Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het Europese ECMWF model komt elke maandag met een (experimentele) verwachting voor de komende 4 weken. De berekeningen van vorige week gingen uit van aanhoudend zacht weer, maar de laatste berekening ziet er voor winterliefhebbers duidelijk kouder uit.

De komende week, tot en met 13 januari, is de verwachting dat het 1 tot 2° te warm zal zijn ten opzichte van wat normaal is in deze tijd van het jaar. Normaal is overigens een graad of 5-6. Verder verwacht het model zo’n 0 tot 20 millimeter te weinig neerslag en dat allemaal vanwege hogedruk ten westen van onze streken.

Bron: COPERNICUS Emergency Management Service van de European Commission

Volgende week, de periode 14 tot en met 20 januari, is de verwachting dat het 0,5 tot 2° te warm zal zijn. Er wordt dan ook 0 tot 10 millimeter meer neerslag verwacht dan normaal. Scandinavië is flink afgekoeld ten opzichte van komende week.

Daarna wordt het spannend, want over de periode 21 tot en met 27 januari stroomt de kou over grote delen van Europa uit. Voor onze streken betekent dat het 0,5 tot 1,5° te koud zal zijn en er valt een normale hoeveelheid neerslag.

Nog kouder wordt het de week daarna, ofwel over 3 weken, in de periode 28 januari tot en met 3 februari. De experimentele verwachting is dat het 2 tot 3° te koud zal zijn met een normale hoeveelheid neerslag.

ron: COPERNICUS
Emergency Management Service van de European Commission

Het lijkt erop dat we dus nog zeker 2 weken zacht weer hebben, zie ook de dagelijkse weerpraatjes, maar vanaf 21 januari wordt het geleidelijk kouder. Het Amerikaanse weermodel GFS komt op de ultra lange termijn ook met dalende temperaturen…

Hoe dan ook, we houden je op de hoogte en blijft ons volgen met elke dag een weerpraatje voor de Alpen en de Lage Landen!

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 2.454 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer