Advertentie 

Offpistedag Snowworld Zoetermeer / NKBV / Alpenweerman

Gisteren stond een deel van het team van Alpenweerman op de Offpiste dag in Snowworld Zoetermeer waar wij een lezing mochten verzorgen over het weer in de Alpen. Na een zorgvuldige voorbereiding van onze Alpen meteorologen Lars, Sander en Roy hebben zij in de “hoe toepasselijk” de Aletsch Gletsjer zaal een zeer informatieve lezing gehouden.

img_1919
Lars van Galen verteld over de verschillende drukgebieden en fronten.

De inleiding nam Sander voor zijn rekening. Deze 2 meter lange jongeman bracht je direct in de stemming van het weer in de Alpen en vertelde even over wat Alpenweerman allemaal doet en te bieden heeft. Na deze introductie nam Lars van Galen het woord. Het eerste deel was gewijd aan de verschillende drukgebieden die er bestaan en hoe de sneeuw eigenlijk ontstaat en wanneer. Geen moeilijke toestanden maar voor iedereen begrijpelijke taal. Tijdens de lezing werd het publiek wel even “getest” of ze goed hadden opgelet door een vraag te stellen waar zij dan op moesten antwoorden. Het publiek was één en al oor. Na een groot applaus nam Roy Molenaar de microfoon over.

img_1924
Roy verteld over het dramatische start van het seizoen 2015/2015

Roy Molenaar, die nog even voordat hij dezelfde avond naar Spitsbergen afreisde voor zijn studie nam de bezoeker mee naar de wereld van de kunstsneeuw en het smelten van de sneeuw. Maar om dat weten te weten moet je eerst weten wat de dauwpunttemperatuur is. Roy wist dit haarfijn uit te leggen en gaf het voorbeeld van een koud flesje bier in de zomer. Een zeer leerzaam deel was het vervolg en de bezoekers hingen aan de lippen van Roy. Met een aantal grappen tussendoor wist Roy het publiek te vermaken. Ook Roy kreeg een applaus door de aandachtige luisteraar.

img_1921
img_1926
Na de lezing was er tijd voor vragen te beantwoorden uit de zaal. Het team nam hier de tijd voor en de vragen werden op een duidelijke manier beantwoord.

Aan het einde van de lezing was er nog een prijsvraag waar men aan mee kon doen. De vraag die men kon beantwoorden was: Wat is de dauwpuntstemperatuur? Vele van de bezoekers hebben de vraag ingevuld maar er kan er maar 1 de winnaar zijn.

De winnaar van een paar heerlijke Falke skisokken is geworden: Joris Vergragt.

Bekijk hier de gehele lezing:

Mocht u ook voor uw vereniging, team, bedrijf of geheel iets anders onze kennis willen inschakelen om een lezing dan wel geheel verzorgde cursus te geven over het weer in de Alpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community

Het is weer een interessante herfst en één ding is ook zeker “de volgende winter, die komt bestimmt!  JOIN US of wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 281 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier