zwitserland en Frankrijk. De mooiste rit is die van Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Wil je via Frankrijk dan is de kans groot dat je de autotrein op moet omdat de Fluëlapass is afgesloten.

Livigno een prachtig gebied

Hou je van een bruisend dal dan is Livigno jouw place to be. Je kan hier mits een goede verblijfplaats jouw wagen gewoon aan de kant laten. Je hebt hier tal van luxe-boutiques, maar ook leuke sportwinkels, gezellige restaurants en cafées. Het skigebied biedt tal van mogelijkheden, zowel voor beginners als gevorderde.

(Visited 963 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer