Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Offpistedag Snowworld Zoetermeer / NKBV / Alpenweerman

Gisteren stond een deel van het team van Alpenweerman op de Offpiste dag in Snowworld Zoetermeer waar wij een lezing mochten verzorgen over het weer in de Alpen. Na een zorgvuldige voorbereiding van onze Alpen meteorologen Lars, Sander en Roy hebben zij in de “hoe toepasselijk” de Aletsch Gletsjer zaal een zeer informatieve lezing gehouden.

img_1919
Lars van Galen verteld over de verschillende drukgebieden en fronten.

De inleiding nam Sander voor zijn rekening. Deze 2 meter lange jongeman bracht je direct in de stemming van het weer in de Alpen en vertelde even over wat Alpenweerman allemaal doet en te bieden heeft. Na deze introductie nam Lars van Galen het woord. Het eerste deel was gewijd aan de verschillende drukgebieden die er bestaan en hoe de sneeuw eigenlijk ontstaat en wanneer. Geen moeilijke toestanden maar voor iedereen begrijpelijke taal. Tijdens de lezing werd het publiek wel even “getest” of ze goed hadden opgelet door een vraag te stellen waar zij dan op moesten antwoorden. Het publiek was één en al oor. Na een groot applaus nam Roy Molenaar de microfoon over.

img_1924
Roy verteld over het dramatische start van het seizoen 2015/2015

Roy Molenaar, die nog even voordat hij dezelfde avond naar Spitsbergen afreisde voor zijn studie nam de bezoeker mee naar de wereld van de kunstsneeuw en het smelten van de sneeuw. Maar om dat weten te weten moet je eerst weten wat de dauwpunttemperatuur is. Roy wist dit haarfijn uit te leggen en gaf het voorbeeld van een koud flesje bier in de zomer. Een zeer leerzaam deel was het vervolg en de bezoekers hingen aan de lippen van Roy. Met een aantal grappen tussendoor wist Roy het publiek te vermaken. Ook Roy kreeg een applaus door de aandachtige luisteraar.

img_1921
img_1926
Na de lezing was er tijd voor vragen te beantwoorden uit de zaal. Het team nam hier de tijd voor en de vragen werden op een duidelijke manier beantwoord.

Aan het einde van de lezing was er nog een prijsvraag waar men aan mee kon doen. De vraag die men kon beantwoorden was: Wat is de dauwpuntstemperatuur? Vele van de bezoekers hebben de vraag ingevuld maar er kan er maar 1 de winnaar zijn.

De winnaar van een paar heerlijke Falke skisokken is geworden: Joris Vergragt.

Bekijk hier de gehele lezing:

Mocht u ook voor uw vereniging, team, bedrijf of geheel iets anders onze kennis willen inschakelen om een lezing dan wel geheel verzorgde cursus te geven over het weer in de Alpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community

Het is weer een interessante herfst en één ding is ook zeker “de volgende winter, die komt bestimmt!  JOIN US of wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 228 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer