Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In Servië wordt momenteel de langste gondellift ter wereld gebouwd. In Zlatibor om precies te zijn. Wie kent het gebied niet zou je zeggen. Met een lengte van 9 km kom je uiteindelijk… ja inderdaad 9 km verder. Dit ritje gaat 25 minuten van je tijd in beslag nemen. En nu komt het, het hoogte verschil van dal naar top is maar 531 meter. Bij het startpunt van de Gold Gondola wordt tevens het grootste Avonturenpark op de Balkan gebouwd.

Het park zal 1000 vierkante meter groot zijn en zal klimroutes, hangbruggen, balansbalken, amusement faciliteiten en nog veel meer krijgen.

Bij het tussenstation zal er een gouden stad gemaakt worden met allerlei sportfaciliteiten en gezondheidscentrums . Alles op het gebied van sport toerisme. Sinds 2015 zijn ze al met dit plan bezig en eindelijk is de bouw dan gestart.

De laatste stop zal het bergcentrum worden vol plezier en vertier. Op Tornik is er de mogelijkheid om te genieten van het schilderachtige landschap en het uitzicht dat zich uitstrekt over alle vier de hoeken van de wereld.

De investering hiervan zal 13 miljoen euro zijn en ze verwachten dat dit binnen 10 jaar terugverdiend zal worden. Het gebied zelf verwacht dat dit de meest bezochte bestemming wordt van Servië en ze verwachten 10 miljoen overnachtingen per jaar en 1 miljoen bezoekers.

Geen gondel in een wintersport gebied –ja, je kunt er ook skiën- is in deze tijd ondenkbaar. De ‘Gouden Gondel’ biedt skiërs, avonturiers en alle geïnteresseerde een onvergetelijk uitzicht over Zlatibor.

Ik denk dat het dan net als de stoeltjeslift in slagharen voelt. Tenminste zo komt het wel op mij over;-)

(Visited 1.896 times, 1 visits today)
Advertentie

3 Reactie op “Langste gondel ter wereld wordt een lange zit”

 • Remco Mienis
  27 juni 2020 at 21:58

  Wat een ding zeg! Dopplmayr?

  • Marco
   27 juni 2020 at 22:40

   Nee het is van Poma. Een Frans bedrijf.

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier