klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

In Servië wordt momenteel de langste gondellift ter wereld gebouwd. In Zlatibor om precies te zijn. Wie kent het gebied niet zou je zeggen. Met een lengte van 9 km kom je uiteindelijk… ja inderdaad 9 km verder. Dit ritje gaat 25 minuten van je tijd in beslag nemen. En nu komt het, het hoogte verschil van dal naar top is maar 531 meter. Bij het startpunt van de Gold Gondola wordt tevens het grootste Avonturenpark op de Balkan gebouwd.

Het park zal 1000 vierkante meter groot zijn en zal klimroutes, hangbruggen, balansbalken, amusement faciliteiten en nog veel meer krijgen.

Bij het tussenstation zal er een gouden stad gemaakt worden met allerlei sportfaciliteiten en gezondheidscentrums . Alles op het gebied van sport toerisme. Sinds 2015 zijn ze al met dit plan bezig en eindelijk is de bouw dan gestart.

De laatste stop zal het bergcentrum worden vol plezier en vertier. Op Tornik is er de mogelijkheid om te genieten van het schilderachtige landschap en het uitzicht dat zich uitstrekt over alle vier de hoeken van de wereld.

De investering hiervan zal 13 miljoen euro zijn en ze verwachten dat dit binnen 10 jaar terugverdiend zal worden. Het gebied zelf verwacht dat dit de meest bezochte bestemming wordt van Servië en ze verwachten 10 miljoen overnachtingen per jaar en 1 miljoen bezoekers.

Geen gondel in een wintersport gebied –ja, je kunt er ook skiën- is in deze tijd ondenkbaar. De ‘Gouden Gondel’ biedt skiërs, avonturiers en alle geïnteresseerde een onvergetelijk uitzicht over Zlatibor.

Ik denk dat het dan net als de stoeltjeslift in slagharen voelt. Tenminste zo komt het wel op mij over;-)

(Visited 1.817 times, 1 visits today)

3 Reactie op “Langste gondel ter wereld wordt een lange zit”

 • Remco Mienis
  27 juni 2020 at 21:58

  Wat een ding zeg! Dopplmayr?

  • Marco
   27 juni 2020 at 22:40

   Nee het is van Poma. Een Frans bedrijf.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer