In Servië wordt momenteel de langste gondellift ter wereld gebouwd. In Zlatibor om precies te zijn. Wie kent het gebied niet zou je zeggen. Met een lengte van 9 km kom je uiteindelijk… ja inderdaad 9 km verder. Dit ritje gaat 25 minuten van je tijd in beslag nemen. En nu komt het, het hoogte verschil van dal naar top is maar 531 meter. Bij het startpunt van de Gold Gondola wordt tevens het grootste Avonturenpark op de Balkan gebouwd.

Het park zal 1000 vierkante meter groot zijn en zal klimroutes, hangbruggen, balansbalken, amusement faciliteiten en nog veel meer krijgen.

Bij het tussenstation zal er een gouden stad gemaakt worden met allerlei sportfaciliteiten en gezondheidscentrums . Alles op het gebied van sport toerisme. Sinds 2015 zijn ze al met dit plan bezig en eindelijk is de bouw dan gestart.

De laatste stop zal het bergcentrum worden vol plezier en vertier. Op Tornik is er de mogelijkheid om te genieten van het schilderachtige landschap en het uitzicht dat zich uitstrekt over alle vier de hoeken van de wereld.

De investering hiervan zal 13 miljoen euro zijn en ze verwachten dat dit binnen 10 jaar terugverdiend zal worden. Het gebied zelf verwacht dat dit de meest bezochte bestemming wordt van Servië en ze verwachten 10 miljoen overnachtingen per jaar en 1 miljoen bezoekers.

Geen gondel in een wintersport gebied –ja, je kunt er ook skiën- is in deze tijd ondenkbaar. De ‘Gouden Gondel’ biedt skiërs, avonturiers en alle geïnteresseerde een onvergetelijk uitzicht over Zlatibor.

Ik denk dat het dan net als de stoeltjeslift in slagharen voelt. Tenminste zo komt het wel op mij over;-)


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelRegionale hittegolf een feit
Volgend artikelPian del Re wandelen op prachtige hoogte in Italië
Marco is sinds kinds af aan al verzot op de natuur. Voeg hier de Alpen en wintersport aan toe en je hebt de perfect match. Hij schrijft al sinds vele jaren zijn lekker weglezende artikelen voor Alpenweerman.

3 REACTIES

Comments are closed.