Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het Europese ECMWF model komt elke maandag met een (experimentele) verwachting voor de komende 4 weken. De berekeningen van vorige week gingen uit van aanhoudend zacht weer, maar de laatste berekening ziet er voor winterliefhebbers duidelijk kouder uit.

De komende week, tot en met 13 januari, is de verwachting dat het 1 tot 2° te warm zal zijn ten opzichte van wat normaal is in deze tijd van het jaar. Normaal is overigens een graad of 5-6. Verder verwacht het model zo’n 0 tot 20 millimeter te weinig neerslag en dat allemaal vanwege hogedruk ten westen van onze streken.

Bron: COPERNICUS Emergency Management Service van de European Commission

Volgende week, de periode 14 tot en met 20 januari, is de verwachting dat het 0,5 tot 2° te warm zal zijn. Er wordt dan ook 0 tot 10 millimeter meer neerslag verwacht dan normaal. Scandinavië is flink afgekoeld ten opzichte van komende week.

Daarna wordt het spannend, want over de periode 21 tot en met 27 januari stroomt de kou over grote delen van Europa uit. Voor onze streken betekent dat het 0,5 tot 1,5° te koud zal zijn en er valt een normale hoeveelheid neerslag.

Nog kouder wordt het de week daarna, ofwel over 3 weken, in de periode 28 januari tot en met 3 februari. De experimentele verwachting is dat het 2 tot 3° te koud zal zijn met een normale hoeveelheid neerslag.

ron: COPERNICUS
Emergency Management Service van de European Commission

Het lijkt erop dat we dus nog zeker 2 weken zacht weer hebben, zie ook de dagelijkse weerpraatjes, maar vanaf 21 januari wordt het geleidelijk kouder. Het Amerikaanse weermodel GFS komt op de ultra lange termijn ook met dalende temperaturen…

Hoe dan ook, we houden je op de hoogte en blijft ons volgen met elke dag een weerpraatje voor de Alpen en de Lage Landen!

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 2.479 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier