Live Blog vanaf Texel: Zeer zware winterstorm – Ciara

25

Live Blog vanaf Texel

De zeer zware winterstorm / depressie Ciara (in het noordwesten 11 Bft.) heeft haar pijlen op west Europa gericht.  Zie ook het weerbericht van vanmorgen  HIER

De veerhaven van Texel om 16:30 uur:

Inmiddels is Ciara officieel een zeer zware storm met langs de kust al windkracht 11 en windstoten tot meer dan 120 km per uur. Helaas zijn er al diverse meldingen van schade. Op Terschelling hebben omgewaaide bomen de waterleiding vernield. In Rotterdam is een tunnel afgesloten door de vele rommel die de weg opgewaaid is en plaatselijk zijn de bovenleidingen van de spoorwegen gebroken. Ook zijn er meldingen van omgewaaide bomen en afgewaaide dakpannen.

Vooral de Wadden en de kuststreek hebben vanmiddag en vanavond flink last van de storm. Maar ook in het binnenland waait het hard en zijn er windstoten tot 100 km per uur. Het beste advies vandaag is dan ook: binnen blijven.

Het ergste moet echter nog komen op passage van twee achtereenvolgende koufronten. Vooral het tweede convectieve koufront gaat zeer heftig (nood)weer veroorzaken met windpieken van 100 tot 120 en mogelijk tot 130+. Ook windhozen zijn niet geheel uit te sluiten op passeren van het tweede koufront!

Onze weerman Ronald van der Lee woont op Texel in ’t Horntje vlak bij de boot.

Op dit moment 14h20 op Texel regen bij windkracht 10 en 10,6 °C en zal proberen zolang de situatie dit mogelijk maakt vanaf Texel te berichten. Hieronder een webcambeeld / link vanaf Paal 17

https://www.paal17.com/paal17/webcam-hd/

Update Ronald 14h35
Op het meetstation ‘Meetpaal Texel’ (ongeveer 100 m uit de kust bij De Koog) is aan het begin van de middag al een windstoot van 121 km per uur gemeten. Eerste felle buienlijn trekt nu over. Een tweede lijn ligt nu boven Oost Engeland.

Update 15h30

Momenteel slagregens en windstoten tot boven de 120 km per uur op Texel. Het ‘spookt’ nu te veel om foto’s of video’s te maken. Later misschien wel mogelijk.

Update 17h00

Volgende buienlijn met slagregens en windstoten boven 110 km per uur. Straks korte tijd droog en dan in afwachting van de volgende – agressieve – buienlijn. Gelukkig bij mij thuis geen schade tot nu toe.

Update 19h30

De felste buienlijn is in een klein uur over Texel getrokken met opnieuw slagregens, hagel, een klap onweer en windstoten tot rond 120 km per uur. Inmiddels is er meer dan 20 mm neerslag gevallen bij een maximum temperatuur vanmiddag van 10,5° op ’t Horntje.

Meer info en actualiteiten met betrekking tot de storm als ook foto’s of informatie zie we gaarne tegemoet via de reactie onder deze Blog of anders via de Mail! – >

[email protected]

25 REACTIES

  1. Ook in het binnenland gaat het spoken! Inmiddels druppelen de eerste schademeldingen binnen. Vermijdt sowieso het bos, bouwterreinen (steigers) en parkeer de auto liever niet onder of nabij bomen!!

  2. O ja , dan hebben we ook nog het treinverkeer. Bijna vergeten………… Alvast een voorproefje voor de komende uren!!

  3. Het koufront komt ook in beeld op de Nederlandse Radar. (links boven) Het zal vanavond met lokale Blitz und Donner en (zeer) zware windstoten en zelfs mogelijk windhozen over het land trekken!

  4. Net (18:00) terug van het strand van Groote Keeten, noord Holland. Uitwaaien en gezandstraald worden. Heen en terug vanuit Hoorn, geen problemen op de weg.

  5. De windstoten worden heviger en rukken op naar het binnenland. In zuid Limburg is ook 100km/h + gemeten. Op dit kaartje is goed te zien dat #ciara / #sabine tot ver in Europa reikt. De Alpen komen komende dagen binnen haar bereik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


The maximum upload file size: 3 MB.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.