Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

In Servië wordt momenteel de langste gondellift ter wereld gebouwd. In Zlatibor om precies te zijn. Wie kent het gebied niet zou je zeggen. Met een lengte van 9 km kom je uiteindelijk… ja inderdaad 9 km verder. Dit ritje gaat 25 minuten van je tijd in beslag nemen. En nu komt het, het hoogte verschil van dal naar top is maar 531 meter. Bij het startpunt van de Gold Gondola wordt tevens het grootste Avonturenpark op de Balkan gebouwd.

Het park zal 1000 vierkante meter groot zijn en zal klimroutes, hangbruggen, balansbalken, amusement faciliteiten en nog veel meer krijgen.

Bij het tussenstation zal er een gouden stad gemaakt worden met allerlei sportfaciliteiten en gezondheidscentrums . Alles op het gebied van sport toerisme. Sinds 2015 zijn ze al met dit plan bezig en eindelijk is de bouw dan gestart.

De laatste stop zal het bergcentrum worden vol plezier en vertier. Op Tornik is er de mogelijkheid om te genieten van het schilderachtige landschap en het uitzicht dat zich uitstrekt over alle vier de hoeken van de wereld.

De investering hiervan zal 13 miljoen euro zijn en ze verwachten dat dit binnen 10 jaar terugverdiend zal worden. Het gebied zelf verwacht dat dit de meest bezochte bestemming wordt van Servië en ze verwachten 10 miljoen overnachtingen per jaar en 1 miljoen bezoekers.

Geen gondel in een wintersport gebied –ja, je kunt er ook skiën- is in deze tijd ondenkbaar. De ‘Gouden Gondel’ biedt skiërs, avonturiers en alle geïnteresseerde een onvergetelijk uitzicht over Zlatibor.

Ik denk dat het dan net als de stoeltjeslift in slagharen voelt. Tenminste zo komt het wel op mij over;-)

(Visited 1.789 times, 1 visits today)

3 Reactie op “Langste gondel ter wereld wordt een lange zit”

 • Remco Mienis
  27 juni 2020 at 21:58

  Wat een ding zeg! Dopplmayr?

  • Marco
   27 juni 2020 at 22:40

   Nee het is van Poma. Een Frans bedrijf.

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier