Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Zoals ieder jaar vertrekken we rond kerst weer naar Oostenrijk. Dit jaar werd het Zell am Ziller. Spannend… Zou er genoeg sneeuw liggen om te kunnen skiën? Lees hier het verslag van Janneke vanuit het Zillertal Arena.

zell-am-ziller-7-2016

Eerste Kerstdag 2016

Aangekomen in Zell am Ziller. Het was erg bewolkt en op een gegeven moment begon het zelfs op de top te  sneeuwen. Na een tijdje zijn we naar beneden afgedaald aangezien het zich te slecht was om verder te kunnen skiën. Onderin bij de kinderliften regende het, maar gelukkig was het zicht een stuk beter. Het was verder erg rustig op de pistes en we hebben de hele dag op de berg doorgebracht.

Tweede Kerstdag

Wederom naar Zell am Ziller geweest. Nadat wij onze zoon bij de skischool hebben afgezet zijn we naar boven gegaan en helemaal naar het dal afgedaald. Vanaf het middelstation tot beneden alleen maar kunstsneeuw. Op de top ook veel kunstsneeuw, gewoon omdat er niet genoeg natuursneeuw ligt. Toch zijn er zijn meer pistes open dan vorig jaar met Kerst. Als er geen kunstsneeuw was geweest, hadden we lang niet zo fijn kunnen skiën.

Kortom: vandaag  2 uur zon gehad, veel kunstsneeuw, veel pistes open, goed geprepareerde pistes, Krimml-Express van  Zell am Ziller naar Gerlos helaas nog niet open. Ondanks de beperkte sneeuw zijn er perfecte voorzieningen getroffen om het skiën mogelijk te maken.

Johann geeft vanavond nog een extra update. Zouden de vooruitzichten goed blijven?

Hieronder nog een kleine impressie van onze twee dagen tijdens de kerst 2016 in Zell am Ziller.

zell-am-ziller-8-2016
zell-am-ziller-7-2016
zell-am-ziller-6-2016
zell-am-ziller-5-2016
zell-am-ziller-4-2016
zell-am-ziller-3-2016
zell-am-ziller-2-2016
zell-am-ziller-1-2016

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is begonnen. Volg hier de weersontwikkelingen met betrekking tot het winterweer in de Lage Landen en natuurlijk ook in de Alpen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman PROMO  (via YouTube)

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –
image1


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 665 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Live vanuit Zillertal Arena kerst 2016”

  • richard snijder
    26 december 2016 at 21:26

    En Ik zie me niet terug op jou fotos ….. Rarara waar was Ik .

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer