Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het Europese ECMWF model komt elke maandag met een (experimentele) verwachting voor de komende 4 weken. De berekeningen van vorige week gingen uit van aanhoudend zacht weer, maar de laatste berekening ziet er voor winterliefhebbers duidelijk kouder uit.

De komende week, tot en met 13 januari, is de verwachting dat het 1 tot 2° te warm zal zijn ten opzichte van wat normaal is in deze tijd van het jaar. Normaal is overigens een graad of 5-6. Verder verwacht het model zo’n 0 tot 20 millimeter te weinig neerslag en dat allemaal vanwege hogedruk ten westen van onze streken.

Bron: COPERNICUS Emergency Management Service van de European Commission

Volgende week, de periode 14 tot en met 20 januari, is de verwachting dat het 0,5 tot 2° te warm zal zijn. Er wordt dan ook 0 tot 10 millimeter meer neerslag verwacht dan normaal. Scandinavië is flink afgekoeld ten opzichte van komende week.

Daarna wordt het spannend, want over de periode 21 tot en met 27 januari stroomt de kou over grote delen van Europa uit. Voor onze streken betekent dat het 0,5 tot 1,5° te koud zal zijn en er valt een normale hoeveelheid neerslag.

Nog kouder wordt het de week daarna, ofwel over 3 weken, in de periode 28 januari tot en met 3 februari. De experimentele verwachting is dat het 2 tot 3° te koud zal zijn met een normale hoeveelheid neerslag.

ron: COPERNICUS
Emergency Management Service van de European Commission

Het lijkt erop dat we dus nog zeker 2 weken zacht weer hebben, zie ook de dagelijkse weerpraatjes, maar vanaf 21 januari wordt het geleidelijk kouder. Het Amerikaanse weermodel GFS komt op de ultra lange termijn ook met dalende temperaturen…

Hoe dan ook, we houden je op de hoogte en blijft ons volgen met elke dag een weerpraatje voor de Alpen en de Lage Landen!

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 2.455 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer